Zonnepanelen Noordwijkerhout

Zonnepanelen NoordwijkerhoutDe meeste grote bedrijven en overheidsinstanties beschikken al over zonnepanelen in Noordwijkerhout. Daarnaast zijn ook woningeigenaren aan het overstappen op zonnepanelen om zelf te voorzien in hun energiebehoeften. Als je van plan bent om binnenkort zonnepanelen in Noordwijkerhout aan te schaffen, ga dan eerst hieronder verder met lezen zodat je meer te weten komt over de zaken die komen kijken bij de aanschaf en de installatie.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Noordwijkerhout? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Noordwijkerhout

Als je woonachtig bent in Noordwijkerhout, dan is de kans groot dat je woning ook tussen de 1.500 geschikte daken zit voor de plaatsing van zonnepanelen. Gedurende het afgelopen jaar was er sprake van minstens 1.110 uren zonlicht, wat het idee om een zonnepanelensysteem aan te schaffen lonend maakt. Zonnepanelen in Noordwijkerhout zijn dankzij de hoge jaarlijkse besparingen, de subsidiemogelijkheden en de voordelige prijzen vrij snel terugverdiend. Dit maakt de investering van een set zonnepanelen zeker de moeite waard.

De opbouw van de prijs

De zonnepanelenprijs bestaat uit verschillende componenten, waaronder de kosten voor de materialen. Hiertoe behoren de panelen zelf, de omvormer en het bekabelingsmateriaal. Ook de arbeidskosten voor het plaatsen van de panelen en de kosten voor het inhuren van het benodigd apparatuur vormen een deel van de prijs. Daarnaast dien je ook rekening te houden met de reiskosten en met de 21% btw. Gemiddeld betaal je voor zonnepanelen in Noordwijkerhout tussen de €250 en €400 per paneel.

Kosten van zonnepanelen in Noordwijkerhout

Je hoeft je niet blauw te betalen aan de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Noordwijkerhout. Je hebt de kosten zelf in handen aangezien de hoogte van de prijs afhankelijk is van het vermogen per paneel, het soort paneel en het aantal panelen. De gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Noordwijkerhout zijn hieronder na te gaan. Tevens zie je uit hoeveel panelen het systeem bestaat en wat het totale vermogen is.

Aantal panelen

Vermogen

Kosten

6

1.500 Wp

2.800 – €3.500

10

2.600 Wp

3.800 – €5.000

13

3.250 Wp

6.000 – €6.500

18

4.600 Wp

7.500 – €8.500

Huur een lokale specialist in

Huur bij voorkeur een landelijke specialist in wanneer je zonnepanelen in Noordwijkerhout gaat installeren. Een aantal daken in Noordwijkerhout is een beschermd straatbeeld, wat betekent dat je een vergunning nodig hebt om zonnepanelen te mogen plaatsen op je dak. Een lokale zonnepanelenspecialist kan je hierbij adviseren en kan zelf de aanvraag voor je regelen. Zo is de vergunning ook sneller aangevraagd en goedgekeurd waardoor de panelen ook sneller op je dak geïnstalleerd kunnen worden.

Subsidies zonnepanelen in Noordwijkerhout

Landelijke subsidieregelingen voor de aanschaf van zonnepanelen zijn al een tijd terug afgelast vanwege de zonnepanelenprijs die inmiddels al aantrekkelijk genoeg is geworden. Je kunt vaak bij de lokale gemeenten wel terecht voor lokale subsidiemogelijkheden, zo ook de gemeente Noordwijkerhout. Naast de subsidiemogelijkheden kan je ook terecht bij het regionaal energieloket voor professioneel en onafhankelijk advies van een energiecoach. Voor meer informatie omtrent subsidies voor zonnepanelen in Noordwijkerhout, ga dan even langs het gemeentehuis.

Valkuilen van zonnepanelen

Zonnepanelen kopen gebeurt niet altijd foutloos. De zaken die vrij snel mis kunnen gaan wanneer je zonnepanelen in Noordwijkerhout gaat kopen zijn:

  • Niet eerst kijken naar de schaduwplekken. Dit kan leiden tot een verlaging in het rendement waardoor de panelen veel minder opleveren.
  • Kies geen zonnepanelen die veel te scherp zijn geprijsd en je het niet geheel vertrouwd. Zonnepanelen die te goedkoop worden aangeboden zijn vaak verouderd en werken minder goed.

Handige checklist voor zonnepanelen

Voordat je officieel de panelen gaat kopen, check dan eerst bepaalde zaken. Men is vaak niet bewust hoe belangrijk het is om eerst een schouw te laten maken. Door de panelen in te tekenen kan je een beeld krijgen van de schaduwplekken op je dak en zo een verlaagd rendement vermijden. Het is belangrijk om een slimme meter te hebben als je van plan bent om energie terug te leveren aan het energienet. Koop een slimme meter als je deze nog niet hebt.

Besparen op zonnepanelen

Alhoewel je zelf kunt bepalen of je een goedkoop of duur zonnepanelensysteem gaat kopen, is besparen altijd interessant. Besparen op zonnepanelen doe je zo:

  • Maak een eerlijke vergelijking van verschillende specialisten op basis van de prijs en selecteer de offerte met de scherpste prijs.

  • Kies een lokale specialist om de hoge kilometerkosten te vermijden.

  • Check welke subsidies er momenteel beschikbaar zijn in Noordwijkerhout.

  • Koop het systeem beetje bij beetje door met de tijd mee uit te breiden.

  • Stap in een collectief of ga na of de buren ook geïnteresseerd zijn in de aanschaf van zonnepanelen.

  • Vergeet de 21% btw niet terug te vorderen.

Ben je benieuwd naar de zonnepaneelmogelijkheden in je persoonlijke situatie? Dan is de eerste stap het vinden van een goede specialist. Dit doe je door eerst offertes met elkaar te vergelijken om vervolgens een specialist die kiezen die past bij je wensen en budget.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!