Zonnepanelen Nieuwegein

Zonnepanelen NieuwegeinOok in de provincie Utrecht beginnen mensen zich steeds meer te realiseren dat het verstandiger is om te profiteren van de gratis zonne-energie door het aanschaffen van zonnepanelen in Nieuwegein. Wil je alles weten wat belangrijk is als je zonnepanelen wilt gaan kopen in deze regio? Lees dan eerst hieronder verder.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Nieuwegein? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

Als je even stilstaat bij de manier waarop de prijs van zonnepanelen in Nieuwegein opgebouwd is, dan valt het op dat de prijs uit deze 2 componenten bestaat:

 • De materialen: Hierbij behoren niet alleen de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling maar ook de apparaten die ingehuurd moeten worden om de panelen te installeren.
 • De arbeid: Hiertoe wordt het loon van de specialist berekent samen met de kilometerkosten.

De kosten van zonnepanelen in Nieuwegein

Het kopen van zonnepanelen in Nieuwegein is geen grap, je gaat minstens een paar duizend euro moeten neerleggen voor een klein systeem. Het aantal zonnepanelen dat je aan gaat schaffen is namelijk bepalend voor hoeveel je uiteindelijk zal moeten betalen. Daarnaast moet je ook even nagaan wat het vermogen is van de panelen en wat voor paneelsoort je koopt. Hieronder kan je checken wat de gemiddelde kosten zijn van zonnepanelen in Nieuwegein als er wordt gekeken naar hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

Zonnepanelen Vermogen Kosten Terugverdientijd
8-12 2.000 – 3.000 Wp 2.400 – 3.600 6-7 jaar
14-20 3.500 – 5.000 Wp 4.200 – 6.000 7-8 jaar
22-28 5.500 – 7.000 Wp 6.600 – 8.400 8-10 jaar

Huur een lokale specialist in

Een lokaal gevestigde specialist komt je veel voordelig uit. Niet alleen qua kosten, maar ook qua tijd en de vele jaren ervaring die de specialist in Nieuwegein heeft opgebouwd. Ook heeft een lokale specialist een groot netwerk aan contacten en kan de communicatie beter verlopen vanwege de korte afstand.

De subsidiemogelijkheden

Voor de aanschaf van zonnepanelen in de gemeente Nieuwegein kom je meestal wel in aanmerking voor een lokale subsidie, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Subsidies doen de aanschafkosten flink omlaaggaan waardoor de aanschaf ook veel aantrekkelijker wordt. Op deze manier kan elke Nederlander ongeacht het budget makkelijker aan zonnepanelen op het dak komen.

De btw-aftrekregeling

21% van de totale begininvestering kan je dankzij de btw-aftrekregeling terugkrijgen. Bij deze regeling is het mogelijk om als particulier de volledige btw die je hebt betaald over de zonnepanelen terug te vorderen. Omdat je zonnepanelen op je dak hebt staan word je automatisch als ondernemer gezien voor de belasting, wat je ten voordele komt want het gaat vaak om honderden tot wel duizenden euro’s die je kunt besparen.

Garanties van zonnepanelen

Voor zowel de aanschaf als de installatie van zonnepanelen in Nieuwegein is het belangrijk om te letten op de garanties. Garanties geven je immers een vertrouwd gevoel, aangezien leverancier en de specialist garant staan mocht er wat verkeerd gaan gedurende de garantieperiode. Belangrijke garanties zijn de vermogens- of opbrengstgarantie, de installatiegarantie en de fabrieksgarantie.

Stappenplan om zonnepanelen te kopen

Stel jezelf de onderstaande vragen voordat je zonnepanelen in Nieuwegein aan gaat schaffen:

 • Is je dak wel geschikt en heb je deze wel helemaal opgeruimd?
 • Heb je een vergunning nodig en zijn er subsidieregelingen?
 • Welk systeem moet je kopen en wat is je energieverbruik?
 • Welke specialist ga je inhuren en heb je voldoende offertes naast elkaar gezet?
 • Is de specialist gecertificeerd?
 • En na de installatie, vergeet niet om de btw terug te vorderen.

De voordelen

Zonnepanelen in Nieuwegein leveren niet alleen veel op, maar je kunt rekenen op nog vele andere voordelen waaronder:

 • De flinke waarde verhoging van je woning.
 • De onderhoudsarme en milieuvriendelijke aard van het systeem.
 • De korte terugverdientijd en hoge jaarlijkse opbrengsten.
 • De onafhankelijkheid van de leverancier.
 • De mogelijkheid om het systeem uit te breiden.
 • Je kunt de kosten verlagen door steun vanuit de overheid.
 • De maandelijkse verlaging van de energiefactuur.

Hoe snel zijn de zonnepanelen terugverdiend?

Als je potent zonnepanelensysteem koopt tegen een voordelige prijs, een subsidie neemt of gebruik maakt van de btw-regeling dan kan je de terugverdientijd van zonnepanelen in Nieuwegein schatten op 6 tot 8 jaar. De bovengenoemde zaken spelen een grote rol op de lengte van de terugverdientijd en kunnen deze flink omlaag doen gaan waardoor je nog sneller kunt beginnen met genieten van de opbrengsten.

De valkuilen

Vergeet niet na te gaan wat de mogelijkheden zijn van financiële steun vanuit de overheid. Check bij de lokale gemeente of je een subsidie kunt aanvragen of draag zorg voor het terugvorderen van de btw.

Specialisten vergelijken in Nieuwegein

Ga je zonnepanelen in Nieuwegein kopen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is de eerste stap duidelijk: begin met offertes op te vragen bij lokale specialisten en vergelijk deze met elkaar om een goed beeld te krijgen van het totale aanbod. Zo maak je je keuze veel eenvoudiger.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!