Zonnepanelen Oost-Souburg

zonnepanelen Oost-SouburgDe cijfers van de afgelopen paar jaar zeggen het al: zonnepanelen in Oost-Souburg worden steeds populairder. Het aantal inwoners die investeren in zonnepanelen in deze gemeente stijgt drastisch nadat de zonnepaneelprijs rond Nederland flink is gedaald vanwege de toenemende vraag en aanbod. Maar welke zaken komen allemaal kijken bij de aanschaf en installatie van een set zonnepanelen in Oost-Souburg? Als je hier meer over wilt weten, lees dan hieronder verder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oost-Souburg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Oost-Souburg

De kosten van zonnepanelen in Oost-Souburg zijn voor velen de beslissende factor, waarbij vaak wordt uitgegaan dat zonnepanelen kopen heel duur is. Alhoewel de kosten inderdaad vrij hoog kunnen oplopen, zijn de opbrengsten ook zeer hoog en geniet je van maandelijkse kortingen op je energierekening. Hieronder is een overzicht te vinden met de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Oost-Souburg, rekening houdend met het aantal zonnepanelen per huishouden.

Huishouden Zonnepanelen Aanschaf
1 10 3.900 – €4.100
2 12 5.800 – €6.100
3 16 6.700 – €7.000
4 18 7.800 – €8.100
5 24 8.800 – €9.000
6 28 9.100 – €9.400

Huur een lokale specialist in

Wanneer je voor de keuze komt te staan tussen een lokale en een landelijke zonnepanelenspecialist, kies dan bij voorkeur altijd voor lokaal. De redenen hiervoor zijn als volgt:

 • Lokale specialisten brengen geen hoge kilometerkosten in rekening en kunnen sneller op de afspraak komen om de panelen te installeren op je dak.
 • Specialisten in de buurt weten alles over de subsidies en de vergunningen en kunnen de aanvraag voor je regelen.
 • Lokale zonnepanelenspecialisten hebben regionale kennis en contacten waar ze altijd op kunnen rekenen.

Subsidies zonnepanelen in Oost-Souburg

Je kon tot 2013 nog een landelijke subsidie ontvangen voor zonnepanelen in Oost-Souburg, maar dit is allang verleden tijd. Sinds de zonnepanelenprijs aantrekkelijker is geworden, werd de subsidie ook afgeschaft. Soms tref je bij bepaalde gemeenten de mogelijkheid om een lokale subsidie aan te vragen maar je moet er vaak snel bij zijn aangezien de pot niet zo groot is. Check bij de gemeente Oost-Souburg wat de subsidiemogelijkheden zijn.

De btw-regeling

Iedereen moet in Nederland als belastingplichtige verplicht de 21% belasting betalen over de aanschaf van de zonnepanelen. Vanwege de mogelijkheid van terugleveren van energie aan het energienet word je door de Belastingdienst als ondernemer gezien voor de btw. Dit houdt dan ook in dat je het recht hebt om de btw die je destijds over de installatie en de aanschaf hebt betaald terug kunt vragen.

Stappenplan zonnepanelen kopen

De aanschaf en vervolgens ook de installatie van zonnepanelen in Oost-Souburg is alleen makkelijk als je goed bent voorbereid op de zaken die van belang zijn. Zo weet je ook hoe je moet reageren op welk moment. Hieronder wordt stap voor stap aangegeven hoe je zonnepanelen het best kunt kopen:

 1. Check de geschiktheid van je dak.
 2. Kies een ideaal zonnepanelensysteem dat is afgestemd op je energieverbruik.
 3. Vraag een subsidie aan en check of je een vergunning nodig hebt.
 4. Vergelijk offertes van specialisten uit de buurt.
 5. Kies de ideale specialist met de beste prijs.
 6. Accepteer de offerte en laat de panelen installeren.
 7. Draag zorg voor het indienen van de btw-aangifte.

Relevante keurmerken

Niet iedereen weet het, maar de eenvoudigste manier om na te gaan of de zonnepanelen die je gaat kopen van goed kwaliteit zijn is door te vragen naar de keurmerken. Er zijn keurmerken voor specialisten, zoals het Zonnekeur keurmerk welke aangeeft dat de specialist gecertificeerd is. Een Tüv-keurmerk houdt in dat de zonnepanelen aan strenge Duitse voorwaarden voldoen en een CE-keurmerk betekent dat de zonnepanelen door de Europese Unie zijn getest en beoordeeld.

Let op de volgende zaken

Er zijn verschillende zaken die aandacht nodig hebben zodat je geen onnodige fouten maakt bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Oost-Souburg. Let vooral op de volgende zaken:

 • Wees alert en let op goedkope panelen: Zonnepanelen die een heel lage aanschafprijs hebben zijn vaak verdacht. Het betreft namelijk vaak verouderde zonnepanelen die inmiddels al niet veel opleveren in vergelijking tot splinternieuwe zonnepanelen. De aanschaf is dan niet echt de moeite waard.
 • Laat altijd een schouw maken: Als je vergeet om een schouw te laten maken voordat de zonnepanelen worden geplaatst op je dak, dan kan dit problemen veroorzaken zoals een verlaagde opbrengst ten gevolge van schaduwplekken op de panelen.

Als het mogelijk is om te besparen op je aanschaf en installatie van zonnepanelen in Oost-Souburg, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Dit is eenvoudig te bereiken door zonnepaneelspecialisten met elkaar te vergelijken zodat je een goedkope offerte uitkiest en een goede specialist inhuurt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!