Zonnepanelen Middelburg

Zonnepanelen MiddelburgZonnepanelen in Middelburg winnen de laatste paar jaar enorm aan populariteit vanwege de duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en energiezuinigheid van het systeem. Daarnaast is het financiële rendement op zonnepanelen vrij hoog, wat de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker maakt. Maar wat zijn de voordelen, kosten en subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Middelburg? Als je hier alles over wilt weten, ga dan door met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Middelburg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Middelburg

Het bepalen van de exacte kosten voor zonnepanelen in Middelburg is niet altijd eenvoudig aangezien de kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder de aanschafprijs van de zonnepanelen, van de omvormer en de kosten om de panelen te monteren op het dak. Hieronder tref je een overzicht waarbij je een indicatie kunt krijgen van de gemiddelde kosten, afhankelijk van de grootte van het zonnesysteem dat je gaat kopen.

Grootte systeem Zonnepanelen Zonnepanelen Omvormer Montage Totale kosten
Klein systeem 6 1.500 500 800 3.000
Medium systeem 10 2.500 750 1.000 4.250
Groot systeem 14 3.500 750 1.200 5.450

Welke specialist moet ik inhuren?

Huur altijd een lokale specialist in, aangezien er verschillende voordelen zijn verbonden aan een specialist die lokaal gevestigd is. Specialisten uit Middelburg weten alles over de subsidies van het gebied en de eisen over vergunningen van zonnepanelen. Daarnaast kan een lokale specialist goed advies geven over zonnepanelen en de werking in het gebied. Verder hoef je minder te betalen aan voorrijkosten vanwege de korte afstand van de specialist naar je woning toe.

Subsidies zonnepanelen in Middelburg

Subsidies op landelijk niveau zijn inmiddels allemaal afgeschaft, maar als je woonachtig bent in Middelburg kan je wel bij het regionaal energieloket terecht voor professioneel en onafhankelijk energieadvies. Denk vooral aan vragen over duurzame verbouwingen, energiebesparende maatregelen en de werking van zonnepanelen in het gebied. Van tijd tot tijd kan je er ook terecht voor een lokale subsidie of andere aantrekkelijke regelingen. Voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in Middelburg, check de website van de gemeente Middelburg.

De terugverdientijd van zonnepanelen

Er wordt gezegd dat zonnepanelen in Middelburg snel terug zijn verdiend vanwege de voordelige geprijsde panelen. Dit kan dan wel waar zijn, maar je moet ook kijken naar de lokale subsidiemogelijkheden en de capaciteit van het systeem. Ook deze factoren doen de terugverdientijd omhoog- of omlaaggaan. Over het algemeen zijn zonnepanelen in Middelburg binnen een jaar of 8 terugverdiend.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Zonnepanelen koop je niet zomaar, aangezien je wel het juiste systeem wilt kopen en verzekerd wilt zijn van een optimale installatie door een erkende specialist. Volg de onderstaande stappen wanneer je op zoek bent naar zonnepanelen in Middelburg:

  1. Ga op zoek naar een geschikt zonnesysteem en check of je een vergunning moet aanvragen om de zonnepanelen aan te leggen.
  2. Wil je een subsidie aanvragen? Check dan wat de mogelijkheden op het moment zijn.
  3. Maak een lijstje van een aantal lokale en gecertificeerde zonnepaneelspecialisten en vraag offertes op.
  4. Maak een uitgebreide vergelijking van de offertes en kies de beste specialist uit.
  5. Laat de specialist weten dat je akkoord gaat met de offerte.
  6. Laat de zonnepanelen installeren.
  7. Vraag na de installatie de btw bij de Belastingdienst weer terug.

Wat kan er misgaan?

Men is vaak aangetrokken tot voordelige prijzen, waardoor een set goedkope zonnepanelen snel op zal vallen. Vergeet niet dat een zonnesysteem van hoogwaardig kwaliteit moet zijn als je wilt profiteren van een hoog rendement. Panelen die van slecht kwaliteit zijn, verouderd zijn of een defect hebben die leveren veel minder op waardoor het financieel voordeel van het aanschaffen van zonnepanelen veel lager is. Let dus altijd op zonnepanelen die te laag geprijsd zijn. Wil je verzekerd zijn van goed kwaliteit? Vraag dan om de keurmerken.

Handige checklist voor zonnepanelen

Zonnepanelen kopen vergt flink wat voorbereiding, aangezien de kosten vrij hoog zijn en je minstens 25 jaar moet kunnen genieten van het systeem. Hou de volgende zaken goed in de gaten voordat je overgaat tot de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Middelburg:

  • Wil je zeker weten of de zonnepanelen van goed kwaliteit zijn? Vraag dan of de leverancier een keurmerk voert. Vraag specifiek om een CE-keurmerk of een Tüv-keurmerk, de meest belangrijke keurmerken in de zonnepanelenbranche.
  • Daarnaast voeren specialisten die gecertificeerd zijn een Zonnekeur keurmerk, waardoor je zeker weet dat het systeem op de juiste wijze geïnstalleerd wordt en je verzekerd bent van garantie.

Vraag offertes aan

Als je slim bent, dan ga je direct over tot de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Middelburg. Dit gebied is ideaal voor het opwekken van je eigen groene stroom op milieuvriendelijke manier, waarbij je kunt besparen op de energiekosten en hoge jaarlijkse opbrengsten kunt verwachten. Voordat je de panelen gaat kopen, vergelijk eerst een aantal offertes van zonnepaneelspecialisten uit je omgeving zodat je verzekerd bent van een goede deal.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!