Zonnepanelen Nootdorp

Zonnepanelen NootdorpZonne-energie is zonder enige twijfel de grootste, schoonste en veiligste energiebron, wat het plaatsen van zonnepanelen in Nootdorp uitermate ideaal maakt. Zonlicht is vrijwel altijd en overal beschikbaar en is gratis voor iedereen. Ga direct door met lezen om meer te weten over de verschillende mogelijkheden die zonnepanelen in Nootdorp te bieden hebben.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Nootdorp? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Nootdorp

De inwoners van Nootdorp zijn allemaal geïnteresseerd in de vele voordelen van zonnepanelen, aangezien verschillende bedrijven en woningen inmiddels al voorzien zijn van een systeem en dus al profiteren van lage energiekosten en hoge jaarlijkse opbrengsten. Naast de gratis stroom die je zelf op kunt wekken met de panelen, ben je milieuvriendelijk bezig, gaat de waarde van je huis omhoog en kan je ervan uitgaan dat je zonnepanelensysteem vrij snel terug is verdiend dankzij de lange levensduur.

Kosten van zonnepanelen in Nootdorp

Overweeg je het kopen van zonnepanelen? Dan kan je op vrij hoge kosten rekenen, vooral naarmate het aantal panelen en het vermogen meer wordt. Hieronder kan je nagaan wat je gemiddeld betaalt voor een set zonnepanelen in Nootdorp. Het gaat om een systeem van 6, 10 of 18 zonnepanelen en waarbij elk paneel een vermogen van 300 Wp heeft.

Aantal panelen

Vermogen

Kosten

Jaarlijkse opbrengst

6

1.800 Wp

2.500 – €3.200 400

10

3.000 Wp

4.100 – €4.800 650

18

5.400 Wp

6.500 – €7.700 1.100

Huur een lokale specialist in

Ga je zonnepanelen laten plaatsen op het dak? Laat deze klus dan over aan een lokale specialist, aangezien specialisten uit Nootdorp zelf goedkoper zijn vanwege de lage kilometerkosten. De afstand is veel kleiner en dus hoeft de specialist minder te rijden. Daarnaast kan de lokale specialist sneller een afspraak maken en is de specialist in Nootdorp ook beter in staat om je aan te geven wat de plaatselijke subsidiemogelijkheden en vergunningseisen zijn.

Subsidies zonnepanelen in Nootdorp

Van tijd tot tijd zijn er voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen lokale subsidies beschikbaar. Op landelijk niveau is dit helaas niet meer het geval, maar de voorwaarden om een subsidie te mogen nemen variëren per gemeente. Ga langs de gemeente Nootdorp om meer te weten over de subsidiemogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn voor zonnepanelen in Nootdorp.

De btw-regeling

In Nederland kan je de btw die je hebt betaald over de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen weer terugvorderen bij de Belastingdienst. Je kunt de btw terugvragen nadat je jezelf als ondernemer voor de btw hebt aangemeld. Je kunt op deze manier honderden tot duizenden euro’s besparen, aangezien het gaat om 21% van de initiële investeringskosten. De overheid heeft de btw-regeling geïntroduceerd om inwoners te stimuleren om hun woning te verduurzamen.

Meest gemaakte fouten van zonnepanelen

Voorkom valkuilen en veel voorkomende fouten door rekening te houden met de zaken die snel verkeerd kunnen gaan.

  • Niet eerst kijken naar je exact verbruik. Als je eerst je verbruik nagaat, dan kan je een systeem uitkiezen dat goed is afgestemd op de energiebehoeften van je huishouden zodat je geen extra stroom af hoeft te nemen bij de energieleverancier.

  • Geen slimme meter aanschaffen. Om te weten hoeveel stroom je zonnepanelen terug hebben geleverd aan het energienet dien je over een slimme meter te beschikken. Als je deze nog niet hebt, neem dan contact op met de netbeheerder.

Handige checklist voor zonnepanelen

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om zonnepanelen in Nootdorp te plaatsen, maar ga bij de gemeente wat de eisen zijn. Check of de specialist zorg kan dragen voor het regelen van de vergunning indien nodig. Check ook in hoeverre de specialist een keurmerk voert. Let vooral op de aanwezigheid van het Zonnekeur keurmerk, welke aangeeft dat de specialist gecertificeerd is.

Besparen op zonnepanelen

De verschillende manieren waarop je zou kunnen besparen op de kosten van zonnepanelen in Nootdorp worden hieronder vermeld:

  • Investeer geleidelijk door eerst een klein zonnesysteem aan te schaffen en op een later punt verder uitbreiden door extra panelen toe te voegen.

  • Schakel een lokale specialist in voor de installatie om op de kilometerkosten te besparen.

  • Stap in een collectief of koop samen met de buren de panelen in om de kosten te delen en korting te bedingen.

  • Vergelijk veel offertes zodat je specialist met de beste prijs kunt kiezen.

  • Beschik je over de nodige kennis en ervaring? Installeer de zonnepanelen dan zelf en bespaar op de installatiekosten.

  • Ga na wat de subsidiemogelijkheden op het moment zijn en vraag de btw terug.

Vraag offertes aan

Je draagt niet alleen bij aan een schone en duurzame wereld, maar je bespaart flink op de energiekosten en profiteert van hoge opbrengsten. Wil je meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jou huishouden? Vraag dan een aantal offertes aan bij zonnepaneelspecialisten uit de regio en maak een vergelijking zodat je een goede specialist kiest en ook bespaart op de kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!