Zonnepanelen Maassluis

Zonnepanelen MaassluisDe energierekening is flink omhooggegaan gedurende de laatste paar jaar, maar dankzij de aanschaf van zonnepanelen in Maassluis zijn de hoge energierekeningen verleden tijd. Zonnepanelen maken het mogelijk om jarenlang je eigen groene stroom op te wekken. Ga hieronder door met lezen zodat je kunt nagaan wat de zaken zijn waar je de meeste aandacht aan moet besteden als je zonnepanelen in Maassluis gaat kopen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Maassluis? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Maassluis

De aanschaf van zonnepanelen in Maassluis brengt meer op dan rente op de bank, wat de aanschaf zeer lonend maakt. Zeker als je rekening houdt met de gemiddeld 1.110 zonuren per jaar in de gemeente Maassluis. Als je eigen energieleverancier wek je gratis je eigen stroom op en ben je dus onafhankelijk van anderen om te kunnen voorzien in je stroombehoeften. Daarnaast ben je milieuvriendelijk bezig, bespaar je op de kosten en profiteer je van het rendement.

Kosten van zonnepanelen in Maassluis

De kosten voor zonnepanelen in Maassluis wordt beïnvloed door de keuze van de systeemgrootte, het vermogen per paneel en wat voor soort paneel je kiest. De tabel hieronder geeft aan wat de gemiddelde kosten zijn van zonnepanelen in Maassluis gebaseerd op het aantal panelen per huishouden.

Aantal panelen

Huishouden

Vermogen

Kosten

10

1

2.750 Wp 3.410

14

2

3.850 Wp 4.775

17

3

4.675 Wp 5.670

19

4

5.225 Wp 6.500

20

5

5.500 Wp 6.850

22

6

6.050 Wp 7.100

Huur een lokale specialist in

Bij het installeren van zonnepanelen in Maassluis kan je het beste gaan voor een lokale specialist vanwege de korte afstand. Zo betaal je minder aan reiskosten en hoef je niet lang te wachten tot de panelen op je dak staan. Ook kan je het best advies volgen van een specialist die in Maassluis zelf is gevestigd aangezien deze alles weet over de daken in dit gebied, de werking van de panelen en de regels van de gemeente.

Subsidies zonnepanelen in Maassluis

Landelijke subsidies om de hoge zonnepaneelkosten te verlagen zijn sinds 2013 afgeschaft, maar bij de meeste gemeenten kan je vaak wel terecht voor lokale subsidies. Dit is niet altijd het geval, en je dient er vaak ook snel bij te zijn voordat de subsidiepot voor dat jaar uitgeput is. Check de gemeente Maassluis om na te gaan of er momenteel subsidiemogelijkheden zijn voor de aanschaf van zonnepanelen in deze regio:

De btw-regeling

Naast een mogelijke lokale subsidie kan je de hoge investeringskosten nog verlagen middels de btw-regeling, welke af te trekken is als je zonnepanelen gaat kopen. Je betaalt btw over zowel de aanschaf als de installatie. Deze btw kan je in zijn geheel terugvorderen bij de Belastingdienst door het invullen van een aantal formulieren en deze vervolgens op te sturen. Je dient de btw tijdig aan te vragen als je wilt profiteren van dit belastingvoordeel.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Hanteer de stappen die hieronder op een rijtje zijn gezet zodat de aanschaf en installatie van je set zonnepanelen eenvoudiger verloopt:

 1. Kies een geschikt systeem uit en doe onderzoek over de details van de panelen.

 2. Vraag een vergunning aan indien nodig.

 3. Ga na bij de gemeente of een subsidie mogelijk is.

 4. Vraag offertes op bij specialisten uit je omgeving en omstreken.

 5. Kies een specialist uit en ga akkoord met de offerte.

 6. Neem contact op met de uitgekozen specialist.

 7. Maak een afspraak voor het maken van een schouw.

 8. Laat de panelen plaatsen op het dak.

 9. Vraag de btw terug bij de Belastingdienst.

De terugverdientijd van zonnepanelen

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen in Maassluis is 6 tot 10 jaar, waarbij je rekening dient te houden met bepaalde factoren. Bepalend voor de terugverdientijd zijn:

 • Hoe lager de prijs van het zonnepanelensysteem, des te sneller je deze ook terugverdient.

 • Zonnepanelen met een hoog vermogen zijn sneller terugverdiend in vergelijking met een systeem met minder capaciteit.

 • Neem je een subsidie? Dan zal de terugverdientijd aanzienlijk worden verkort.

Handige checklist voor zonnepanelen

Hieronder tref je een handige checklist die je kunt aanhouden wanneer je zonnepanelen in Maassluis gaat kopen:

 • Check of de ingehuurde specialist wel lokaal is gelegen. Landelijke specialisten brengen namelijk onnodige reiskosten in rekening, die kunnen variëren tussen de €0,50 en €1,- per gereden kilometer om naar je woning te komen.

 • Check wat voor soort energiemeter je hebt, zodat je zorgt draagt voor het juiste materiaal. Je hebt namelijk een slimme meter nodig voor het bijhouden van je opgewekte en terug geleverde stroom.

Wil je ook profiteren van de vele voordelen die komen kijken bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Maassluis? Vergelijk eerst zonnepaneelspecialisten met elkaar om een beeld te krijgen van de kosten. Dit maakt het ook mogelijk om een geschikte specialist uit te kiezen waarbij je kunt besparen op de kosten van panelen van hoogwaardig kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!