Zonnepanelen Lopik

Zonnepanelen LopikEnergiebezuiniging en milieuvriendelijkheid zijn 2 zaken die momenteel centraal focuspunt zijn van Nederland, en daar past de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Lopik prima bij. Je bespaart niet alleen op de hoge maandelijkse energiefactuur, maar je kunt de jaarlijkse opbrengsten zo in je eigen portemonnee steken terwijl je meehelpt de CO2 uitstoot te beperken. Wil je meer te weten komen over zonnepanelen in Lopik? Hieronder lezen geeft je meer duidelijkheid over de zaken die van belang zijn.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Lopik? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten van zonnepanelen in Lopik

De kosten van zonnepanelen in Lopik zijn sterk afhangend van de situatie van je huishouden. Er dient namelijk gekeken te worden naar het totale vermogen, naar de zonnepaneelsoort en naar het aantal zonnepanelen dat nodig is om te kunnen voorzien in de stroombehoeften. Als je uitgaat van het aantal zonnepanelen per huishouden, dan tref je dit onderstaand kostenplaatje voor zonnepanelen in Lopik:

Huishouden Zonnepanelen Capaciteit Kosten Terugverdientijd
1 – 2 8 – 12 2.200 – 3.300 Wp 2.800 – €4.200 6 – 7
2 – 4 16 – 20 4.400 – 5.500 Wp 5.600 – €7.000 7 – 8
4 – 6 22 – 26 6.050 – 7.150 Wp 7.700 – €9.100 8 – 9
6+ 28+ Vanaf 7.700 Wp Vanaf €9.800 9 – 10

Huur een lokale specialist in

Als de ingehuurde specialist in de regio Lopik zelf is gevestigd, dan kan je van verschillende voordelen profiteren waaronder:

  • De goedkope prijs vanwege het ontbreken van hoge kilometerkosten.
  • De snelle service omdat de afstand korter is.
  • De jarenlange plaatselijke ervaring en de kennis van de gemeentelijke zaken.
  • Het uitgebreide regionale contactennetwerk.

De subsidiemogelijkheden

De gemeente Lopik is de laatste paar jaar druk bezig met het aanmoedigen van de aanschaf en installatie van zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen waardoor je regelmatig langs de gemeente langs kunt om te checken wat voor financiële regelingen er beschikbaar zijn. Vaak kan je een lokale subsidie aanvragen die de kosten met zeker 20 tot 30% doen verlagen.

Keurmerken van zonnepanelen

Let vooral op keurmerken zoals het Tüv-keurmerk, het keurmerk van de Duitse overheid en het CE-keurmerk van de Europese Unie. Ook het Zonnekeur keurmerk is relevant als je wilt weten of de specialist gecertificeerd is. De garantiebepalingen geven aan of de leverancier en specialist wel garant staan voor hun werk en materialen, waarbij je moet nagaan of de fabrieksgarantie minstens 5 tot 10 jaar is, de installatiegarantie minimaal 2 jaar bedraagt en je een goede vermogensgarantie krijgt die een verhoogd vermogen garandeert na verloop van tijd.

De terugverdientijd van zonnepanelen

Hoe korter de terugverdientijd van zonnepanelen, des te meer je de aanschaf als de moeite waard kunt beschouwen. Je wilt je investering namelijk zo snel mogelijk terug hebben verdiend, je gaat hierna immers flink profiteren van de jaarlijkse winst die direct in je portemonnee kan. Voor zonnepanelen in Lopik kan je rekenen op een gemiddelde terugverdientijd van min of meer 8 jaar. Neem je een subsidie, vorder je de btw terug of koop je een krachtig zonnepanelensysteem, dan kan je de terugverdientijd omlaag halen tot 7 of zelfs 6 jaar.

De valkuilen tijdens de aanschaf en installatie

Een zonnepanelenspecialist vind je niet zomaar, aangezien er veel valkuilen zijn die het proces moeilijker maken. Zo dien je een specialist liever niet online op te zoeken aangezien het vrijwel altijd gaat om grotere landelijke specialisten die veel geld investeren in marketingcampagnes en dus populairder zijn. Je gaat bij landelijke specialisten namelijk veel meer betalen aan kilometerkosten en daarnaast zijn de wachttijden ook langer door de afstand. Hoe verder de specialist van je verwijderd is, des te hoger de kosten.

Bespaartips

Waarschijnlijk nog belangrijker dan de gemiddelde kosten zijn de verschillende manieren waarop je op de hoge investering kunt besparen. Zo kan je de kosten immers flink doen verlagen. De onderstaande 2 tips kunnen je goed onderweg helpen:

  • Installeer zelf de zonnepanelen als je beschikt over de juiste apparatuur en ervaring. De installatiekosten kunnen flink oplopen en je kunt dus mooi besparen als je geen specialist meer hoeft in te huren. Hou wel rekening dat je geen subsidie kunt aanvragen tenzij de zonnepanelen door een erkende specialist zijn geïnstalleerd.
  • Ga langs bij de gemeente of het regionaal energieloket en informeer of er momenteel collectieven zijn waarbij je jezelf aan kunt melden voor aantrekkelijke groepskortingen. Als er geen collectieven in je omgeving zijn, dan kan je er altijd zelf een starten en mogelijke geïnteresseerden uitnodigen om deel te maken van het collectief.

Specialisten vergelijken in Lopik

Vanwege de sterk gedaalde zonnepanelenprijs is het juiste moment om zonnepanelen in Lopik aan te schaffen nu aangebroken, en als je nog meer wilt besparen op de kosten dan zou je offertes met elkaar kunnen vergelijken zodat je in één oogopzicht kunt nagaan welke deals de voordeligste prijzen aanbieden.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!