Zonnepanelen Nederweert

Zonnepanelen NederweertOntdek de vele voordelen van zonnepanelen in Nederweert door ook mee te gaan met de huidige energietransitie in Nederland, waarbij we onze woningen zoveel mogelijk verduurzamen om energiezuiniger te gaan leven. Zo besparen we niet alleen het milieu, maar ook onze portemonnee. Zonnepanelen in Nederweert mogen dan wel een slimme aanschaf zijn, maar welke zaken zijn belangrijk als je uiteindelijk de investering gaat maken? Lees hieronder verder om meer hieronder te weten.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Nederweert? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

 

Kosten van zonnepanelen in Nederweert

Als we uitgaan dat elk zonnepaneel een vermogen van 250 Wp heeft, dan betaal je voor een systeem van 10 zonnepanelen gemiddeld ergens tussen €3.500 en €4.500. Dit is voldoende voor een huishouden van één persoon. Wil je liever voor een groter zonnesysteem gaan, dan kan je ook op hogere kosten rekenen. Hieronder kan je nagaan wat je gemiddeld opzij moet leggen voor een set zonnepanelen in Nederweert aan de hand van het aantal zonnepanelen per aantal personen in je huishouden.

Personen Vermogen Panelen Kosten
1 2.750 Wp 11 5.100
2 4.000 Wp 16 7.600
3 5.000 Wp 20 9.100
4 5.500 Wp 22 10.200
5 6.250 Wp 25 11.700
6 6.500 Wp 26 12.000

Huur een lokale specialist in

Als je kiest voor een specialist die helemaal van de andere kant van het land moet komen dan moet je hoge kilometerkosten verwachten in vergelijking tot specialisten die lokaal zijn gevestigd. Lokale specialisten hoeven namelijk veel minder te rijden, wat dus inhoudt dat ze ook veel sneller kunnen komen bij je thuis om de zonnepanelen op je dak te installeren. Tenslotte hebben specialisten die in Nederweert zelf gevestigd zijn een ruim netwerk aan regionale contacten opgebouwd waar ze op kunnen rekenen.

Subsidies zonnepanelen in Nederweert

Elke gemeente in Nederland probeert op hun eigen manier de inwoners aan te moedigen om te investeren in duurzame maatregelen voor hun woning en bedrijf. Nederland dient per 2050 geheel energiezuinig te draaien op groene energie, waardoor er verschillende subsidies worden uitgereikt als je bijvoorbeeld zonnepanelen aanschaft. Helaas is de landelijke subsidiepot nu al uitgeput, maar op lokaal niveau kan je regelmatig wel in aanmerking komen voor een subsidie als je maar voldoen aan bepaalde strikte voorwaarden. Check de website van de gemeente Nederweert als je meer wilt weten over de huidige voorwaarden en regelingen.

De voordelen van zonnepanelen in Nederweert

Zonnepanelen hebben zoveel voordelen dat het eenvoudiger is als we ze allemaal op een rijtje zetten voor de overzichtelijkheid:

  • De waarde van je woning gaat aanzienlijk omhoog en je energielabel gaat er behoorlijk op vooruit.
  • Je profiteert van maandelijkse kortingen op de energierekening en je kunt de hoge jaarlijkse opbrengsten direct op je rekening storten.
  • Zonnepanelen werken milieuvriendelijk, zijn vrij onderhoudsarm, verdienen zichzelf terug en gaan lang mee.

Hoe snel zijn zonnepanelen terugverdiend?

Zonnepanelen zijn snel terugverdiend, waarbij de snelheid kan variëren afhankelijk van de subsidies die je neemt, de capaciteit van stroomopwekking van het systeem en de zonnepanelenprijs die je betaalt tijdens de aanschaf en de installatie. In Nederweert zijn zonnepanelen binnen maximaal 8 jaar terugverdiend, aangezien de prijzen vrij voordelig zijn in deze omgeving en je kunt rekenen op aantrekkelijke subsidiemogelijkheden vanuit de gemeente zoals de btw-aftrekregeling van 21%. Dit doet de terugverdientijd flink omlaaggaan.

Relevante keurmerken

Wil je het liefst zo lang mogelijk plezier hebben van zonnepanelen die goed werken? Kijk dan eerst of de panelen die je aangeboden wordt wel beschikken over het logo van de volgende keurmerken:

  • Tüv-logo: Dit keurmerk wordt alleen uitgegeven als de panelen voldoen aan zeer strenge Duitse eisen.
  • CE-logo: Zonnepanelen met dit keurmerk zijn door de EU getest en beoordeeld.
  • Zonnekeur keurmerk: Dit keurmerk is bedoeld voor de specialisten die gecertificeerd zijn.

Wat moet gecheckt worden voordat je zonnepanelen koopt?

De zaken hieronder vergen enige mate van voorbereiding, aangezien de aanschaf van zonnepanelen in Nederweert vrijwel nooit geheel zonder moeite verloopt:

  • Check eerst of je dak klaar is voor de installatie. Dit houdt in het ontruimen van grote voorwerpen die in de weg staan. Hou voldoende ruimte vrij zodat de specialist rustig te werk kan gaan.
  • Check eerst hoeveel het vermogen van je zonnepaneleninstallatie gaat meten zijn. Ga na op je jaarrekening wat je energieverbruik is zodat je een schatting kunt maken van het aantal Wp dat je nodig hebt. Zo voorkom je dat je te weinig stroom opwekt en toch extra energie gaat moeten afnemen bij een energieleverancier.

Je gaat dan wel een paar duizend euro’s moeten uitgeven om een set zonnepanelen te kopen in Nederweert, maar deze kosten verdien je binnen enige tijd terug dankzij de grote maandelijkse besparingen en de jaarlijkse opbrengsten van de panelen. Ben je klaar voor de overstap op zonnepanelen? Vergelijk eerst wat offertes met elkaar om een beeld te krijgen van de voordeligste prijzen op de markt en kies dan de beste uit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!