Zonnepanelen Nieuwe Pekela

Zonnepanelen Nieuwe PekelaWoon jij in Nieuwe Pekela en denk je eraan om zonnepanelen te laten installeren? Dan ben je niet de enige, want op steeds meer daken duiken ze op. Het is een ideaal moment om in zonnepanelen te investeren, want door de toenemende interesse zijn de prijzen laag. De zonnepanelen zijn ook aanzienlijk beter dan een aantal jaren geleden, dus voor minder geld is de opbrengst groter. De onderstaande informatie over het aanschaffen van zonnepanelen is voor iedere inwoner van Nieuwe Pekela die hierin is geïnteresseerd vast nuttig.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Nieuwe Pekela? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Zoals al even aangegeven zijn de prijzen van zonnepanelen laag. Ze worden voornamelijk beïnvloed door het soort zonnepaneel dat je kiest en de kwaliteit ervan. In de meeste gevallen is het beter om voor kwaliteit te kiezen en iets meer te betalen, want dat levert je op de lange termijn veel meer op. De huidige prijzen voor vier verschillende installaties en de montage ervan vind je beneden.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Nieuwe Pekela inhuren?

Bij het uitkiezen van je specialist heb je de keuze uit regionale- en landelijke bedrijven. Kies je voor een regionaal bedrijf, dan krijg je niet te maken met voorrijkosten. Ze zijn altijd dichtbij en kunnen vaak sneller komen. Dat is ook belangrijk als je zonnepanelen bijvoorbeeld een keer in storing komen of onderhoud nodig hebben. Regionale specialisten weten preciezer te vertellen wat de opbrengsten zijn in de regio en zijn ook op de hoogte van acties en hulpmiddelen die de gemeente organiseert.

Is er steun/subsidie in Nieuwe Pekela?

Als je in Nieuwe Pekela woont en deel uitmaakt van de gemeente Pekela, dan zijn er geen regionale subsidies waarvan je gebruik kunt maken. Alleen als je al zonnepanelen hebt en deze beschadigen door een aardbeving, dan is er de Waardevermeerderingsregeling om dit te compenseren. Dit betekent niet dat je gemeente je niet steunt. Zij hebben namelijk een Energieloket opgesteld dat als verzamelplaats fungeert voor alles wat je over het verduurzamen van je woning moet weten. Je krijgt er onafhankelijke informatie en lijsten met specialisten in je regio. Ook kun je een online energiescan uitvoeren om te beoordelen waar jij het meeste geld kunt besparen.

Valkuilen bij aankoop zonnepanelen

Ben je van plan om zonnepanelen aan te schaffen, dan zijn er een aantal valkuilen om in de gaten te houden. De eerste is dat kwaliteit bijzonder belangrijk is. Het beste kies je voor een tier 1 fabrikant, want deze leveren al een aantal jaren kwalitatieve panelen die ze zelf produceren en waar ze goede garantieregelingen over geven. Het is dan niet alleen belangrijk dat de zonnepanelen van goede kwaliteit zijn, maar ook de omvormer en de bekabeling. Als laatste schaf je nooit zonnepanelen aan bij een installateur die je dak niet te plekke komt inspecteren.

Voordelen zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen heeft een aantal belangrijke voordelen. Natuurlijk word je milieuvriendelijker en minder afhankelijk van je energieleverancier en de wisselende energieprijzen. Je gaat een flink bedrag besparen waarmee je de investering binnen 10 jaar hebt terugverdiend. Het energielabel van je woning gaat naar beneden en deze wordt dus meer waard. Zou je je woning verkopen, dan gaat dat gemakkelijker met zonnepanelen op het dak.

De terugverdientijd

De belangrijkste reden waarom zonnepanelen een goede investering zijn, is dat de terugverdientijd kort is. Als jouw dak geschikt is, dan kun je ze al in 7 jaar hebben afbetaald met de opbrengsten. Kwalitatieve zonnepanelen gaan tegenwoordig al zeker 30 jaar lang mee, dus de opbrengsten zijn 23 jaar voor jou in dat geval. De omvormer moet wel eerder vervangen worden, namelijk na 10 jaar.

Interessante bespaartips

Door te besparen op je zonnepanelen verkort je de terugverdientijd nog meer. Met de onderstaande tips haal je de prijzen naar beneden terwijl de kwaliteit hoog blijft.

  • Koop je zonnepanelen bij een specialist in Nieuwe Pekela, dan betaal je geen voorrijkosten, ook niet als je ze later nodig hebt voor reparaties of onderhoud.

  • Het is ook een goed idee om je in te schrijven voor een collectief. Inschrijven is gratis en vrijblijvend. Je krijgt dan vaak een systeem aangeboden voor een korting omdat de deelnemende installateur er veel werk aan overhoudt.

Specialisten vergelijken in Nieuwe Pekela

Het beste bespaar je door specialisten te vergelijken in Nieuwe Pekela. Zo waarborg je ook de kwaliteit van de installatie die je krijgt. Wij helpen je alvast aan offertes waarmee je gemakkelijk de beste deal uitkiest.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!