Zonnepanelen Mijdrecht

Zonnepanelen MijdrechtWil je ook zonnepanelen in Mijdrecht kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het zinvol om onderstaande tekst eerst grondig door te lezen om alles te weten over de mogelijkheden van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn namelijk een slimme investering als je denkt aan een energiebesparende en milieuvriendelijke toekomst.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Mijdrecht? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

We kunnen uit verschillende zonnepanelenoffertes achterhalen waaruit de prijs van zonnepanelen opgebouwd is. Blijkt dat de prijs van zonnepanelen in Mijdrecht voor 70% uit de materiaalkosten bestaat. Het gaat dan over de zonnepanelen, de omvormer en het framewerk. 20% van de prijs gaat uit naar de installatiekosten. De overige 10% wordt onderverdeeld in de installatieapparatuur en de kilometerkosten.

De kosten van zonnepanelen in Mijdrecht

Zonnepanelen in Mijdrecht zijn vrij duur, maar als je kiest voor het juiste systeem dan kan je de kosten flink beperken. Hieronder tref je een handig overzicht met de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Mijdrecht, gebaseerd op hoeveel zonnepanelen je per aantal personen in het huishouden nodig hebt.

Personen Panelen Kosten Opbrengst
1 8 €4.000 €400
2 12 €6.000 €650
3 16 €8.000 €875
4 20 €10.000 €950
5 24 €12.000 €1.175
6 28 €14.000 €1.250

Huur een lokale specialist in

Een specialist uit Mijdrecht kent je dak en is bekend met de huizen in de regio met betrekking tot de ligging van de zon. Daarnaast weet een lokale specialist waar hij het over heeft als het om de gemeentelijke eisen gaat en heb je een lokale specialist vanwege de korte afstand veel sneller te pakken. Zo kan je specialist sneller langskomen om een schouw te maken, de panelen te plaatsen of om een mogelijke storing te verhelpen.

De subsidiemogelijkheden

Of er geld beschikbaar is voor lokale subsidies en de hoeveelheid hiervan, verschilt per gemeente. Bij de gemeente Mijdrecht kan je regelmatig terecht voor een subsidieregeling, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet en ruim op tijd de aanvraag indient. De meeste subsidieregelingen zijn namelijk vrij schaars waardoor je er op tijd bij moet zijn.

De btw-aftrekregeling

Een groot voordeel bij het kopen van zonnepanelen in Mijdrecht is dat je de btw kan terugvorderen bij de Belastingdienst. Dat doe je op de volgende manier:

 1. Ga naar de website van de Belastingdienst.
 2. Vul het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ in.
 3. Wacht op de reactie van de Belastingdienst.
 4. Stuur je rekening nummer op.
 5. Dien de aangifte in.
 6. Wacht tot de Belastingdienst het geld terugvordert.

Keurmerken van zonnepanelen

Koop je zonnepanelen in Mijdrecht, let dan op de aanwezigheid van de volgende keurmerken als je te maken wilt hebben met topkwaliteit:

 • Het CE-keurmerk van de EU: Dit keurmerk geeft aan dat de panelen aan strenge Europese eisen voldoet.
 • Het Tüv-keurmerk van de Duitse regering: De Duitse overheid stelt heel strenge eisen aan zonnepanelen.
 • Het Zonnekeur keurmerk: Als de specialist gecertificeerd is, zal deze over een Zonnekeur keurmerk beschikken.

De voordelen

Zonnepanelen in Mijdrecht leveren je flink wat voordeel op, waaronder:

 • Je hoeft geen energietaks te betalen over de opgewekte stroom met zonnepanelen.
 • Je levert stroom terug aan het energienet als je extra stroom produceert. Hier krijg je een kleine vergoeding per kWh voor dat met 12 eurocent overeenkomt.
 • Zonnepanelen verdien je zo terug en hebben een lange levensduur.

De terugverdientijd

Je verdient je investering binnen een mum van tijd weer terug. De terugverdientijd van zonnepanelen in Mijdrecht hangt af van de volgende zaken:

 • Het rendement van het systeem.
 • De prijs van de zonnepanelen.
 • Subsidiemogelijkheden van de gemeente.

Mogelijke valkuilen

Je zou kunnen denken dat je veel bespaart als je zelf de zonnepanelen gaat installeren op je dak. Een zonnepanelenspecialist hanteert tarieven die lopen tussen de €850 en €2.000, afhankelijk van wat voor soort systeem je aanschaft en hoeveel zonnepanelen het systeem bevat. Als je ervoor kiest om geen specialist in te huren voor de installatie, dan hoef je ook niet te rekenen op een subsidie of een andere financiële regeling vanuit de Nederlandse overheid.

Check de onderstaande zaken van tevoren

De zaken die hieronder worden vermeld zijn zeer belangrijk bij het kopen en installeren van zonnepanelen in Mijdrecht:

 • Check of je meter geschikt is. Je hebt een slimme meter nodig waarmee je kunt zien hoeveel extra stroom je af hebt genomen en hoeveel je terug hebt geleverd.
 • Check welke subsidies er beschikbaar zijn zodat je geen geld hoeft te missen. of steun vanuit de overheid.

Specialisten vergelijken in Mijdrecht

Ben je woonachtig in Mijdrecht en lijkt de aanschaf van zonnepanelen je wel wat? Dan is het nu tijd om eerst een betrouwbare en vakbekwame specialist aan te wijzen voor de installatie. Door offertes te vergelijken kom je tot een aantrekkelijke deal en bespaar je het meest. De besparing kan je tot wel 20 of 30% kosten, wat de aanschaf extra aantrekkelijk maakt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!