Zonnepanelen Odoorn

Zonnepanelen OdoornJe maakt een slimme investering als je zonnepanelen in Odoorn aan gaat schaffen om mee te gaan met de huidige energietransitie in Nederland. We worden immers binnenkort geheel duurzaam en energiebezuiniging staat daarbij centraal. Zonnepanelen zijn dan wel ideaal, maar welke zaken zijn van belang als je ze gaat kopen? Je komt het allemaal te weten door hieronder verder te gaan met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Odoorn? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen in Odoorn bestaan min of meer uit de materialen, de apparatuur, de installatie en de voorrijkosten waarbij de materialen verreweg de grootste kostenpost is. De verdeling van de bovenstaande componenten is als volgt:

  • Materialen 70%

  • Apparatuur 5%

  • Installatie 20%

  • Voorrijkosten 5%

Kosten van zonnepanelen in Odoorn

Als je wilt weten hoeveel je kwijt gaat zijn aan een set zonnepanelen in Odoorn, dan dien je ten eerste te kijken naar het soort zonnepaneel dat je gaat aanschaffen. Elke paneelsoort heeft immers een ander prijskaartje. Hieronder tref je een overzicht met de gemiddelde kosten per paneel afhankelijk van de paneelsoort. Daarnaast kan je nagaan wat het rendement en de totale levensduur is van de zonnepanelen per paneelsoort.

Soort paneel

Levensduur

Rendement

Kosten

Dunne film/amorf

25 jaar

15%

€120

Polykristallijn

30 jaar

15 – 16%

€220

Monokristallijn

30 jaar

17%

€260

Huur een lokale specialist in

Als je een lokale specialist inschakelt dan hoef je minder lang te wachten tot het je beurt is, aangezien de specialist sneller met je af kan spreken voor de installatie. Daarnaast betaal je minder aan voorrijkosten en kan je de aanvraag van een vergunning of een subsidie gerust in handen van de ervaren lokale specialist achterlaten.

Subsidies zonnepanelen in Odoorn

Omdat de gemeente Odoorn duurzaamheid en energiezuinigheid belangrijk vindt, worden woningeigenaren gestimuleerd om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen te kopen. Je kunt hiervoor een subsidie aanvragen om de kosten te verlagen, alhoewel dit op landelijk niveau niet meer mogelijk is. Je kunt regelmatig subsidies aanvragen bij de gemeente als je er maar op tijd bij bent. Check de website van de gemeente vaak om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

De btw-aftrekregeling

Volgens cijfers is de btw-aftrekregeling de meest voordelige financiële regeling waarmee de overheid duurzaamheid stimuleert. Hierbij kan je 21% van de begininvestering terugvragen, mits je aan een aantal voorwaarden voldoet waaronder het aanmelden als ondernemer voor de btw. Je kunt de btw terugvragen omdat je in ogen van de Belastingdienst wordt gezien als ondernemer vanwege het terugleveren van stroom aan het centraal energienet.

De voordelen van zonnepanelen

Als we nagaan welke voordelen er allemaal komen kijken bij de aanschaf en de installatie van zonnepanelen in Odoorn dan komen we tot de volgende conclusie:

  • Je huis verhoogt in waarde en het energielabel gaat er flink op vooruit.

  • Het systeem is onderhoudsarm en de terugverdientijd is kort.

  • Je kunt subsidies aanvragen of gebruik maken van de btw-aftrekregeling om de kosten omlaag te halen.

  • Je betaalt geen energietaks en wekt je eigen milieuvriendelijke groene stroom op.

  • Je profiteert van jaarlijkse opbrengsten en maandelijkse kortingen op de energiefactuur.

Keurmerken en garanties van zonnepanelen

Als je zonnepanelen in Odoorn gaat kopen en je verzekerd wilt zijn van kwaliteit, vraag dan om de aanwezige keurmerken en de garantieregelingen. Je behoort minstens 10 jaar fabrieksgarantie te krijgen, 2 jaar installatiegarantie en een deugdelijke vermogensgarantie. Check daarnaast of de panelen over een CE-keurmerk of een Tüv-keurmerk beschikken en vraag de specialist of deze een Zonnekeur keurmerk voert.

De meest gemaakte fouten

Eén van de fouten die het meest gemaakt wordt tijdens de aanschaf en de installatie van zonnepanelen is dat er geen rekening wordt gehouden met de afstand die de specialist moet rijden om de zonnepanelen te komen installeren. Je betaalt namelijk kilometerkosten, waarvan de hoogte afhankelijk is van het aantal gereden kilometers. De kosten variëren ergens rond de €0,50 en €1,- per gereden kilometer, wat dus betekent dat je veel gaat betalen naarmate je verder van de specialist verwijderd bent.

De terugverdientijd

Zonnepanelen zijn een mooie investering, zeker als je weet dat de terugverdientijd in Odoorn niet langer dan 8 jaar is. Je kunt allerlei aantrekkelijke financiële regelingen aanvragen zoals plaatselijke subsidies en de btw-aftrekregeling. Daarnaast is de zonnepanelenprijs is Odoorn vrij laag en kan je de terugverdientijd nog verder verlagen door een potent zonnepanelensysteem aan te schaffen waardoor je veel meer stroom opwekt binnen korte tijd.

Vraag offertes aan

Je bent vast al overtuigd van de vele voordelen van het installeren van een zonnesysteem op het dak van je woning of van je bedrijf. Bespaar op de aanschafkosten van zonnepanelen in Odoorn door eerst een eerlijke vergelijking te maken van een aantal offertes. Vraag offertes op bij enkele lokale specialisten en kies de voordeligste uit. Zo maak je het meeste kans op besparingen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!