Zonnepanelen Oegstgeest

Zonnepanelen OegstgeestDe investering van zonnepanelen in Oegstgeest kan dan wel een grote uitgave zijn, maar je hebt het systeem vrij snel terugverdiend waarna je enkel gaat genieten van hoge opbrengsten die je in je eigen portemonnee kunt zetten. Je maakt dus een investering in je eigen toekomst. Ga verder met lezen om meer te weten over zonnepanelen in Oegstgeest en aan welke zaken je moet denken als je op zoek bent naar een geschikte installateur.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Oegstgeest? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Oegstgeest

Het aanschaffen en installeren van zonnepanelen in Oegstgeest blijkt een zeer voordelige investering te zijn, waarbij je niet alleen op milieuvriendelijke wijze werkt aan een duurzame en groene toekomst maar je bespaart ook aanzienlijk op je maandelijkse lasten en kunt profiteren van flinke jaarlijkse besparingen die een set zonnepanelen opleveren. Hier komen de ruim 1.110 zonuren in Oegstgeest per jaar goed van pas.

Kosten van zonnepanelen in Oegstgeest

Aangezien de prijzen van zonnepanelen in Oegstgeest flink gedaald zijn over de afgelopen paar jaar, wordt het investeren in een zonnepanelensysteem veel aantrekkelijker. Om een schatting te maken van de kosten dien je te kijken naar het soort zonnepaneel, het vermogen en het aantal panelen. Hieronder tref je een gemiddeld kostenplaatje van hoeveel je in totaal kwijt bent aan zonnepanelen in Oegstgeest, uitgaande van een vermogen van gemiddeld 290 Wp per paneel.

Aantal panelen

Vermogen

Kosten

3 8.70 Wp 1.000
6 1.740 Wp 2.025
12 3.480 Wp 4.050
15 4.350 Wp 5.100
20 5.800 Wp 6.750
24 6.960 Wp 8.100
28 8.120 Wp 9.500

Huur een lokale specialist in

Lokale specialisten zijn altijd de beste keuzen vanwege de korte afstand en de regionale kennis.

 • Korte afstand: Je betaalt minder aan kilometerkosten en de lokale specialist kan veel sneller bij je woning komen voor het maken van de schouw, de plaatsing van de panelen of in geval van het verhelpen van een storing.

 • Regionale kennis: Een lokale specialist weet alles over de eisen van vergunningen, de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Oegstgeest en kan helpen met de hele aanvraagprocedure van deze zaken.

Subsidies zonnepanelen in Oegstgeest

Helaas hoef je voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Oegstgeest geen subsidie te verwachten. Niet op landelijk niveau, maar ook lokaal zijn er momenteel geen subsidies beschikbaar bij de gemeente Oegstgeest. Je kunt wel terecht bij het Duurzaam Bouwloket voor onafhankelijk professioneel energieadvies bij een adviseur. Daarnaast heb je nog altijd de mogelijkheid om de 21% btw die je hebt betaald over de aanschaf en de installatie van de panelen terugvorderen bij de Belastingdienst.

De voordelen van zonnepanelen

Je kunt rekenen op een aantal voordelen bij de aanschaf van zonepanelen in Oegstgeest, waaronder de meest belangrijke voordelen:

 • Zonnepanelen zijn vrij snel terugverdiend.
 • Je woning gaat flink omhoog in waarde.
 • Je bent onafhankelijk van de energieleverancier.
 • Je profiteert van hoge jaarlijkse opbrengsten.
 • De maandelijkse energierekening gaat omlaag.

Valkuilen van zonnepanelen

De aanschaf en installatie van zonnepanelen gaat gepaard met een aantal valkuilen. Pas je niet op, dan kan er van alles misgaan. De meest voorkomende valkuilen van zonnepanelen in Oegstgeest zijn oude panelen en een systeem dat onvoldoende energie oplevert om te voorzien in de volledige stroombehoeften van het huishouden. Panelen die verouderd zijn worden vaak aangeboden tegen een zeer voordelige prijs, waardoor kopers vaak vallen in deze valkuil. Goedkope zonnepanelen zijn zeer aantrekkelijk aangezien de prijzen van een zonnepanelensysteem tegenwoordig vrij hoog kunnen oplopen. Verouderde panelen kunnen wel goedkoper zijn in de aanschaf, maar leveren uiteindelijk veel minder op. Ga daarnaast ook na hoeveel stroom je jaarlijks verbruikt, zodat je zonnepanelen aanschaft die afgestemd zijn op je verbruik.

Terugverdientijd van zonnepanelen

Hoe snel je zonnepanelen terug zijn verdiend is afhangend van de volgende factoren:

 • De prijs van de zonnepanelen: Hoe goedkoper de panelen, des te sneller het systeem is terugverdiend.
 • De kosten voor de installatie: Hoe hoger de installatiekosten, des te eerder je de kosten hebt terugverdiend.
 • Het vermogen van de panelen: Panelen met een hoog vermogen heb je snel terugverdiend.
 • De subsidiemogelijkheden: Als je een subsidie neemt, dan is het systeem nog sneller terugverdiend.

Besparen op zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen zo goedkoop en zo duur zijn als je dat maar wenst, je kunt zelf aangeven wat je wensen zijn en voor budget je hebt. Bespaar op je zonnepanelenaankoop op de volgende manieren:

 • Vergelijk eerst offertes.

 • Schakel een lokale specialist in.

 • Koop panelen samen met buren in.

 • Meld je bij een collectief aan of start er eentje.

 • Koop de zonnepanelen stapsgewijs en breid naderhand uit.

 • Vraag de 21% btw terug bij de Belastingdienst.

Vraag offertes aan

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden kunnen zijn van zonnepanelen in je eigen situatie? Dan is de eerste stap om verschillende offertes aan te vragen bij meerdere specialisten zodat je een wel geïnformeerde keuze kunt maken om zodanig te kunnen besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!