Zonnepanelen Noordwijk

Zonnepanelen NoordwijkEr bestaat momenteel veel potentieel voor de aanschaf van zonnepanelen in Noordwijk, aangezien de zon er vrijwel altijd schijnt en de daken zeer geschikt zijn in dit gebied. Ga hieronder verder met lezen om na te gaan wat je allemaal moet weten bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Noordwijk.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Noordwijk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Noordwijk

Juist in Noordwijk is het een goed idee om zonnepanelen te plaatsen op het dak, aangezien je kunt rekenen op gemiddeld 1.110 zonuren per jaar. Dit is meer dan voldoende om gratis je eigen groene stroom op te wekken op duurzame en milieuvriendelijke wijze. Daarnaast is de zon een oneindige, schone en veilige bron waar je altijd op kunt rekenen.

Kosten van zonnepanelen in Noordwijk

De prijs van zonnepanelen in Noordwijk zijn van een aantal zaken afhankelijk. Zo kan je denken aan de materialen, de arbeid, de kosten om naar je woning te komen en de btw. Ook zijn andere zaken van belang zoals het merk, het soort paneel, het vermogen en het aantal panelen. Check hieronder wat de gemiddelde kosten zijn voor de aanschaf en installatie van een set zonnepanelen in Noordwijk aan de hand van het aantal panelen.

Aantal panelen

Personen

Kosten

Besparing per jaar

1 8 4.000 – €5.500 420
2 13 6.000 – €6.500 675
3 16 7.000 – €7.500 830
4 18 7.500 – €8.000 930
5 20 8.000 – €8.500 1.040
6 21 8.500 – €9.000 1.110

Huur een lokale specialist in

Wij raden aan om een specialist in te huren die lokaal gelegen is voor de installatie van de zonnepanelen. De eerste reden hiervoor is de besparing op de kilometerkosten, welke je bij een landelijke specialist wel moet betalen. De kosten liggen tussen de €0,50 en €1,- per kilometer en kunnen vrij hoog oplopen. Daarnaast weet een plaatselijke specialist wat de zaken zijn waar je allemaal aan moet denken en kan je helpen met zaken zoals de aanvraag van een vergunning of een subsidie.

Subsidies zonnepanelen in Noordwijk

Ook de gemeente Noordwijk is actief bezig met het stimuleren van de inwoners om zoveel mogelijk te investeren in het verduurzamen van hun huis en bedrijf. Van tijd tot tijd zijn er bij bepaalde gemeenten nog subsidies beschikbaar. Ga na in hoeverre je voor zonnepanelen in Noordwijk in aanmerking kunt komen voor een subsidie door op te stappen naar het gemeentehuis.

Stappenplan zonnepanelen kopen

De aanschaf van zonnepanelen geschiedt niet zomaar, er zijn verschillende zaken die van invloed zijn tijdens de aanschaf. Zonnepanelen koop je op de volgende manier:

 1. Onderzoek wat voor soort zonnepaneel je gaat aanschaffen. Beslis ook hoeveel panelen je wilt.

 2. Ge na of het aanvragen van een vergunning nodig is.

 3. Check of er lokale subsidiemogelijkheden zijn voor zonnepanelen.

 4. Vraag een aantal offertes aan bij goede lokale zonnepaneelspecialisten.

 5. Zet de offertes naast elkaar en maak een vergelijking.

 6. Kies de specialist die je het meest aanspreekt.

 7. Maak een afspraak met de specialist en bespreek wanneer de werkzaamheden gaan starten.

Valkuilen van zonnepanelen

Het kopen van zonnepanelen brengt een aantal zaken met zich mee die vrij snel mis kunnen gaan. Let zo goed op de offerteprijzen tijdens het vergelijken, aangezien bepaalde offertes de kosten inclusief en anderen exclusief btw aangeven. Daarnaast is het makkelijk om een te laag vermogen te hebben op het dak als je niet eerst een schouw laat maken van de situatie op je dak.

Handige checklist voor zonnepanelen

Check of je al een afspraak hebt gemaakt om vooraf een schouw te laten maken van je dak zodat de specialist rekening kan houden met de schaduwval. Check daarnaast ook wat je energieverbruik is voordat je de panelen aanschaft. Zo kan je nagaan hoeveel panelen je moet aanschaffen en wat het vermogen moet zijn zodat je in de volledige energiebehoeften van de bewoners van je huis kunt voorzien.

Besparen op zonnepanelen

De beste manieren om te besparen op de vrij hoge kosten die zonnepanelen in Noordwijk met zich meebrengen is als volgt:

 • Het is verstandig om offertes met elkaar te vergelijken op basis van prijs zodat je de voordeligste optie kunt selecteren.

 • De goedkoopste panelen vind je in je eigen buurt. Schakel een lokale specialist in voor de plaatsing.

 • Koop de panelen in samen met buurtgenoten of andere geïnteresseerden om korting te bedingen op de installatie.

 • Maak gebruik van de mogelijke subsidies om de kosten te verlagen.

 • Schaf eerst een kleiner goedkoop systeem aan, en breid naderhand verder uit door nieuwe panelen toe te voegen.

Vraag offertes aan

Door eerst offertes met elkaar te vergelijken kan je in één oogopslag nagaan welke specialist het beste past bij je voorkeuren, je wensen en je budget. Hoe eerder je start met de aanvraag van offertes, des te sneller je kunt beginnen met besparen en profiteren van hoge opbrengsten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!