Zonnepanelen Nijmegen

Zonnepanelen NijmegenNijmegen is een grote stad waar men steeds meer ontdekt dat de zon behoorlijk wat energie geeft. Wie zijn huis wil verduurzamen doet er dan ook goed aan om zonnepanelen aan te schaffen. We hebben wat informatie voor je verzameld. We vroegen prijzen op en we hebben aandachtspunten op een rij gezet.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Nijmegen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet wat je betaalt voor zonnepanelen in Nijmegen

We vroegen bij een aantal leveranciers van zonnepanelen de prijzen op. Men stuurde ons onderstaande informatie toe.

Welk type zonnepanelen koop je Wat is het vermogen per paneel vanaf – Wat is de prijs vanaf – inclusief BTW maar exclusief de installatie kosten per paneel
Polykristallijn 195 Wp 199 euro
Monokristallijn 278 Wp 259 euro
Dubbelwandig glas 369 Wp 369 euro

Waarom kiezen voor een leverancier uit de regio Nijmegen

Als je zonnepanelen gaat kopen doe je er verstandig aan om te kiezen voor een lokale leverancier. Dat doe je omdat een leverancier uit Nijmegen weet of er regels zijn waarmee jij rekening moet houden bij de aanschaf van een installatie zonnepanelen. Daarnaast weet men of er een recht is op een subsidie in jouw geval. Een leverancier uit je eigen regio zal daarnaast het kortste moeten reizen, de laagste kilometerkosten berekenen en het snelst bij jou zijn.

Steun vanuit de gemeente Nijmegen bij zonnepanelen

De gemeente Nijmegen geeft geen subsidie wanneer jij zonnepanelen gaat kopen. Wel heeft men een lokale inkoopactie en daarbij kan jij aansluiten. Dat heeft voor jou als voordeel dat je minder betaalt en door de grootschalige inkoop heb je betere voorwaarden bij je investering. Wanneer je een tegemoetkoming vanuit de rijksoverheid wil zal je deze zelf moeten aanvragen bij de belastingdienst.

Vorder jouw BTW terug

Bij de belastingdienst kan je gemakkelijk de betaalde BTW terug vorderen. Dat doe je aan de hand van het onderstaande stappenplan.

  1. Ga naar de website van de belastingdienst. Daar vul je het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ in.

  2. Stuur het formulier op. Na 10 werkdagen ontvang je vanuit de belastingdienst een bevestiging.

  3. Registreer je IBAN nummer. Dat doe je na ontvangst van de bevestiging vanuit de belastingdienst.

  4. Doorloop de stappen in de brief. Met de inlog gegevens vorder je de BTW terug.

Heb je geen zin om zelf deze stappen te doorlopen, kies dan voor een leverancier die jou het werk uit handen neemt. Je betaalt wat extra voor deze dienstverlening maar de teruggaaf is alsnog de moeite waard.

Pas op voor deze fouten

Bij de aanschaf van zonnepanelen kan er behoorlijk wat mis gaan. Pas goed op voor onderstaande fouten. De meest gemaakte fout is het zonnepaneel met het te lage vermogen. Dit is een fout die je vaak maakt uit spaarzaamheid. Een dergelijke installatie zal te weinig energie opleveren en daardoor valt de opbrengst enorm tegen. Een andere fout is een installateur kiezen die niet ter plekke komt kijken. Er wordt bij het intekenen van de zonnepanelen op die manier geen rekening gehouden met schaduwval door schoorstenen, hoogbouw en hoge bomen rondom jouw huis. Daardoor valt de opbrengst eveneens flink tegen.

Een goede garantie op jouw zonnepanelen

Zonnepanelen koop je alleen met de beste garantie. Er zijn meerdere soorten garantie waarmee je rekening moet houden. We lichten ze voor je toe.

  • Een garantie op de zonnepanelen zelf. Het gaat hier om de fabrieksgarantie. Goedkope zonnepanelen met een bedenkelijke kwaliteit hebben een garantie van hooguit 10 jaar. Zonnepanelen met een goede kwaliteit hebben een garantie die kan oplopen tot wel 20 a 25 jaar.

  • Een garantie op de installatie. Het gaat hier om de garantie op het werk van de installateur. Deze zal een garantie op zijn werk geven die kan oplopen van 5 tot wel 15 jaar. Ga voor de beste installatie garantie. Dan weet je zeker dat jouw installatie zonnepanelen het meeste uit de zon haalt.

  • Een systeem garantie. Het gaat hier om de garantie die je krijgt op alles wat niet met de zonnepanelen te maken heeft. Een goede systeemgarantie ontzorgt jou voor een behoorlijk aantal jaren.

  • Een rendement garantie. Een installatie zonnepanelen kent helaas een terug lopend rendement. Een rendement na 25 jaar van 80 tot 90 procent geeft aan dat je met een goede kwaliteit te maken hebt. Een rendement na 25 jaar wat onder de 75 procent ligt geeft aan dat de kwaliteit van de zonnepanelen slechter is.

De beste keuze in Nijmegen

Vraag offertes op van lokale leveranciers van zonnepanelen in Nijmegen. Op die manier weet jij heel zeker dat je het minste betaalt en dat je de beste kwaliteit op je dak laat plaatsen.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!