Zonnepanelen Medemblik

Zonnepanelen MedemblikZonnepanelen in Medemblik leveren een grote besparing op, aangezien de zon volop schijnt in dit gebied. Dit heeft ertoe geleid dat men steeds meer kiest om zonnepanelen aan te schaffen om zelf te kunnen voorzien in de energiebehoeften. Ga door met lezen om meer te weten over de zaken die essentieel zijn bij zonnepanelen in Medemblik.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Medemblik? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Medemblik

Er zijn maar liefst 9.765 daken die geschikt zijn voor de montage van een set zonnepanelen in Medemblik. Het gaat hierbij zowel om woningen als om bedrijfspanden. Door gebruik te maken van de ruim 1.111 zonuren per jaar in Medemblik, kan je gratis je eigen stroom opwekken op milieuvriendelijke manier en ben je onafhankelijk van de energieleverancier.

De opbouw van de prijs

De prijs van zonnepanelen in Medemblik is opgebouwd uit een aantal componenten, waarbij het essentieel is om deze componenten van elkaar te kunnen onderscheiden. Zo betaal je veel geld voor de materialen en de arbeidskosten om de panelen te plaatsen. De prijs bestaat ook uit de kosten voor de inhuur van montageapparatuur. Ook de kilometerkosten kunnen flink oplopen. Daarnaast dien je rekening te houden met de btw van 21% op de aanschaf en de installatie van het systeem.

Kosten van zonnepanelen in Medemblik

Gemiddeld betaal je voor een zonnepaneelsysteem bestaande uit 8 tot 24 stuks tussen de €3.000 en de €8.000. De kosten kunnen variëren gebaseerd op het merk, de soort en het vermogen van de panelen. Naast de aanschafkosten van het systeem betaal je nog €1.000 tot €1.500 voor de omvormer, afhankelijk van wat voor soort en merk omvormer je kiest. Tenslotte dien je te betalen voor de installatiekosten, welke gemiddeld €800 tot €2.000 bedragen. De hoogte van de installatiekosten hangen af van de complexiteit van het systeem.

Huur een lokale specialist in

Een plaatselijke specialist is altijd de beste keuze. Zo ben je goedkoper af dankzij de lage kilometerkosten en weten lokale specialisten alles over de vergoedingen bij de plaatselijke gemeente. Daarnaast kent een lokale specialist het beschermd aangezicht en is goed op de hoogte van de daken waar een vergunning aangevraagd moet worden. De specialist kan dan meteen helpen met de aanvraag.

Subsidies zonnepanelen in Medemblik

Ga je zonnepanelen in Medemblik kopen? Dan kan je als particuliere woningeigenaar de SEEH-subsidie aanvragen. Om in aanmerking te komen voor de subsidie dien je minstens 2 duurzame maatregelen te treffen en de installatie dient door een erkende specialist te zijn uitgevoerd. De lokale subsidie is nog tot 31 December 2020 geldig. Bij het gemeentehuis tref je meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen in de gemeente Medemblik. Je kunt ook de btw die je hebt betaald over de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen terugvorderen bij de Belastingdienst.

De voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak krijg je een vergoeding voor de extra opgewekte stroom die je aan het energienet terug levert. Je kunt uitgaan van gemiddeld €0,22 per kWh stroom. Daarnaast hoef je geen belasting te betalen over de opgewekte stroom, wat een flinke besparing oplevert van ruim €0,14 per kWh. Verder kan je de aanschaf van zonnepanelen in Medemblik beschouwen als een investering in de toekomst, aangezien de waarde van je woning omhooggaat en je woning langzamerhand wordt verduurzaamd.

Relevante keurmerken

Goede zonnepanelen zijn voorzien van keurmerken. De onderstaande keurmerken zijn relevant:

  • CE: Dit keurmerk geeft aan dat de panelen voldoen aan de eisen van de EU.
  • Tüv: Hierbij zijn de panelen uitbundig getest en goedgekeurd door de Duitse overheid.
  • Zonnekeur: Een installateur met dit keurmerk is gecertificeerd en dus erkend.

Valkuilen van zonnepanelen

De meest voorkomende valkuilen die komen kijken bij de aanschaf van zonnepanelen zijn als volgt:

  • Een traditionele energiemeter gebruiken. Je dient te beschikken over een goede slimme energiemeter om je energieverbruik bij te houden. Als je deze nog niet hebt, dan is het van belang dat je er eentje aanschaft.

  • De zonnepanelen niet laten intekenen voor de installatie. Als je geen schouw laat maken, dan kan de specialist tijdens de installatie ook geen rekening houden met de eventuele schaduwplekken waardoor het rendement wat lager kan uitliggen.

Terugverdientijd van zonnepanelen in Medemblik

De algemene terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 5 en 15 jaar, afhankelijk van de grootte van het systeem en het vermogen. Ook de subsidiemogelijkheden spelen een grote rol en kunnen de terugverdientijd flink verkorten. Zonnepanelen in Medemblik hebben een gemiddeld terugverdientijd van 6 tot 8 jaar. Nadat de terugverdientijd is verstreken, kan je direct profiteren van de besparingen.

Vraag offertes aan

Zonnepanelen aanschaffen is niet iets wat je zomaar doet. Aangezien het een grote en duurzame investering betreft, dien je hier de juiste mate van aandacht aan te besteden. Zo is het van belang dat je eerst verschillende offertes opvraagt bij specialisten om een vergelijking te maken. Zo kan je een specialist kiezen met de ideale prijs-kwaliteitsverhouding.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!