Zonnepanelen Margraten

Zonnepanelen MargratenDe zon is magisch. Niet alleen jij krijgt er energie van; ook je huis kan worden voorzien van energie. Wanneer jij nog twijfelt over zonnepanelen in jouw huis in Margraten is het goed om je te oriënteren. Dat doe je door onderstaande informatie rustig door te nemen. We gaan wat dieper in op de kosten van zonnepanelen en de zaken waar je op moet letten. Je koopt je panelen maar beter in Margraten; we geven toelichting waarom.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Margraten? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Hoe de prijs van zonnepanelen tot stand komt

Zonnepanelen zijn kostbaar en dat is gelijk de reden waarom veel potentiële kopers afhaken. We keken voor jou hoe de prijs tot stand komt.

  • Jij betaalt flink voor het materiaal en het denkwerk. De zonnepanelen zoals die nu worden verkocht zijn gemaakt met een flink deel silicium. Dit silicium wordt gedolven en vervolgens wordt het onder een zeer hoge temperatuur verhit tot een gladde plaat. Dat silicium wordt tegenwoordig monokristallijn gemaakt. Het is het gevolg van jaren denkwerk en research om met één paneel een zo hoog mogelijk vermogen te krijgen. Dit zijn zaken waar jij flink voor moet betalen. Je krijgt daarvoor wel panelen die zeer veel energie leveren.
  • Jij betaalt voor het arbeidsloon. De zonnepanelen moeten worden geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur. Die zorgt ervoor dat het uiterste uit jouw installatie wordt gehaald. Je verdient de kosten van de gecertificeerde installateur, ongeveer 1200 euro, dus weer terug.
  • Jij betaalt voor de huur van het materieel. Denk daarbij aan zaken als de steiger die wordt gebruikt om veilig op jouw dak te kunnen komen. Dit zijn zaken en materialen die op jouw factuur komen te staan.
  • Jij betaalt voor de kilometers. De afgelegde afstand om bij jouw huis te komen vergoed jij via de kilometervergoeding. Door een leverancier uit de naaste omgeving te kiezen bespaar je hierop.
  • Jij schiet de BTW voor. Die kan je naderhand weer terug vorderen volgens het stappenplan.

De prijs van zonnepanelen in Margraten

We informeerden voor je naar de prijs van de zonnepanelen in Margraten, en kregen de volgende offertes:

Welke techniek is er voor jouw zonnepanelen gebruikt Wat is het maximaal haalbare vermogen In hoeveel jaar verdien je de panelen terug Wat is de prijs per zonnepaneel
Een verouderde techniek met glas Tot maximaal 200 Wp In ongeveer 7 jaar Minimaal 215 euro
Een recentere techniek met silicium Tot maximaal 275 Wp In ongeveer 9 jaar Minimaal 395 euro
De recentste techniek met monokristallijn silicium Tot maximaal 400 Wp In ongeveer 12 jaar Minimaal 585 euro

Waarom een specialist in Margraten inhuren

Je schakelt het beste een leverancier in Margraten in om deze redenen:
De specialist uit Margraten weet wat er voor subsidie te krijgen is. Hij zal je helpen bij de aanvraag van de subsidie. Je laat geen geld liggen op deze manier.
De specialist uit jouw eigen regio weet wat voor dak jij hebt. Hij weet dus of jouw dak beschermd aangezicht is of niet.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Margraten

De gemeente Margraten geeft actief steun en subsidie voor zonnepanelen. Je leest er meer over op deze pagina. Verder kan je voor subsidie naar onderstaande tekst kijken.

De btw-aftrekregeling

Je betaalde btw kan je terugvragen bij de Belastingdienst waardoor je kunt profiteren van een besparing van 21%. Registreer je eerst op de website van de Belastingdienst als ondernemer voor de btw terugvraag. De Belastingdienst stuurt je hierna een bevestiging van je aanmelding waarna jij vervolgens de btw terug kunt vorderen middels een aangiftebiljet.

De keurmerken waar jij op let

Bij het kopen van zonnepanelen kan jij gelijk zien of je kwaliteit in handen hebt. Dat zie je aan het keurmerk. Dit zijn de keurmerken waar je eerst op moet letten.
Het CE keurmerk van de Europese Unie. Zonnepanelen met dit keurmerk geven aan dat de panelen voldoen aan de eisen die eraan worden gesteld door de EU.
Het Tüv keurmerk van de Duitse overheid. Dit keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de nog strengere eisen die de Duitse regering eraan stelt.
Het Zonnekeur keurmerk. Dit geeft aan dat de panelen geïnstalleerd zijn door een gecertificeerde installateur. Jij haalt het uiterste uit je installatie.

Valkuilen waar jij niet in moet trappen

Bij het aanschaffen van zonnepanelen bij een specialist kunnen er zaken mis gaan. Denk aan de volgende zaken:
Een schouw hoeft niet. Wanneer een leverancier dit verkondigt en even snel op Google Earth kijkt houdt hij geen rekening met de schaduwval op het dak. Jouw installatie kan het zomaar niet goed of helemaal niet doen.
Een leverancier uit de andere kant van het land is goedkoper. Dit kan wel zo zijn, maar door de reiskosten die jij betaalt word je alsnog flink op kosten gejaagd.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen jou flink wat voordelen bieden. Denk onder andere aan de volgende zaken:
Overproductie levert jou geld op. De energie die overblijft saldeer je en dat levert je tot 22 eurocent per kWh op.
Je betaalt geen hoge energietaks. 12 Eurocent per kWh is de belasting. Die betaal jij niet meer.

Een checklist bij zonnepanelen

  • Kijk of je een slimme meter hebt. Dit is een vereiste bij zonnepanelen.
  • Check de tegemoetkomingen. Als jouw gemeente of provincie die geeft wil jij geen geld laten liggen.

Praktische bespaartips

Vergelijk prijzen van lokale leveranciers.
Koop gezamenlijk in en beding op die manier korting.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Margraten

Je vergelijkt het beste vakmannen door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt daarmee meerdere vrijblijvende offertes die je vergelijkt. Het levert je een voordeel op wat kan oplopen tot 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!