Zonnepanelen Nunspeet

Zonnepanelen nunspeetNunspeet is een stad op de Veluwe. Deze groene omgeving leent zich uitstekend voor zonnepanelen. Steeds meer mensen komen daar achter en investeren in zonnepanelen. Als jij dit ook van plan bent is het goed om je in te lezen. We hebben wat feiten omtrent zonnepanelen voor je op een rij gezet. Zo laat jij geen geld liggen en heb je snel een dak met zonnepanelen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Nunspeet? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Weet hoeveel je betaalt

Voordat je zonnepanelen gaat kopen is het goed om te weten hoeveel je betaalt. We vroegen van een aantal soorten zonnepanelen de prijzen op. We kregen prijzen inclusief de BTW maar exclusief de installatiekosten.

Welk type zonnepanelen Wat is het maximale vermogen in Wp Wat is de vanaf/ prijs
Amorf panelen 115 149 euro
Polykristallijn panelen 178 Wp 189 euro
Monokristallijn panelen 275 Wp 229 euro
Dubbelzijdige panelen Vanaf 365 Wp Vanaf 369 euro

 

Waarom zonnepanelen in de regio Nunspeet kopen

Zonnepanelen koop je het beste in je eigen regio. Dat doe je om meerdere redenen. We hebben een paar voordelen van een lokale leverancier voor je op een rij gezet. Allereerst word je het snelste geholpen door een lokale leverancier. Dat houdt in dat je aanvraag voor zonnepanelen gemakkelijk in te plannen is en dat men snel kan langskomen. Dat is niet alleen in je voordeel bij het plaatsen van zonnepanelen maar ook bij de scan vooraf en reparaties naderhand. Daarnaast weet een lokale leverancier of er voor jouw huis speciale regels gelden bij de lokale overheid. Soms is een woning beschermd stadsgezicht. In dat geval moet je eventueel kiezen voor andere mogelijkheden om zonne-energie af te nemen.

Steun vanuit de gemeente Nunspeet

De gemeente Nunspeet geeft op de website volop informatie over zonnepanelen. Men heeft ook een inkoop collectief waarbij jij je kan aansluiten. Subsidie geeft men echter niet. Wanneer je een tegemoetkoming in de kosten van jouw zonnepanelen wil zal je dan ook bij de belastingdienst moeten zijn. Daar kan je de betaalde BTW terug vorderen.

Vorder de betaalde BTW terug

Om de BTW terug te vorderen bij de belastingdienst doorloop je het onderstaande stappenplan.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst en vul daar het formulier ‘opgaaf zonnepaneelhouders’ in.

  2. Als je dit formulier hebt ingestuurd wacht je 10 werkdagen. Dit is de tijd die men nodig heeft om jouw aanvraag te verwerken.

  3. Bij ontvangst van de bevestiging: registreer je IBAN nummer.

  4. Doorloop nu de stappen zoals op de brief staan vermeld. Gebruik de inlog codes die men je heeft toegestuurd. Vorder de BTW terug.

Pas op met deze valkuilen

Ga je zonnepanelen kopen dan kan er nogal wat mis gaan. Veel gemaakte fouten behandelen we nu. De belangrijkste fout is het besparen op het vermogen van jouw zonnepanelen. Door uit spaarzaamheid de verkeerde panelen te kiezen moet je alsnog aanvullende energie van het energie bedrijf afnemen. Bespaar liever binnen de categorie zonnepanelen die je nodig hebt op de prijs. Daarnaast moet je nooit in zee gaan met een ondernemer die snel op Google Earth kijkt en aan de hand daarvan een installatie zonnepanelen intekent. Op deze manier wordt er geen rekening gehouden met schaduwval op jouw dak door bijvoorbeeld een schoorsteen. Het rendement van jouw zonnepanelen valt dan tegen.

Ga voor garantie

Aan de garantie kan je zien of je met betrouwbare panelen te maken hebt. Het gaat om 4 soorten garantie die we voor je omschrijven.

  • Fabrieksgarantie. Dit is de garantie die men geeft op de zonnepanelen zelf. Een zonnepaneel met een garantie tot 10 jaar is een slechtere kwaliteit. Je zou voor onverwachte kosten kunnen komen te staan tijdens de levensduur. Zonnepanelen met een garantie tussen 20 en 25 jaar zijn een stuk veiliger en betrouwbaarder.

  • Vermogen garantie. Tijdens de levensduur loopt het vermogen wat terug.
    De vermogen garantie kan inhouden dat het vermogen onder de 75 procent belandt. Dit is een matige kwaliteit zonnepanelen. Beter is het om een vermogen garantie te kiezen tussen 80 en 90 procent.

  • Installateur garantie. Dit is de garantie die de installateur geeft op zijn eigen werk. Het kan gaan om 5, 10 tot zelfs 15 jaar. Ga voor een gecertificeerde goede installateur.

  • Systeem garantie. Deze garantie gaat over alle onderdelen van de installatie behalve de zonnepanelen zelf.

Vergelijk eerst installateurs in Nunspeet

Dit doe je heel gemakkelijk met onderstaande button. Je ontvangt gelijk een aantal vrijblijvende offertes om te vergelijken. Jouw voordeel kan daardoor oplopen tot wel 20 procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!