Zonnepanelen Mierlo

Zonnepanelen MierloSteeds meer mensen gaan voor zonnepanelen in Mierlo, maar in hoeverre is deze keuze wel slim en wat zijn de kosten en de voordelen die hierbij komen kijken? Als je nieuwsgierig bent geworden naar de zaken die van belang zijn als het gaat om zonnepanelen in Mierlo, dan moet je gauw doorgaan met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Mierlo? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Als je een idee hebt van de manier waarop de zonnepanelenprijs is opgebouwd, dan kan je ook makkelijker nagaan op welke onderdelen je zou kunnen besparen. De prijs van zonnepanelen in Mierlo is voor zeker 75% opgebouwd uit de materiaalkosten. Hierbij gaat het om de panelen, de omvormer, de bekabeling maar ook de installatieapparatuur. Daarnaast gaat 20% uit naar het loon voor het installeren van de zonnepanelen. De kilometerkosten bedragen 5% en over het hele systeem betaal je ook nog eens 21% aan btw.

Kosten van zonnepanelen in Mierlo

Je hoeft maar eenmalig te investeren in een zonnepanelensysteem, waarbij je de leverancier betaalt voor de aanschaf en de specialist voor de installatie van de panelen. Na de aanschaf en installatie hoef je amper te denken aan onderhoudskosten, maar kan je juist profiteren van de jaarlijkse opbrengsten en het terugleveren. Check het overzicht hieronder om een algemeen indruk te krijgen van de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Mierlo, waarbij voornamelijk wordt gekeken naar het aantal zonnepanelen per huishoudgrootte.

Panelen Huishouden Aanschafkosten Installatiekosten
3 1 900 – €1.200 500
6 2 2.000 – €2.300 700
8 3 3.800 – €4.000 1.000
12 4 5.400 – €5.900 1.300
19 5 7.800 – €8.400 1.800

Zonnepanelen in Mierlo laten plaatsen

De plaatsing van zonnepanelen in Mierlo dient te gebeuren door een ervaren en erkende zonenpanelenspecialist. Het is hierbij belangrijk om een onderscheid te maken tussen landelijke en lokale specialisten, waarbij het grootste verschil in de afstand zit. Huur altijd een lokale specialist in als je minder wilt betalen, aangezien de kilometerkosten veel lager zullen zijn. Daarnaast ben je sneller klaar met een specialist die in Mierlo zelf is gevestigd.

Subsidies zonnepanelen in Mierlo

Als je van plan bent on zonnepanelen in Mierlo te gaan kopen, dan vraag je je natuurlijk af of je een subsidie aan kunt vragen. Op landelijk niveau kan dit helaas niet meer, maar je kunt wel bij de gemeente Mierlo terecht voor bepaalde regelingen die van tijd tot tijd worden aangeboden. Naast de subsidiemogelijkheden kan je meedoen met het zonnepanelenproject De Groene Zone, waarbij je zonnepanelen kunt aanschaffen zonder een begininvestering.

De btw-regeling

De btw die je moet betalen over de investeringskosten om zonnepanelen in Mierlo te kopen kan je eenvoudig terugvragen bij de Belastingdienst. Je hoeft jezelf alleen aan te melden als ondernemer voor de btw door het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ op de website in te vullen en op te sturen. Vervolgens dien je na de reactie van de Belastingdienst te hebben ontvangen het aangiftebiljet in. Na goedkeuring wordt de btw op je rekening gestort. Je kunt dankzij de btw-regeling tot wel duizenden euro’s besparen.

Wat zijn de voordelen?

Bij zonnepanelen in Mierlo kan je denken aan een aantal voordelen. Zo profiteer je niet alleen van jaarlijkse opbrengsten maar ook van aantrekkelijke kortingen, subsidiemogelijkheden en belastingvoordelen, je richt geen schade aan het milieu, je bent onafhankelijk van de energieleverancier en wekt je eigen groene stroom op. Verder doe je de waarde van je huis stijgen en hoef je amper te denken aan het onderhouden van de zonnepanelen.

Hoe snel zijn zonnepanelen in Mierlo terugverdiend?

Zonnepanelen in Mierlo heb je snel terugverdiend. Deze korte terugverdienperiode is te danken aan de lage zonnepaneelprijs, de subsidiemogelijkheden en zonnepaneelprojecten in de gemeente Mierlo en het vermogen van je zonnesysteem. Hoe sneller je zonnepanelen terug zijn verdiend, des te meer je de investering kunt beschouwen als een slimme aanschaf. In Mierlo zijn panelen binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend.

Valkuilen van zonnepanelen

Als je gaat voor zonnepanelen, dan zijn er een aantal zaken waar je je op moet voorbereiden anders kan het mis gaan. Hou rekening met de valkuilen hieronder:

  • Goedkoop is vaak duurkoop. Panelen die aangeboden worden tegen een prijs die zeer laag is, zijn vaak van slechter kwaliteit of verouderd en leveren minder op.
  • Check je energieverbruik. Op deze manier kan je een systeem aanschaffen die past bij je stroomverbruik. Je kunt nagaan wat je energieverbruik is op de jaarrekening.

Vraag offertes aan

Wat in jouw specifiek geval de kosten voor zonnepanelen in Mierlo zullen zijn, kom je te weten door eerst verschillende offertes aan te vragen bij lokale zonnepaneelspecialisten zodat je deze met elkaar kunt vergelijken op basis van de kosten. Zo kan je ook een beeld krijgen van de prijzen op de markt en maak je het meeste kans op besparingen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!