Zonnepanelen Muntendam

Zonnepanelen MuntendamDe interesse in zonnepanelen in Nederland is groot. Met deze slimme investering maak je je huishouden niet alleen milieuvriendelijker, maar het is ook financieel een verstandige optie. Als je je geld niet op een spaarrekening zet, maar investeert in zonnepanelen, dan zal je er in de meeste gevallen financieel beter uitkomen. Ook in Muntendam worden er steeds meer zonnepanelen op daken geïnstalleerd. Hier lees je over de kosten, de hulpmiddelen en de aandachtspunten waarmee je rekening moet houden als je in Muntendam zonnepanelen op je dak wilt laten plaatsen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Muntendam? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Eén van de redenen waarom de interesse in zonnepanelen groot is momenteel is omdat de prijs nog steeds daalt. Je koopt nu sterkere zonnepanelen dan een jaar geleden en voor een lagere prijs. De huidige prijzen vind je in het onderstaande overzicht, inclusief de montage op je dak.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist in Muntendam inhuren?

Als je zonnepanelen op een dak in Muntendam wilt laten plaatsen, dan heb je de keuze uit regionale- en landelijke installateurs. Er zijn belangrijke redenen waarom een regionaal bedrijf een verstandigere keuze is.

  • Een regionale installateur is dichtbij. Jij gaat daar snel naartoe, zij zijn snel bij jou. Zonnepanelen gaan 30 jaar lang mee en tijdens die periode heb je de installateur nodig voor onderhoud, reparaties en het vervangen van de omvormer. Laagdrempelig contact is dus niet alleen handig voor de installatiewerkzaamheden alleen.

  • Een specialist uit Muntendam en omstreken zal je voor de bezoekjes die ze aan je brengen geen voorrijkosten in rekening brengen.

  • Regionale specialisten weten exact hoeveel zonnepanelen in Muntendam opbrengen en wat de gemeente Midden-Groningen organiseert voor inwoners die in zonnepanelen investeren.

Is er steun/subsidie in Muntendam?

Er is een grote landelijke financiële regeling die via de Belastingdienst loopt en waar iedereen die in zonnepanelen investeert voor in aanmerking komt. Met die regeling vraag je alle btw die je betaald hebt terug. Daarom zijn er bij de meeste gemeenten in Nederland geen subsidies voor zonnepanelen beschikbaar. De gemeente Midden-Groningen steunt iedereen die zijn of haar woning wil verduurzamen met onafhankelijk advies. Dit advies vind je bij het Energieloket; een verzamelplaats van informatie over duurzaamheid, subsidies en energiebesparing. Bij het Energieloket kun je een lijst opvragen met installateurs in de omgeving en krijg je informatie over wat de gemeente organiseert aan informatieavonden, collectieve inkoopacties enzovoorts.

Garanties voor zonnepanelen

Als je zonnepanelen aanschaft krijg je een aantal garantieregelingen, van verschillende bedrijven.

  • Fabrikant zonnepanelen: van de fabrikant van de zonnepanelen krijg je een productgarantie en een vermogensgarantie. Defecten aan de zonnepanelen worden door de productgarantie gedekt en deze is meestal 15 jaar. Met de vermogensgarantie krijg je van de fabrikant de belofte dat je zonnepanelen niet te snel zullen degraderen. Vaak wordt er na 25 jaar nog 80% vermogen gegarandeerd.

  • Fabrikant omvormer: de fabrikant van de string omvormer, de micro omvormers of de power optimisers bied je ook een productgarantie aan. Bij string omvormers is deze vaak 5 jaar en bij micro omvormers or power optimisers is deze meestal net zo lang als de productgarantie van de zonnepanelen.

  • Installateur: van de installateur krijg je altijd een installatiegarantie en in de meeste gevallen is deze 5 jaar geldig. Sommige installateurs geven je een systeemgarantie. Dit is een overkoepelende regeling voor alle onderdelen van het systeem behalve de zonnepanelen. Je hebt bij een defect dan maar één contactpunt nodig. Er zijn ook installateurs die een opbrengstgarantie aanbieden. Ze garanderen een bepaalde opbrengst per jaar voor 15 jaar lang. Kom je hier niet aan, dan wordt het verschil aangevuld.

Interessante bespaartips

Geld besparen op zonnepanelen is een goed idee, want de terugverdientijd gaat dan naar beneden. Het is wel belangrijk om dan de kwaliteit in de gaten te houden, want goedkoop is in deze wereld helaas vaak ook duurkoop. Er zijn enkele manieren waarop je geld kunt besparen op zonnepanelen zonder de kwaliteit te verliezen. Doe bijvoorbeeld mee aan een gezamenlijke inkoopactie. Je krijgt dan een volumekorting aangeboden door de deelnemende installateur. Door een specialist uit Muntendam te kiezen bespaar je de voorrijkosten. En als je zonnepanelen aanschaft in de winter, dan kun je vaak profiteren van goede acties en aanbiedingen.

Specialisten vergelijken in Muntendam

De beste manier om geld te besparen op je zonnesysteem en de kwaliteit te behouden is door een grondige vergelijking te maken van wat de markt jou te bieden heeft. Wij leveren je de offertes aan van vakkundige specialisten in je omgeving. Leg deze naast elkaar en je kiest zelf gemakkelijk het beste aanbod uit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!