Zonnepanelen Marken

MarkenDe inwoners van Marken beginnen steeds meer te investeren in het treffen van duurzame maatregelen door het aanschaffen van zonnepanelen. Zonnepanelen maken het mogelijk om te besparen op de energiefactuur door je eigen stroom op te wekken op milieuvriendelijke wijze en nadat je investering is terugverdiend zal je enkel profiteren van de hoge jaarlijkse opbrengsten die je direct in je portemonnee kunt stoppen. Lees hieronder verder om alles te leren over Zonnepanelen in Marken en wat de zaken zijn waar je aandacht aan moet besteden.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Marken? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Marken

De gemeente Marken profiteert jaarlijks van gemiddeld 1.111 zonuren, wat de aanschaf van zonnepanelen in Marken een voortreffelijk idee maakt. Het is duidelijk te merken dat men steeds gaat investeren in zonnepanelen in Marken, aangezien het aantal woningen en bedrijfspanden dat voorzien is met een zonnepanelensysteem steeds meer wordt.

De opbouw van de prijs

Je betaalt voor de materialen, waarbij je rekening dient te houden met de panelen zelf, de omvormer van de panelen en het bevestigingsmateriaal. Ook de arbeidskosten vormen een groot deel van de prijs, aangezien zonnepanelen niet makkelijk te installeren zijn. Verder betaal je ook voor het materiaal dat ingehuurd moet worden om de installatie te realiseren. Ook de kilometerkosten zijn van belang, welke tussen de €0,50 en €1 liggen per kilometer. Vergeet niet dat je ook 21% btw dient te betalen over zowel de aanschaf als de installatie van de panelen.

De gemiddelde kosten

Het kopen van zonnepanelen in Marken is niet bepaald goedkoop. Je dient rekening te houden met het aantal panelen, het soort paneel en het vermogen. Gemiddeld betaal je voor een set zonnepanelen bestaande uit 10 panelen:

Soort paneel

Vermogen

Kosten

Groene panelen

Tot 175 Wp

3.000 – 3.500

Blauwe panelen

Tot 275 Wp

4.500 – 5.200

Zwarte panelen

Tot 400 Wp

6.100 – 6.600

Waarom een specialist in Marken inschakelen?

Er zijn een aantal redenen waarom je liever een lokale specialist in moet huren? En specialist die in Marken is gevestigd weet alles over de huidige subsidiemogelijkheden en de eisen over vergunningen. Daarnaast betaal je bij een lokale specialist minder vanwege de lage voorrijkosten.

Subsidiemogelijkheden zonnepanelen in Marken

Zonnepanelen in Marken hebben een vrij hoge aanschafprijs, waardoor de mogelijkheid van een subsidie als zeer gunstig wordt aanvaard. Een landelijke subsidie is helaas niet meer mogelijk, maar je kunt wel bij de gemeente Marken nagaat wat de huidige mogelijkheden zijn door op de website van de gemeente te kijken.

Btw-teruggave op zonnepanelen

Om de kosten van zonnepanelen in Marken te verlagen, kan je ook de btw op de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen terugvorderen. Dit houdt in dat je jezelf als ondernemer voor de btw aanmeldt op de website van de Belastingdienst. Vervolgens dien je de aanvraag in en word het bedrag op je rekenen gestort binnen een bepaalde periode.

Keurmerken van zonnepanelen

Keurmerken geven aan dat de panelen die je aanschaft van hoogwaardig kwaliteit en dus te vertrouwen zijn. Keurmerken die van belang zijn bij het kopen van zonnepanelen zijn:

  • CE-keurmerk: Bij dit keurmerk voldoen de panelen aan de strenge eisen van de EU.

  • Tüv-keurmerk: Dit keurmerk houdt in dat de zonnepanelen uitbundig door de Duitse overheid zijn getest en positief zijn beoordeeld.

  • Zonnekeur keurmerk: Specialisten met dit keurmerk zijn gecertificeerd en ervaren.

Belangrijke valkuilen

Let bij het aanschaffen van zonnepanelen goed op de zaken die snel mis kunnen gaan, waaronder:

  • Vraag de btw tijdig terug bij de Belastingdienst. Op de website kan je vinden wat de indienperiode is.
  • Vergelijk eerst offertes voordat je een specialist uitkiest voor de installatie.

De gemiddelde terugverdientijd

De terugverdientijd geeft aan hoe lang het duurt om de initiële investering terug te verdienen, waarna je van de pure opbrengsten kunt genieten. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in de gemeente Marken is 6 tot 10 jaar, afhankelijk van het soort zonnepaneel, het aantal panelen en de subsidiemogelijkheden waarvoor je in aanmerking komt.

Checklist zonnepanelen in Marken

Alvorens je overgaat tot de officiële aanschaf, ga eerst na of je een plaatselijke subsidie aan kunt vragen om de kosten te verlichten. Check daarnaast of je na de aanschaf de btw tijdig hebt ingediend. Het is van groot belang om de aangifte op tijd te doen.

Besparen doe je zo

Bespaar op de investeringskosten van zonnepanelen door eerst offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Daarnaast is het belangrijk om een lokale specialist in te huren die dus ook minder kilometerkosten in rekening brengt. Ga verder na wat de subsidiemogelijkheden zijn en vorder de btw over de aanschaf en de installatie terug bij de Belastingdienst.

De aanschaf van zonnepanelen in Marken is een slim idee. Zo bespaar je op de maandelijkse energielasten en ben je op milieuvriendelijke wijze bezig je eigen duurzame stroom op te wekken terwijl je ook nog geniet van hoge jaarlijkse opbrengsten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!