Zonnepanelen Loon op Zand

Zonnepanelen Loon op ZandDoor zonnepanelen in Loon op Zand aan te schaffen draag je bij aan een energieneutraal gebied. Hierbij wordt Loon op Zand langzamerhand verduurzaamd. Het zou slim zijn om het kopen van zonnepanelen te overwegen om zelf je eigen groene stroom op te wekken, waardoor je niet meer afhankelijk bent van de energieleverancier en je het milieu bespaart. Wil je meer weten over de zaken die hierbij komen kijken? Lees hieronder dan verder. 

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Loon op Zand? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Loon op Zand

Wil je weten wat zonnepanelen in Loon op Zand kosten? Het is essentieel om eerst in één oogopslag te kunnen zien wat je gaat moeten betalen zodat je rekening kunt houden met je budget. De kosten zijn over het algemeen afhankelijk het aantal zonnepanelen, het soort paneel en het vermogen per paneel. Hieronder tref je een gemiddeld kostenoverzicht waarbij je kunt nagaan wat de kosten zijn voor de aanschaf van zonnepanelen in Loon op Zand. Daarnaast kan je direct zien hoeveel je per jaar kunt besparen.

Panelen Personen Kosten Besparing
8 1 3.200 420
12 2 4.800 750
16 3 6.400 840
18 4 7.200 950
20 5 8.000 1.050
22 6 8.800 1.175

Huur een lokale specialist in

Als je zonnepanelen gaat aanschaffen, dan wil je dan natuurlijk de kosten zo laag mogelijk houden en de panelen zo snel mogelijk op je dak hebben. Dan is het inhuren van een lokale specialist om de zonnepanelen in Loon op Zand te installeren van groot belang. Lokale specialisten zijn veel goedkoper omdat je minder hoeft te betalen aan kilometerkosten en vanwege de korte afstand kan de specialist sneller komen om de zonnepanelen op je dak te installeren.

Subsidies zonnepanelen in Loon op Zand

Op landelijk niveau zijn subsidies voor zonnepanelen helaas niet meer mogelijk, maar bij veel gemeenten kan je wel terecht voor plaatselijke subsidies. Vaak moet je er dan ook snel bij zijn, aangezien de subsidiepot meestal beperkt is en dus snel op kan gaan. Het kan zijn dat je bij de aanschaf van zonnepanelen in Loon op Zand kans maakt op een lokale subsidie. Om na te gaan wat de huidige mogelijkheden zijn, ga even langs de gemeente Loon op Zand.

Stappenplan terugvorderen van de btw

Het terugvragen van de btw over zonnepanelen in Loon op Zand is vrij eenvoudig. Volg deze stappen om niets over het hoofd te zien:

 1. Zorg ervoor dat je aan alle voorwaarden voldoet om de btw terug te mogen vragen.
 2. Ga naar de website van de Belastingdienst en registreer jezelf als ondernemer voor de btw.
 3. Wacht op een reactie van de Belastingdienst met je aanmelding.
 4. Dien vervolgens het aangiftebiljet in en wacht tot de Belastingdienst het bedrag op je rekening terugstort.

Relevante keurmerken

Keurmerken waar je zeker op moet letten zijn het Europese CE-keurmerk, het Duitse Tüv-keurmerk en de Nederlandse Zonnekeur keurmerk. Dit zijn de meest relevante keurmerken in de zonnepanelenbranche, welke aangeven dat de panelen getest en beoordeeld zijn op basis van kwaliteit, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en veiligheid. Specialisten die een keurmerk voeren zijn erkend en aangesloten bij een brancheorganisatie.

Valkuilen zonnepanelen

Men maakt vaak fouten bij de aanschaf van zonnepanelen, waardoor het handig is om te kijken naar onderstaande opsomming van de valkuilen van zonnepanelen:

 • Zelf de zonnepanelen installeren: Dit zou je inderdaad kunnen doen om e besparen op de installatiekosten, maar hou wel rekening dat je geen subsidie kunt aanvragen en dat je geen garantie krijgt. Mocht er in de toekomst wat verkeerd gaan met het systeem vanwege de installatie dan ben je niet verzekerd.
 • Schrikken van de hoge zonnepanelenprijs: De kosten om een zonnesysteem aan te schaffen kunnen dan wel hoog zijn, maar je hebt de investeringskosten zo terugverdiend en daarna profiteer je van hoge opbrengsten. Dit maakt de investering zeker de moeite waard. Daarnaast kan je vaak subsidies aanvragen of de btw terugvorderen.

Besparen op zonnepanelen

Het hoog prijskaartje van zonnepanelen schrikt veel mensen af, maar men weet vaak niet dat er allerlei handige bespaarmethodes zijn waaronder:

 • Bespaar door een lokale specialist in te schakelen.
 • Kies een voordelige offerte uit door eerst een vergelijking te maken.
 • Stap in een collectief. Is er geen collectief beschikbaar? Start er dan zelf eentje.
 • Check of je buren interesse hebben om ook zonnepanelen te kopen.
 • Neem een subsidie en vraag de btw terug zodra de zonnepanelen zijn geïnstalleerd.
 • Voer de installatie zelf uit, maar doe dit alleen als je over de juiste ervaring en de geschikte apparatuur beschikt.

Zonnepanelen kopen is een hele investering, maar je kunt de kosten op verschillende manieren verlagen door te besparen. Maak een weloverwogen keuze door eerst lokale zonnepaneelspecialisten op te zoeken en offertes op te vragen. Vergelijk vervolgens deze offertes met elkaar om zo de beste offerte uit te kiezen. Zo bespaar je flink op de kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!