Zonnepanelen Odijk

Zonnepanelen OdijkZonnepanelen in Odijk hoeven niet altijd vreselijk duur te zijn, je moet alleen goed weten hoe je offertes met elkaar moet vergelijken zodat je de ideale prijs-kwaliteitsverhouding kunt uitkiezen. Dit is immers de beste manier om te besparen op de kosten en om zonnepanelen van hoogwaardig kwaliteit te scoren. Wil je alles te weten komen over het kopen en monteren van zonnepanelen in Odijk? Ga dan door met lezen hieronder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Odijk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

De prijsopbouw

Om wat inzicht te kunnen krijgen tot de manieren waarop je kunt besparen op zonnepanelen in Odijk, is het verstandig om na te gaan hoe de prijs is opgebouwd. De zonnepanelenprijs heeft min of meer de volgende opbouw:

 • Materiaalkosten 70%
 • Loonkosten 20%
 • Apparatuurskosten 5%
 • Kilometerkosten 5%

De kosten van zonnepanelen in Odijk

Bij zonnepanelen betaal je niet alleen voor de aanschaf maar ook voor de installatie van de panelen. De totale investering kan dan wel vrij hoog zijn, maar de verschillende financiële regelingen vanuit de overheid en bespaartips kunnen de kosten flink doen verlagen. Ga hieronder na wat de gemiddelde kosten zijn voor zonnepanelen in Odijk als je een onderscheid maakt tussen een klein zonnepanelensysteem, een middelgroot en een groot systeem.

Soort systeem Aantal panelen Totale investering
Klein systeem 8-12 3.200 – €4.600
Middelgroot systeem 16-22 6.400 – €8.800
Groot systeem 24+ Vanaf €9.600

Huur een lokale specialist in

Check eerst welke specialisten lokaal zijn gevestigd, aangezien het niet altijd even makkelijk is om er eentje uit te kiezen. Als je op zoek gaat naar landelijke specialisten ga je ook meer moeten betalen vanwege de hoog oplopende kilometerkosten. Daarnaast kan een specialist uit Odijk zelf sneller naar je toe komen om de zonnepanelen te installeren waardoor je ook sneller kunt beginnen met besparen.

De subsidiemogelijkheden

Je wilt zonnepanelen in Odijk gaan kopen maar heb je maar een beperkt budget? Dan kan je rekenen op financiële steun vanuit de overheid. Landelijke subsidies behoren inmiddels tot het verleden, maar bij de gemeente Odijk kan je regelmatig terecht voor subsidieregelingen. Je moet er wel op tijd bij zijn, want de subsidiepot is vaak snel op.

De btw-aftrekregeling

Als je honderden en soms zelfs duizenden wilt besparen op de kosten, dan kan je gebruik maken van de btw-aftrekregeling waarbij je de 21% btw die je al reeds betaald had over de aanschaf en de installatie van de panelen terug kunt vorderen. De btw aftrekken kan je beschouwen als een korting die je achteraf kunt krijgen op de aanschaf.

Keurmerken van zonnepanelen

Je dient te letten op de keurmerken die de specialist en de leverancier voert zodat je kunt nagaan in hoeverre de kwaliteit wel te vertrouwen is. Zo zijn het Duitse Tüv en het Europese CE-keurmerk belangrijk voor de kwaliteit van de panelen en andere onderdelen zelf, en dien je bij een specialist na te gaan of deze een Nederlands Zonnekeur keurmerk voert.

Garanties van zonnepanelen

Garanties zijn een eenvoudige manier waarop je kunt weten dat je de specialist of leverancier kunt vertrouwen. Neem geen genoegen met een fabrieksgarantie bij de leverancier van minder dan 5 of 10 jaar, een installatiegarantie bij de specialist die de panelen installeert van minstens 2 jaar en een deugdelijke vermogensgarantie waarbij je verzekerd bent van een hoge opbrengst na verloop van tijd.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Het is niet zo eenvoudig om zonnepanelen in Odijk te kopen als dat blijkt, je moet je goed voorbereiden en er zijn allerlei zaken die je makkelijk over het hoofd kunt zien. Daarom ook de onderstaande stappenlijst:

 1. Is je dak wel geschikt voor zonnepanelen? Laat dit blijken uit een scan.
 2. Koop een zonnepanelensysteem dat goed bij het verbruik van je huishouden past.
 3. Als je een vergunning moet aanvragen, doe dit dan direct.
 4. Check welke subsidies er momenteel beschikbaar zijn.
 5. Wijs een betrouwbare en vakbekwame specialist aan door offertes te vergelijken.
 6. Laat de uitgekozen specialist de zonnepanelen op je dak monteren.
 7. Vergeet de btw-aftrekregeling niet, waarmee je 21% van de kosten terug kunt vorderen.

Checklist

De checklist die wij hieronder hebben opgesteld voor je kan je goed onderweg helpen wanneer je zonnepanelen in Odijk wilt laten installeren:

 • Check of je een lokale specialist hebt ingehuurd.
 • Check of je een slimme meter in de meterkast hebt staan.
 • Check of je dak netjes is opgeruimd en of er voldoende ruimte beschikbaar is.
 • Check welke vergunningen je aan moet vragen mocht je wonen in een monument.

Specialisten vergelijken in Odijk

Ga je van grijze energie overstappen naar groene energie door zonnepanelen in Odijk te kopen? De beste specialisten die de voordeligste prijzen hebben vind je door eerst een uitgebreide vergelijking te maken van verschillende offertes van specialisten uit je buurt. Zo kan je het beste op de investeringskosten besparen en maak je meer kans op een betrouwbare specialist.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!