Zonnepanelen Maartensdijk

Zonnepanelen MaartensdijkHet is niet voor niets dat velen al hebben gekozen voor zonnepanelen in Maartensdijk, de vele voordelen die komen kijken bij zonnepanelen maken de aanschaf zeer verstandig. Niet alleen de hoge jaarlijkse opbrengsten die zonnepanelen opleveren maar ook de maandelijkse besparing op de energierekening zijn reden genoeg om zonnepanelen te overwegen. Lees hieronder verder als je ook van plan bent om binnenkort zonnepanelen in Maartensdijk te gaan kopen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Maartensdijk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

De prijs van zonnepanelen in Maartensdijk komt tot stand middels een aantal factoren. De hoge zonnepanelenprijs kan op de volgende manier worden verklaard:

 • De materialen zijn duur: Je betaalt voor de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling.
 • Je moet apparatuur inhuren: De kosten om installatieapparatuur in te huren kunnen flink oplopen.
 • De specialist hanteert hoge tarieven: Elke specialist hanteert een eigen uurloon voor de installatie van zonnepanelen.
 • De kilometerkosten kunnen oplopen: Je betaalt voor elke kilometer die de specialist moet rijden om naar je toe te komen voor de installatie.
 • De btw is verplicht: Het gaat om 21% van de kosten die aan de btw gaat.

De kosten van zonnepanelen in Maartensdijk

Zonnepanelen kunnen verschrikkelijk duur zijn als je een groot systeem gaat kopen, maar koop je een kleiner systeem bestaande uit minder panelen met een laag vermogen betaal je natuurlijk minder. Als je zonnepanelen gaat kopen, dan zijn de kosten voornamelijk afhankelijk van de zonnepaneelsoort die je uitkiest, het aantal zonnepanelen en het vermogen per paneel. Het overzicht hieronder geeft een beeld van de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Maartensdijk afhankelijk van welke zonnepaneelsoort je kiest.

Zonnepaneelsoort Vermogen Aanschafkosten 10 panelen
Dunne film Max 230 Wp 4.350
Polykristallijn Max 300 Wp 5.350
Monokristallijn Max 400 Wp 7.000

Huur een lokale specialist in

Als je zonnepanelen in Maartensdijk gaat kopen, doe je er verstandig aan om een lokale specialist in te huren. Een specialist die in Maartensdijk gevestigd is kan je veel beter adviseren over alle zonnepanelenzaken in dit gebied en kan helpen met alle gemeentelijke zaken. Daarnaast ben je goedkoper uit met een lokale specialist vanwege de korte afstand en hoef je meestal amper te wachten op een afspraak.

De subsidiemogelijkheden

Je kunt bij de gemeente Maartensdijk rekenen op praktische ondersteuning middels plaatselijke subsidieregelingen. Deze zijn van tijd tot tijd beschikbaar, maar je moet er wel snel bij zijn want de subsidiepot raakt snel op vanwege de vele aanvragen. Op deze manier biedt de overheid financiële steun aan zonnepaneleneigenaren die hun woning energiezuiniger gaan maken.

Stappenplan zonnepanelen kopen

Er kan bij de aanschaf van zonnepanelen genoeg misgaan, waardoor wij voor jou hieronder de belangrijke stappen hebben uitgelijnd:

 1. Laat een scan maken van je dak. Zo kan je kijken wat de situatie is en in hoeverre je dak geschikt is voor zonnepanelen.
 2. Check je energieverbruik om aan de hand van deze informatie je zonnepanelensysteem aan te schaffen.
 3. Vraag een vergunning aan als je in een monument woont.
 4. Check direct of er financiële steun wordt gegeven vanuit de gemeente.
 5. Kies een specialist door een vergelijking te maken.
 6. Spreek met de specialist af wanneer de installatie plaats gaat vinden.
 7. Laat de zonnepanelen installeren en vraag de btw hierna terug.

Wat kan er verkeerd gaan?

Vraag de specialist die je gaat inhuren eerst of deze beschikt over een keurmerk waardoor je weet dat deze bij een brancheorganisatie is aangesloten en dus beschikt over de juiste mate van ervaring, kennis en professionaliteit. Alleen gecertificeerde specialisten kunnen een Zonnekeur keurmerk voeren, waardoor je dus verzekerd bent van een optimale installatie en een hoog rendement.

Bespaartips

Als je graag zonnepanelen in Maartensdijk wilt kopen maar je budget dit niet toestaat, dan kan je deze 2 bespaartips hanteren om de kosten aanzienlijk te verlagen:

 • Stap in een collectief: Dit is een handige manier om samen zonnepanelen in te kopen en te besparen op de kosten. Je kunt langsgaan bij de gemeente om te checken welke collectieven er momenteel zijn waarbij je je aan kunt sluiten. Zijn er geen collectieven op dit moment? Dan kan je er zelf eentje starten en potentiele geïnteresseerden uitnodigen.
 • Neem de financiële steun van de overheid aan: Je kunt bij de Belastingdienst de 21% btw die je hebt betaald over de aanschaf en de installatie terugvragen, of bij de gemeente checken welke lokale subsidieregelingen er op dit moment beschikbaar zijn voor zonnepanelen.

Specialisten vergelijken in Maartensdijk

Heb je zelf nog geen zonnepanelen op je dak staan? Dan is de keuze zeer verstandig en dien je onmiddellijk te beginnen met het opvragen van offertes van zonnepanelenspecialisten uit je omgeving om deze offertes naast elkaar te kunnen leggen. Na de uitgebreide vergelijking kies je de specialist uit die je het meest aanspreekt en die de scherpste prijs aanbiedt. Zo bespaar je het best op de kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!