Zonnepanelen Lochem

Zonnepanelen LochemZonnepanelen Lochem Lochem is een stad in de Achterhoek waar men steeds meer de voordelen van de zon ontdekt. Met de zon kan je namelijk gemakkelijk zelf je energie opwekken. Dat doe je via zonnepanelen. Bij de aanschaf van zonnepanelen kan er een hoop goed gaan maar helaas gaat er ook regelmatig wat mis. We hebben een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet. Op die manier ga jij weloverwogen te werk en maak je de beste keuze.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Lochem? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Weet wat je betaalt

Allereerst vroegen we een aantal prijzen op van zonnepanelen bij meerdere leveranciers. We ontvingen een aantal prijsopgaven die we in onderstaande tabel hebben weergegeven.

Van welk materiaal zijn de zonnepanelen gemaakt Wat is het vermogen per paneel gemiddeld Wat is de prijs per zonnepaneel, inclusief de BTW maar exclusief de installatiekosten
Polykristallijn materiaal Relatief laag: 195 Wp maximaal Vanaf 185 euro per stuk
Monokristallijn materiaal Gemiddeld: 275 Wp Vanaf 275 euro
Dubbelwandige panelen Hoog: vanaf 365 Wp Vanaf 369 euro


Waarom kiezen voor een leverancier uit Lochem

Wie zonnepanelen gaat kopen heeft meer dan genoeg keuze voor een leverancier. Een leverancier uit Lochem is echter altijd de beste keuze. Dat komt doordat deze het meeste weet van lokale regels en eisen die worden gesteld bij de aanschaf van zonnepanelen. Daarnaast zal een lokale leverancier het kortste hoeven te reizen waardoor er minder kilometerkosten in rekening worden gebracht. Door de korte reistijd ben je ook nog eens gemakkelijk in te plannen. Je profiteert dus op alle gebieden.

Steun vanuit de gemeente Lochem

De gemeente Lochem geeft geen subsidie als jij zonnepanelen gaat aanschaffen en daarmee is men helaas geen uitzondering. Wel kan je bij de gemeente Lochem op de website informatie vinden over zonnepanelen en het verduurzamen van je huis. Wie subsidie wil bij de aanschaf van zonnepanelen moet zich wenden tot de rijksoverheid via de Belastingdienst.

Vorder jouw BTW terug bij de belastingdienst

Het terugvorderen van de BTW bij de belastingdienst doe je relatief gemakkelijk aan de hand van onderstaand stappenplan. Mocht je het niet zien zitten om deze aanvraag zelf te doen, kies dan een installateur die het werk voor jou uit handen neemt.

  • Ga naar de website van de belastingdienst. Daar vind je het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’. Dit vul je in en je stuurt het op.

  • Binnen 10 dagen ontvang je een ontvangstbevestiging van de overheid.

  • Registreer je IBAN rekeningnummer.

  • Volg de stappen op de ontvangstbevestiging. Log in met de codes die je hebt ontvangen en doe aangifte belasting. Daarbij vorder je de betaalde BTW terug.

Valkuilen waar je voor op past

Wanneer je zonnepanelen gaat aanschaffen kunnen er wat zaken misgaan waardoor de opbrengst behoorlijk tegenvalt. Een bekende valkuil is die van het paneel met het te lage rendement. Dit wordt vaak gekozen uit spaarzaamheid. Een slechte keuze want jouw installatie zonnepanelen zal daardoor niet de opbrengst hebben die jij voor ogen had. Door te kiezen voor een opbrengst die net wat hoger ligt dan jouw verbruik lever je zelfs energie terug en loopt jouw winst snel op. Een andere valkuil is dat je kiest voor een leverancier uit een andere kant van het land. De prijzen mogen dan wat lager liggen, je bent laat aan de beurt en daarnaast betaal je flink wat kilometerkosten.

De beste garantie op jouw zonnepanelen

Bij de aanschaf van zonnepanelen let je goed op de garantie. Er zijn meerdere vormen van garantie en we lichten ze voor je toe.

  • De fabrieksgarantie. Dit is de garantie die je krijgt op de zonnepanelen zelf vanuit de fabrikant. Een lage garantie, van 10 jaar, geeft aan dat je waarschijnlijk een slechte kwaliteit zonnepanelen koopt. Een hoge garantie, van 15 of zelfs 25 jaar, geeft aan dat je een goede kwaliteit koopt waarbij je gedurende de levensduur van de zonnepanelen geen extra onkosten hoeft te maken.

  • De vermogensgarantie. Tijdens het gebruik loopt het vermogen van de zonnepanelen wat terug. Dit kan onder de 75 procent van het originele vermogen eindigen. Dit is een slecht teken. Jouw installatie levert uiteindelijk te weinig energie op. Kies je een vermogensgarantie die rond de 80 tot zelfs 90 procent ligt dan weet je zeker dat jouw installatie en jouw zonnepanelen van goede kwaliteit zijn.

  • De installateursgarantie. Dit is een garantie die je krijgt op het werk van de installateur zelf. Het kan gaan om een garantie van 5, 10 of wel 15 jaar. Een goede installateur is wat kostbaarder maar je haalt het uiterste uit de zon. Ga voor de beste garantie.

  • De systeem garantie. Het gaat hier om alle componenten van jouw installatie behalve om de panelen zelf. Voorkom onverwachte verrassingen en kies voor een systeem garantie.

De laagste prijs in Lochem

Kies voor de betaalbaarste installateur. Dat doe je door eerst prijzen te vergelijken met deze button. Zodoende betaal jij nooit teveel voor zonnepanelen van een lokale installateur.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!