Zonnepanelen Middelstum

Zonnepanelen MiddelstumZonnepanelen aanschaffen doe je niet zomaar. Je hebt een groot aantal beslissingen te maken en je moet natuurlijk ook nadenken over welke specialist je wilt aanwijzen en hoeveel je wilt uitgeven. In Middelstum en de gemeente Loppersum besluiten steeds meer woningeigenaren dat dit het moment is om een zonnesysteem te laten plaatsen. De onderstaande informatie is samengesteld voor iedereen uit die regio die dezelfde stap overweegt.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Middelstum? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De vraag naar zonnepanelen momenteel is groot en dat betekent dat de prijzen nog steeds dalen. Op dit moment schaf je een goedkoper systeem aan dat meer opbrengt dan 5 jaar geleden. De prijzen variëren, voornamelijk doordat er verschillende soorten zonnepanelen zijn en doordat de kwaliteit ook erg kan schommelen. Je vindt de prijzen voor het installeren en aanschaffen van vier verschillens systemen in het onderstaande schema, inclusief de mogelijke opbrengsten.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist uit Middelstum aannemen?

Door de grote vraag naar zonnepanelen zijn er ook voldoende specialisten die deze voor je kunnen leveren. En de eerste keuze die je dan maakt is tussen een landelijk- of een regionaal bedrijf. Er zijn een aantal redenen te noemen waarom regionaal dan de beste keuze is.

  • Gemakkelijker: zij zijn zo bij jou, jij bent snel bij hen; contact met een regionaal bedrijf is laagdrempeliger en gemakkelijker. Ook nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

  • Goedkoper: een regionaal bedrijf vraagt geen voorrijkosten. Dit maakt een groot verschil, want tijdens de levensduur van je installatie heb je ze ook nog nodig voor reparaties, onderhoud en het vervangen van de omvormer.

  • Duidelijker: een regionaal bedrijf weet over de acties die de gemeente Loppersum organiseert, over subsidies in de regio en over de exacte opbrengsten van zonnepanelen in jouw gebied.

Is er steun/subsidie in Middelstum?

Als jij in zonnepanelen investeert dan maak je gebruik van de landelijke btw regeling bij de Belastingdienst. De gemeente Loppersum heeft daarom niet ook een subsidie beschikbaar gemaakt. Heb je al zonnepanelen en beschadigen deze door een aardbeving, dan is er de Waardevermeerderingsregeling waarmee deze schade wordt gecompenseerd. Het Energieloket van de gemeente is een verzamelplaats van informatie voor iedereen die de woning wil verduurzamen, die gasvrij wil gaan wonen en/of die zonnepanelen aan wil schaffen. Je krijgt er waardevol onafhankelijk advies, ze hebben een lijst met bedrijven in je omgeving en ze weten exact welke steun er landelijk en regionaal voor jou op dat moment aanwezig is.

Garanties op zonnepanelen

Je krijgt een aantal standaard garantieregelingen bij je zonnepanelen en er zijn een aantal regelingen die soms wel en soms niet worden uitgegeven.

  • Je krijgt van de fabrikanten van zonnepanelen en omvormers een product garantie. Voor zonnepanelen is 15 jaar een standaard garantieduur en voor string omvormers is dat 5 jaar. Als je voor micro-omvormers kiest, dan maken deze al deel uit van je zonnepanelen en hebben deze dezelfde garantieduur.

  • De fabrikant van de zonnepanelen geeft je ook een vermogensgarantie. Als het vermogen van jouw zonnepanelen te snel daalt, dan kun je deze aanspreken. De meeste fabrikanten garanderen je dat er bij hun zonnepanelen na 25 jaar nog 80% vermogen over is gebleven.

  • Je krijgt van de installateur zelf een garantie op de werkzaamheden die zij hebben uitgevoerd, namelijk een installatiegarantie. Deze is gemiddeld 5 jaar lang.

  • Sommige installateurs bieden een systeemgarantie aan. Dat is een soort overkoepelende garantieregeling die alle regelingen op het systeem combineert behalve die voor de zonnepanelen zelf. Dat is gemakkelijker als er een defect is, want je hebt maar één contactpunt nodig.

  • Er zijn ook installateurs die een bepaalde jaarlijkse opbrengst garanderen via een opbrengstgarantie. Als jouw systeem dit een jaar niet haalt wordt het verschil bijgelegd.

Interessante bespaartips

Het is goed om geld te proberen te besparen op je zonnepanelen, maar houd dan de kwaliteit goed in de gaten. Een uitstekende manier om minder uit te geven en toch een kwalitatief systeem te ontvangen is door mee te doen aan een inkoopcollectief. Je Energieloket en gemeente kunnen je informeren over acties in jouw regio momenteel. Kies voor een specialist uit Middelstum en je betaalt geen voorrijkosten, ook niet als je ze later nodig hebt. Wil je besparen door van acties en aanbiedingen gebruik te maken, dan zal je de beste kortingen tegenkomen in de winter als de interesse voor zonnepanelen daalt.

Specialisten vergelijken in Middelstum

Het beste bespaar je geld op je zonnepanelen door een vergelijking uit te voeren van specialisten in je regio. Wij hebben contact met vakkundige bedrijven in Middelstum. Maak van ons netwerk gebruik door offertes op te vragen en zo de beste deal uit te kiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!