Zonnepanelen Loppersum

Zonnepanelen LoppersumNederland moet in 2050 energieneutraal zijn en zonnepanelen moeten dan een groot gedeelte van de energie die we gebruiken gaan opwekken. Dat betekent dat de aanschaf van elke installatie, hoe groot of hoe klein dan ook, door de overheid wordt aangemoedigd en gestimuleerd. Ook de gemeente Loppersum doet hieraan mee.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Loppersum? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De prijs voor zonnepanelen is momenteel lager dan ooit en dat terwijl de opbrengsten alleen maar hoger worden. Factoren die invloed hebben op de prijs die je voor zonnepanelen betaalt zijn de kwaliteit (het merk) en het soort zonnepaneel. De volgende tabel geeft je een idee van de kosten voor zonnepanelen en de plaatsing ervan.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Loppersum inhuren?

Zoals je in de bovenstaande tabel hebt kunnen zien, is het al mogelijk om voor een relatief laag bedrag een flinke winst te maken elk jaar. Ga je een specialist uitkiezen, dan bespaar je geld door een regionaal bedrijf aan te wijzen. Zij brengen namelijk geen voorrij- of transportkosten in rekening, ook niet als je ze later uitnodigt voor een reparatie of onderhoud. Regionale specialisten weten ook beter wat de opbrengsten van zonnepanelen in Loppersum zijn en zijn sneller bij je.

Is er steun/subsidie in Loppersum?

Er is geen subsidie beschikbaar bij de gemeente Loppersum voor mensen die investeren in zonnepanelen. De Waardevermeerderingsregeling is bedoeld als compensatie bij schade als gevolg van aardbevingen, maar dat is pas nadat je de zonnepanelen hebt laten plaatsen. De gemeente biedt steun in de vorm van onafhankelijk advies en dat doen ze door middel van een Energieloket. Je kunt daar terecht voor allerlei informatie over het verduurzamen van je woning, over installateurs in Loppersum, je kunt er een Quickscan uitvoeren voor je woning en het laatste nieuws inwinnen over acties die door de gemeente worden georganiseerd.

Valkuilen bij aankoop zonnepanelen

De belangrijkste valkuil die je in de gaten moet houden als je zonnepanelen aanschaft is dat in deze wereld goedkoop eigenlijk altijd duurkoop is. Kies voor kwaliteit en je krijgt de beste opbrengsten en de langste levensduur. Kwalitatieve zonnepanelen raken veel minder snel defect. Vergeet niet alleen de kwaliteit van de zonnepanelen te controleren, maar ook van de omvormer(s), van het bevestigingsmateriaal en de bekabeling. Dit is net zo belangrijk voor de opbrengsten en de levensduur van je installatie als de kwaliteit van de zonnepanelen zelf. Kies altijd een specialist uit die bij je langskomt voor een inspectie van je dak en niet iemand die dit op afstand doet.

Terugverdientijd zonnepanelen

Niet iedereen heeft een geschikt dak voor zonnepanelen. Als jouw dak ideaal is, dan kun je een terugverdientijd van rond de 7 jaar verwachten. Wijkt je dak af, dan is een terugverdientijd van 10 jaar nog steeds erg realistisch. Een zonnesysteem kan zeker 25 tot 30 jaar dienst doen, dus de opbrengsten zijn dan 15 tot 20 jaar pure winst. Houd er wel rekening mee dat de string omvormer elke 10 jaar aan vervanging toe is. Heb je micro-omvormers op power-optimizers dan is dat niet het geval.

Korte checklist zonnepanelen aanschaffen

Zonnepanelen aanschaffen doe je niet zomaar. Je gaat een flink bedrag investeren in een installatie waar je tientallen jaren van profiteert. Met de onderstaande checklist zie je niets over het hoofd.

  1. Ga naar het Energieloket van Loppersum en vraag zoveel mogelijk informatie aan over zonnepanelen, financiële regelingen en installateurs in de omgeving.

  2. Bepaal je budget.

  3. Nodig een aantal specialisten uit voor een dakinspectie en laat ze een offerte opstellen.

  4. Verzamel minimaal 3 offertes, maak een vergelijking en kies het beste aanbod uit.

  5. Plan de werkzaamheden in en laat de zonnepanelen plaatsen.

  6. Vraag de btw terug via de Belastingdienst.

Interessante bespaartips

Geld besparen op zonnepanelen is een goed idee, zo lang je niet inlevert op kwaliteit. Je controleert kwaliteit door keurmerken en garantieregelingen door te lopen. Met de onderstaande twee tips kun je ook nog geld besparen op de aanschaf.

  • Kies voor een installateur uit Loppersum. Zo betaal je geen voorrijkosten, ook niet als je ze later in moet schakelen voor een reparatie, het vervangen van de omvormer of onderhoud.

  • Ga op zoek naar een inkoopcollectief en schrijf je gratis en vrijblijvend in. Je krijgt dan vaak een interessant aanbod met een grote korting van de deelnemende installateur.

Specialisten vergelijken in Loppersum

Dit is dus een uitstekend moment om zonnepanelen aan te schaffen en dat begint met het maken van een vergelijking van specialisten uit Loppersum en omgeving. Wij brengen je in contact met betrouwbare regionale bedrijven die je graag verder helpen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!