Zonnepanelen Norg

zonnepanelen NorgDe energietransitie is momenteel in volle gang bezig, en de aanschaf en installatie van een set zonnepanelen in Norg past daar uitstekend bij. Je bent namelijk bezig met investeren in je eigen toekomst omdat duurzaamheid en energiebesparing centraal staan. Door je eigen groene energie op te wekken middels zonnepanelen ben je onafhankelijk en bespaar je op de kosten terwijl je profiteert van het rendement. Ga direct door met lezen om meer te leren over zonnepanelen in Norg.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Norg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Norg

Als je wilt voorzien in de volledige energiebehoeften van je huishouden, dan dien je na te gaan hoeveel zonnepanelen en van welk vermogen je nodig hebt op je dak. Zo kan je makkelijk berekenen hoeveel je gaat betalen om de zonnepanelen in Norg aan te schaffen en vervolgens te laten installeren. Zie hieronder het totale kostenplaatje:

Huishouden

Zonnepanelen

Aanschafkosten

Installatiekosten

1

12

€5.500

€1.300

2

16

€8.000

€1.900

3

18

€9.000

€2.200

4

22

€11.000

€2.600

5

24

€12.500

€2.850

Huur een lokale specialist in

Lokale specialisten zijn beter om verschillende redenen, waaronder vooral de tijd- en de geldbesparing die hierbij komt kijken. Je hoeft vanwege de korte afstand niet lang te wachten tot de zonnepanelenspecialist kan komen opdagen en tevens betaal je niet veel aan kilometerkosten omdat de specialist niet van ver moet komen.

Subsidies zonnepanelen in Norg

In de gemeente Norg betaal je vrij veel voor een set zonnepanelen, maar je wordt ook gestimuleerd door middel van allerlei financiële regelingen waaronder een lokale subsidie of de btw-aftrekregeling. Subsidies worden regelmatig uitgereikt voor zonnepanelen in Norg, maar om op de hoogte te blijven van de huidige updates blijf telkens informeren naar de huidige regelingen.

De btw-aftrekregeling

De btw is eenvoudig terug te vorderen als je tot wel 21% wilt besparen op de kosten van zonnepanelen. Start door jezelf eerst aan te melden als ondernemer voor de btw bij de Belastingdienst. Vervolgens dien je met je bevestiging de belastingaangifte in te dienen. Zodra je aangifte goed is gekeurd wordt het bedrag op je rekening gestort.

De voordelen van zonnepanelen

Je kunt ervan uitgaan dat er verschillende voordelen zijn die bij zonnepanelen in Norg komen kijken. Denk zo niet alleen aan de lange levensduur van ruim 25 jaar waardoor je jaarlijks van hoge opbrengsten profiteert, maar ook de kortingen op de maandelijkse energiefactuur en de sneller terugverdientijd. Daarnaast ben je minder afhankelijk van de energiemaatschappij met zonnepanelen op je dak.

Garanties van zonnepanelen

Zonnepanelen verliezen hun rendement jaarlijks vanwege natuurlijke slijtage, waardoor het belangrijk is om naast de keurmerken ook te letten op de garanties. Het gaat hierbij voornamelijk om de fabrieksgarantie van minimaal 10 jaar, de installatiegarantie van ruim 2 jaar en de vermogensgarantie op de opbrengst. Garanties krijg je alleen als je de panelen koopt bij een gecertificeerde leverancier en als de installatie door een erkende zonnepanelenspecialist wordt uitgevoerd.

De terugverdientijd

Momenteel is de terugverdientijd van zonnepanelen in Norg een jaar of zeven. Je kunt deze periode zelf verlagen door een subsidie te nemen, door de btw terug te vorderen of door de panelen in de aanbieding te kopen. Daarnaast kan de terugverdientijd ook aanzienlijk omlaaggaan als je een potent systeem koopt waarmee je binnen een korte periode veel stroom op kunt wekken. Hoe korter de terugverdientijd, des te meer je de aanschaf als lonend kunt beschouwen.

Handige checklist

Check of je al een slimme meter hebt. Je hebt namelijk een slimme meter nodig in verband met het terugleveren van energie aan het energienet waarbij de slimme meter de standen nauwkeurig bijhoudt. Analoge meters beschikken niet over deze mogelijkheid en zijn dus niet te gebruiken. Check daarnaast welke van de uitgekozen specialisten lokaal gevestigd zijn zodat je bespaart op de hoge kilometerkosten en tevens ook nog sneller je zonnepanelen op je dak kunt verwachten.

Bespaartips

De meest praktische manieren om op zonnepanelen in Norg te besparen is door de panelen collectief in te kopen, door te checken welke buren ook panelen wilt aankopen of door het nemen van een subsidie als deze aanwezig is. Daarnaast kan je lokale offertes vergelijken om de goedkoopste offerte te selecteren en kan je kiezen om zelf de installatie te verzorgen. Je kunt ook een goedkoop klein systeem kopen en vergeet niet om de btw terug te vorderen bij de Belastingdienst.

Vraag offertes aan

Ben je benieuwd wat de kosten en de opbrengsten zullen zijn in je eigen situatie voor zonnepanelen in Norg? Zorg voor meer overzicht door eerst een paar offertes van zonnepanelenspecialisten uit je omgeving met elkaar te vergelijken zodat je een beeld kunt hebben van wat je gemiddeld kwijt gaat zijn aan de aanschaf en de installatie, en wat de jaarlijkse opbrengsten zullen zijn. Tevens is dit de beste manier op te besparen op de begininvestering.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!