Zonnepanelen Maastricht

Zonnepanelen MaastrichtDe zon doet goede zaken in ons land. Steeds meer mensen halen de zon in huis door zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Ze voorzien op die manier in hun eigen energie en bovendien besparen ze een hoop geld. Wanneer jij dit ook wil in Maassluis is het verstandig om dit stukje door te nemen. We zochten op waar je voor betaalt, wat je ervoor krijgt en waarom je het best voor een lokale leverancier kiest.

Hoe de prijs van zonnepanelen tot stand komt

*Tip:
→ Zonnepanelen kopen in Maastricht? Vergelijk eerst! Ontvang vrijblijvend offertes van zonnepaneel bedrijven in de regio van Maastricht.

Wie zonnepanelen gaat aanschaffen schrikt doorgaans van de prijs. We keken voor je naar de prijs van zonnepanelen en de zaken die de prijs bepalen. We kwamen tot de volgende informatie.

  • Je betaalt voor het schaarse materiaal en het denkwerk. Voor de nieuwste generatie zonnepanelen wordt silicium gebruikt. Dit materiaal moet worden gedolven en vervolgens wordt het tot platen geperst. Daar zit een hoop denkwerk in. Dat houdt in dat je betaalt voor het research achter de zonnepanelen. Met name de laatste zonnepanelen zijn vernuftig denkwerk wat een zeer hoog rendement heeft.
  • Je betaalt voor de schaarste. Zonnepanelen worden niet echt in een heel grote oplage gemaakt. Dat is dan ook een van de redenen waarom de prijs nog steeds naar verhouding heel hoog is.
  • Je betaalt voor het loon. Jij betaalt voor het werk van de installateur. Dit is een gecertificeerde installateur waar je flink wat voor neertelt. De installateur zorgt er wel voor dat jij het uiterste uit je installatie krijgt.
  • Je betaalt voor de BTW. Dit is een post die je naderhand weer kan terugvorderen maar je moet het wel voorschieten.
  • Je betaalt voor de kilometerkosten. Jij betaalt voor de afstand die de leverancier moet afleggen om bij jouw huis te komen. Daarop kan je dus besparen door een leverancier te kiezen die in de buurt zit.

Hoeveel je betaalt voor je zonnepanelen

Wat voor type zonnepanelen koop je Wat is het rendement van de panelen Wat is de tijd waarin je het paneel terug verdient Wat is de prijs van een installatie van 10 panelen met een omvormer
Een verouderd model met glas Tot 200 Wp Ongeveer 7 jaar Tot 3195 euro
Een recenter model met silicium Tot 275 Wp Ongeveer 9 jaar Tot 4350 euro
Het recentste model met silicium Tot 400 Wp Ongeveer 11 jaar Tot 6150 euro

Waarom een specialist in Maastricht inhuren

Je kan voor een installatie met zonnepanelen het beste een lokale specialist inhuren. Dat doe je om de volgende redenen:
Een lokale leverancier weet wat er te halen valt in de gemeente. Hij weet welke vergoedingen of subsidies jij kan krijgen in de gemeente. Hij zal ervoor zorgen dat jij geen geld laat liggen.
Een lokale leverancier weet waaraan jij moet voldoen. Hij weet exact of er een vergunning voor jouw installatie nodig is. Hij zal ook helpen bij het aanvragen van die vergunning.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Maastricht

We informeerden voor jou naar mogelijkheden voor steun of subsidie in Maastricht. We vonden de volgende informatie. De gemeente Maastricht werkt op diverse manieren aan duurzaamheid. Je leest er meer over op deze pagina.

Subsidie in de vorm van BTW terug vorderen

Je mag de BTW die je betaalt voor de zonnepanelen terugvorderen. Dat doe je via onderstaand stappenplan.
Ga naar deze site en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Je ontvangt als stap 2 een bevestiging van de belastingdienst.
Je vordert nu de BTW terug die je betaalde voor je zonnepanelen.

De keurmerken die voor jou van belang zijn

Zonnepanelen horen een aantal keurmerken te hebben. We keken welke voor jou het belangrijkste zijn.
Het keurmerk van de Europese Unie: CE. Dit keurmerk geeft aan dat de zonnepanelen voldoen aan de eisen die de EU eraan stelt.
Het keurmerk van de Duitse overheid. Dit keurmerk geeft aan dat de panelen voldoen aan de nog strengere eisen van de Duitse regering. Het gaat om het Tüv keurmerk.
Het keurmerk van de installateurs. Gecertificeerde installateurs krijgen het Zonnekeur merk.

Pas op met deze zaken:

Bij het inhuren van een specialist kan het flink mis gaan. Denk aan de volgende zaken:
Er is geen meting van je dak gedaan. Daardoor is er niet gekeken naar de schaduwval op je dak. De kans is groot dat je met een installatie komt te zitten die niet het beoogde rendement oplevert.
Er is bespaard op het rendement. Je kan uiteraard kiezen voor voordelige panelen met een laag rendement. Je moet dan alsnog energie extra afnemen van je energieleverancier en je bent dus alsnog duurder uit.

De terugverdientijd van jouw zonnepanelen

Jij kan je zonnepanelen in een tijdsbestek tussen 7 en 12 jaar terugverdienen. Hoe lang het duurt hangt af van een combinatie van deze factoren:
De prijs van jouw zonnepanelen.
Het rendement van jouw zonnepanelen.

Controleer deze zaken:

  • Kijk naar jouw energieverbruik voor je tot aanschaf overgaat. Dat doe je via je energierekening.
  • Kijk naar jouw energiemeter. Je moet een slimme meter hebben.

Slim besparen

Ga voor de kracht van samen. Samen met een collectief of met je buren kan je gemakkelijker een korting bedingen.
Ga voor het vergelijken van prijzen. Dat doe je via onderstaande button.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Maastricht

Dit doe je heel gemakkelijk met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je vergelijkt. Dat levert je direct een voordeel op wat kan oplopen tot wel 20 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!