Zonnepanelen Monnikendam

Zonnepanelen MonnikendamDe aanschaf van zonnepanelen in Monnikendam is één van de eenvoudigste manieren om je woning te verduurzamen. Er zijn allerlei factoren die van invloed zijn bij het kopen van een set zonnepanelen. Ga door met lezen zodat je meer te weten komt over de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Monnikendam.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Monnikendam? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Monnikendam

Monnikendam heeft gedurende het afgelopen jaar van 1.111 zonuren mogen genieten. Dit maakt het investeren in zonnepanelen in Monnikendam een interessante optie, aangezien je met gratis zonne-energie onbeperkt je eigen duurzame stroom op kunt wekken op milieuvriendelijke wijze waardoor je niet alleen op de maandelijkse energiekosten bespaart, maar je ook profiteert van de jaarlijkse opbrengsten.

De prijsopbouw

De gemiddelde prijs van zonnepanelen in Monnikendam is opgebouwd uit een aantal componenten. Zo betaal je voor het grootste deel voor de materiaalkosten. Hiertoe behoren niet alleen de zonnepanelen zelf, maar ook de omvormer en het bevestigingsmateriaal. Daarnaast gaat een groot deel van de prijs uit naar de arbeidskosten. Een ander deel van de prijs is voor de kilometerkosten weggelegd terwijl een ander gedeelte uitgaat naar de kosten voor het inhuren van apparatuur voor de installatie. Tenslotte betaal je 21% over de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen.

Kosten van zonnepanelen in Monnikendam

Je kunt de aanschaf van zonnepanelen zo duur en zo goedkoop maken als je dat zelf maar wilt. Een groot systeem kost veel meer dan een kleiner systeem, waarbij het vermogen van groot belang is voor de kosten. Hieronder tref je een overzicht van de gemiddelde kosten per paneel op basis van het vermogen:

Vermogen per paneel

Terugverdientijd

Kosten per paneel

175 Wp

7 jaar

220 – 250

275 Wp

9 jaar

350 – 400

400 Wp

11 jaar

500 – 550

Waarom een lokale specialist beter is

Het beste is om een specialist in te huren die lokaal is gevestigd. Op deze manier bespaar je op de vrij hoogoplopende kilometerkosten van een landelijke specialist. Daarnaast kan je terecht bij een lokale specialist voor plaatselijk advies over zonnepanelen in Monnikendam en de eisen die de gemeente stelt.

Subsidiemogelijkheden zonnepanelen in Monnikendam

Bij de aanschaf van zonnepanelen in Monnikendam kon je tot een paar jaar terug nog een landelijke subsidie aanvragen, maar inmiddels heb je alleen bij bepaalde gemeenten nog de mogelijkheid voor een plaatselijke subsidie. Voor de voorwaarden van de lokale subsidiemogelijkheden van zonnepanelen in de gemeente Monnikendam kan bij het gemeentehuis terecht.

Btw-teruggave

Je kunt ook kiezen om de btw terug te vorderen. De btw is eenvoudig terug te vragen met de volgende simpele stappen:

  1. Meld jezelf aan op de website van de Belastingdienst als ondernemer voor de btw.

  2. Vul de aanvraag in en lever deze in.

  3. Wacht reactie van de Belastingdienst af met de goedkeuring.

  4. Het bedrag wordt op je rekening gestort.

Keurmerken zonnepanelen

Er zijn een aantal keurmerken die van belang zijn bij de aanschaf van zonnepanelen. Zo geeft een Zonnekeur keurmerk aan dat de ingehuurde specialist erkend is en weet hoe deze te werk moet gaan. Een Tüv-keurmerk houdt in dat de panelen voldoen aan de strenge Duitse eisen op basis van veiligheid, kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Het CE-keurmerk wordt uitgegeven als de panelen voldoen aan de eisen van de EU.

De valkuilen

Vergeet bij het kopen van zonnepanelen niet om na de aanschaf en installatie de btw terug te vorderen om 21% van het bedrag terug te krijgen. Daarnaast is het ook essentieel om een slimme meter aan te schaffen. Doe je dit niet, dan kan je energieverbruik ook niet nauwkeurig worden bijgehouden in verband met terugleveren van stroom.

De terugverdientijd

De prijs van zonnepanelen is gedaald gedurende de laatste periode, waardoor ook de terugverdientijd aanzienlijk verkort is. Momenteel bedraagt de gemiddeld terugverdientijd van een set zonnepanelen in Monnikendam 6 tot 8 jaar. Neem je geen subsidie? Dan kan je rekenen op een terugverdientijd die loopt tussen de 7 en 10 jaar.

Checklist voor de aanschaf

Ga je zonnepanelen kopen? Zorg dan dat je zorg draagt voor de volgende zaken:

  1. Check bij de gemeente of je een vergunning aan moet vragen voor de installatie van de panelen.

  2. Ga na of de ingehuurde specialist landelijk of lokaal gevestigd is. Kies bij voorkeur altijd voor een lokale specialist vanwege de lagere kosten.

Besparen op zonnepanelen

Besparen op zonnepanelen is vrij eenvoudig. Je kunt verschillende offertes met elkaar vergelijken en de goedkoopste offerte selecteren. Daarnaast kan je een lokale specialist inhuren voor de klus en kan je nagaan wat de verschillende mogelijkheden zijn voor het aanvragen van een subsidie in Monnikendam.

De aanschaf van een set zonnepanelen in Monnikendam is een slim idee als je mee wilt gaan met de energietransitie in Nederland. Zorg ervoor dat je eerst verschillende offertes met elkaar vergelijkt zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!