Zonnepanelen Luttelgeest

Zonnepanelen LuttelgeestHet kopen van een set zonnepanelen in Luttelgeest is niet altijd een pretje, aangezien je vrij veel geld gaat moeten uitgeven en er verschillende zaken zijn waar je aan moet denken voordat je het systeem aanschaft en installeert. Ga eerst hieronder verder met lezen voordat je ook daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen in Luttelgeest.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Luttelgeest? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Luttelgeest

Zonnepanelen in Luttelgeest kunnen vrij veel kosten, wat het dus cruciaal maakt om van tevoren een schatting te ontvangen van de gemiddelde kosten. Hieronder tref je een overzichtelijk kostenplaatje waaruit je achterhalen hoeveel je per zonnepaneelsoort betaalt en wat de kosten zijn voor een systeem bestaande uit 12, 18 en 24 zonnepanelen. Bovenop deze kosten dien je nog de installatiekosten en 21% btw te rekenen.

Type zonnepaneel

Prijs per paneel

12 panelen

18 panelen

24 panelen

Dunne film zonnepaneel

€390

€4.680

€7.020

€9.360

Polykristallijn

€590

€7.080

€10.620

€14.160

Monokristallijn

€670

€8.040

€12.060

€16.080

Specialisten die lokaal gevestigd zijn

Zonnepanelen kan je niet altijd zelf installeren, zeker niet als je niet beschikt over de juiste apparatuur en een mate van kennis en ervaring in de zonnepanelenwereld. Huur dan ook liever een lokale specialist in, aangezien je dan ook niet aan de hoge kilometerkosten hoeft te denken en de specialist veel sneller een afspraak kan maken. Daarnaast kan je profiteren van het uitgebreid contactennetwerk van de lokale specialist die deze na verloop van jaren heeft opgebouwd.

Subsidies zonnepanelen in Luttelgeest

Ook in de gemeente Luttelgeest is men hard aan het werken om de verschillende woningen en bedrijven te verduurzamen. Energiezuinigheid wordt namelijk flink gestimuleerd, waardoor je voor zonnepanelen vaak subsidieregelingen aan kunt vragen als deze beschikbaar zijn op lokaal niveau. Om meer te weten over de mogelijkheden die je momenteel hebt, ga dan even langs de gemeente.

De btw-aftrekregeling

Je kunt er van tevoren uitgaan dat je 21% korting krijgt op de initiële investering, aangezien je de btw terug kunt vorderen. Hierbij gaat het om zowel de btw over de installatie als de aanschaf, waarbij je je alleen als ondernemer aan hoeft te melden om in aanmerking te komen voor deze interessante financiële regeling vanuit de overheid.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen in Luttelgeest brengen vele voordelen met zich mee, waaronder de beperking van de CO2 uitstoot en de onafhankelijkheid om groene stroom op te wekken. Je kunt een zonnepanelensysteem altijd uitbreiden met extra panelen en je hoeft geen energiebelasting te betalen. Daarnaast gaat de waarde van je woning omhoog en hoef je de zonnepanelen amper te onderhouden. Je kunt de kosten verlagen middels subsidies en de btw-aftrekregeling. Tenslotte is het rendement van zonnepanelen hoog en de terugverdientijd laag.

Keurmerken van zonnepanelen

Voor zonnepanelen zijn er verschillende keurmerken waarmee je meer duidelijkheid kunt verschaffen over de kwaliteit van zonnepanelen, waaronder:

  • Het CE-keurmerk: Deze panelen voldoen aan de eisen van de EU.

  • Het Tüv-keurmerk: De zonnepanelen met dit keurmerk voldoen aan strenge eisen van de Duitse overheid.

  • Het Zonnekeur keurmerk: Hierbij kan je er zeker van zijn dat de specialist gecertificeerd is.

Garanties van zonnepanelen

Als je de onderstaande garantieregelingen aantreft mag je ervan uitgaan dat de zonnepanelen die je koopt optimaal gedekt is. Het gaat hierbij om een fabrieksgarantie met een minimale duur van 10 jaar, een installatiegarantie die minstens 2 jaar moet zijn en een goede vermogens garantie zodat je er zeker van kunt zijn dat je ook na verloop van tijd profiteert van een hoog rendement.

De valkuilen

Men vergeet bij het kopen van zonnepanelen in Luttelgeest vaak eerst na te gaan of je een omgevingsvergunning moet aanvragen. Een vergunning is alleen nodig als je woont in een monumentaal pand of een stadsgezicht. Daarnaast kan je, als je daar toch al bent, direct navragen welke mogelijkheden je hebt als het gaat om subsidieregelingen.

Handige checklist

Vraag de specialist of deze lokaal gevestigd is zodat je geen torenhoge kilometerkosten gaat moeten betalen bij een landelijke specialist. Check daarnaast welke keurmerken en garanties je bij de aanschaf en de installatie van de zonnepanelen krijgt. Keurmerken en garanties geven de aanschaf een vertrouwd gevoel waarbij je zeker kunt zijn dat de panelen van goed kwaliteit zijn en het werk door een gecertificeerd vakman wordt uitgevoerd.

Handige bespaartips

Vraag eerst offertes op en zorg ervoor dat je alleen lokale specialisten kiest. Informeer welke subsidies je kunt aanvragen en maak gebruik van de btw-aftrekregeling. Koop daarnaast collectief zonnepanelen in of bepaal in hoeverre je zelf kunt zorgen voor de installatie van de zonnepanelen.

De beste aanpak om zonnepanelen in Luttelgeest te kopen is door een aantal offertes bij specialisten uit je buurt op te vragen en ze vervolgens allemaal te vergelijken met elkaar. Op deze manier zie je direct welke specialist de scherpste prijzen biedt zodat je een voordelige keuze kunt maken die past binnen je budget.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!