Zonnepanelen Nieuwkoop

NieuwkoopDe ruim 1.114 zonuren waar dit gebied jaarlijks van mag genieten zijn ideaal voor de plaatsing van zonnepanelen om het zonlicht mee te benutten. Zonne-energie is namelijk gratis en oneindig en je schaadt het milieu niet met het opwekken van stroom met zonnepanelen. Ga hieronder door met lezen om na te gaan wat de zaken zijn waar je aandacht aan moet besteden als je zonnepanelen in Nieuwkoop gaat aanschaffen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Nieuwkoop? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Zonnepanelen in Nieuwkoop

Zonnepanelen in Nieuwkoop worden dagelijks aangeschaft door velen die de keuze hebben gemaakt om te investeren in duurzame energie. Zonnepanelen zijn namelijk de slimste manier om direct te besparen op de energiekosten terwijl je profiteert van jaarlijkse interessante besparingen en milieuvriendelijk bezig bent met het opwekken van je eigen stroom.

De opbouw van de prijs

De prijzen van zonnepanelen variëren flink afhankelijk van waar je ze inkoopt, het soort paneel, het merk, het vermogen en het aantal. Ook dien je rekening te houden met de kosten voor de installatie en voor het inhuren van mogelijk installatieapparatuur. Tenslotte behoren ook de reiskosten en de btw tot de prijs.

Kosten van zonnepanelen in Nieuwkoop

Zonnepanelen in Nieuwkoop kosten ergens tussen de €2.500 en de €10.000. Hierbij wordt uitgegaan van de grootte van het systeem, waarbij je dient te kijken naar het aantal panelen. Daarnaast zijn ook het soort zonnepaneel en het vermogen van belang bij het bepalen van de kosten. Hoeveel je betaalt voor zonnepanelen in Nieuwkoop is eenvoudig na te gaan uit het onderstaand overzicht.

Aantal panelen

Kosten

Besparing per jaar

8

2.650 – 3.350

375

12

3.550 – 4.100

550

16

4.500 – 5.350

700

20

5.300 – 6.200

950

28

7.400 – 8.500

1.300

Huur een lokale specialist in

Een lokale specialist huur je in om bepaalde redenen. Zo is de lokale specialist sneller in staat aanwezig te zijn bij je woning. Daarnaast is een lokale specialist goedkoper vanwege het ontbreken van de reiskosten. Ook kennen lokale specialisten de stad beter en kunnen je dus adviseren over de mogelijkheden van zonnepanelen in Nieuwkoop.

Subsidies zonnepanelen in Nieuwkoop

Subsidies worden uitgegeven om inwoners zoveel mogelijk te stimuleren met het verduurzamen van hun huis of onderneming, zo ook op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. De mogelijkheden van subsidies voor zonnepanelen in de gemeente Nieuwkoop tref je bij het gemeentehuis. Daarnaast kan je ook kiezen om de reeds betaalde btw terug te vorderen bij de Belastingdienst.

Stappenplan zonnepanelen kopen

De stappen die je dient te doorlopen als je een set zonnepanelen in Nieuwkoop gaat kopen zijn:

  1. Kies een zonnesysteem uit aan de hand van je energieverbruik.

  2. Check of je een vergunning aan moet vragen.

  3. Ga na welke subsidiemogelijkheden de gemeente momenteel aanbiedt voor zonnepanelen.

  4. Ga op zoek naar lokale zonnepaneel specialisten en vraag offertes aan.

  5. Maak een vergelijking van de opgaven en kies de beste uit.

  6. Maak een afspraak met de specialist en laat de panelen installeren.

  7. Vraag de btw terug zodra de panelen aangelegd zijn.

Valkuilen van zonnepanelen

Er kan van alles verkeerd gaan als het gaat om de installatie van zonnepanelen. Als er geen schouw wordt gemaakt van de situatie op je dak, dan kan de specialist die de panelen gaat installeren ook geen rekening houden met de eventuele schaduwplekken op de panelen. Schaduwplekken hebben een verlaagd rendement als gevolg waardoor de panelen ook minder opbrengen. Daarnaast dien je zorg te dragen voor een slimme meter om je energieverbruik bij te houden, aangezien dit voor zonnepanelen wel aan te raden is.

Terugverdientijd van zonnepanelen

Gemiddeld kan je uitgaan van een terugverdientijd van zonnepanelen in Nieuwkoop van 5 tot 12 jaar. Als het gaat om een klein systeem, dan ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar terwijl je een groter systeem binnen 8 tot 10 jaar terugverdient. De lengte van de terugverdientijd wordt bepaald aan de hand van zaken zoals de aanschaf- en installatiekosten, je energieverbruik en de subsidies die je aanvraagt.

Handige checklist voor zonnepanelen

Check het een en ander voordat je de panelen aanschaft. Zo is het aan te raden om eerst te kijken op je jaarrekening wat je exact verbruik is. Zo kan je ook beter nagaan wat voor soort zonnepanelensysteem ideaal is voor je huishouden zodat je kunt voorzien in de volledige behoeften. Dan ben je ook niet meer afhankelijk van de energieleverancier om extra stroom af te nemen. Check daarnaast bij de gemeente eerst of je een vergunning moet aanvragen aangezien hier een aantal voorwaarden aan verbonden zijn.

Het is dan ook essentieel om eerst een vergelijking te maken van verschillende specialisten zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken op basis van prijs en kwaliteit van het systeem. Zo weet je zeker dat je panelen een hoog rendement opleveren en bespaar je flink op de kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!