Zonnepanelen Lisse

Zonnepanelen LisseLisse is een gemeente waar de zon behoorlijk schijnt. Het is uiteraard voor een groot deel goed voor de zaken maar de zon heeft nog meer voordelen. Je kan er namelijk prima energie mee opwekken. Wanneer jij dit wil is het een goed idee om verder te lezen. We vertellen je graag alles over zonnepanelen en zaken waar je aan moet denken wanneer je die wil gaan bestellen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Lisse? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Hoe de prijs van zonnepanelen tot stand komt

De prijs van zonnepanelen komt tot stand door een aantal zaken. We hebben ze voor je toegelicht.

  • De techniek waar jij voor betaalt. Zonnepanelen zijn het gevolg van een hoop research en vernuftig werk. Wanneer jij zonnepanelen koopt is het dan ook goed om je te beseffen dat je voor het onderzoekswerk betaalt. Met name de nieuwste wat duurdere panelen zijn arbeidsintensief geweest. Je ziet het research alleen terug in de prijs.
  • De materialen waar jij voor betaalt. Het zonnepaneel is gemaakt van silicium en dat paneel wordt gemaakt onder zeer hoge temperatuur. Met name de laatste generatie zonnepanelen, van monokristallijn silicium, is een bewerkelijke variant. Jij betaalt dus voor de productie en het materiaal.
  • Het loon van de installateur. Een installatie met zonnepanelen moet door een gecertificeerde installateur worden gemaakt. Alleen dan weet je zeker dat je het uiterste uit de installatie haalt. De installatie kost vanaf 1200 euro.
  • De huur van apparatuur. Voor het plaatsen en installeren wordt gebruik gemaakt van gehuurd materieel. Er wordt gebruik gemaakt van een gehuurde bouwsteiger en die huur wordt aan jou doorberekend.
  • De kilometerkosten. De kilometerkosten worden aan jou in rekening gebracht. Het zijn de kosten die de leverancier maakt om bij jou te komen. Deze post is variabel. Jij hebt zelf in de hand waar je de leverancier vandaan laat komen.
    De BTW. Dit is een post die je voorschiet. De BTW van 21 procent kan je naderhand weer terug vorderen.

De kosten van zonnepanelen in Lisse

We vroegen bij meerdere lokale leveranciers de prijzen op van zonnepanelen in Lisse. Men stuurde ons de volgende informatie toe.

Welke techniek is er gebruikt voor het paneel Wat is het vermogen van het paneel In hoeveel jaar verdien je het paneel terug Wat is de prijs per zonnepaneel
Een verouderde techniek. Het gaat om glazen panelen Maximaal 200 Wp In ongeveer 7 jaar Minimaal 210 euro
Een recentere techniek. Het gaat om oud type silicium panelen Maximaal 275 Wp In ongeveer 9 jaar Minimaal 365 euro
De recentste techniek. Het gaat om het nieuwste type silicium panelen Maximaal 400 Wp In ongeveer 12 jaar Minimaal 595 euro

Waarom een specialist in Lisse inschakelen

Voor je zonnepanelen schakel je het beste een lokale specialist in. Dat doe je om de volgende redenen.
De specialist uit Lisse kent de subsidies. Juist in de Bollenstreek valt er een hoop subsidie te verkrijgen op zonnepanelen. De plaatselijke specialist weet exact wat er in jouw situatie te krijgen is.
De specialist uit Lisse kent de vergunningen. Wanneer er voor jouw installatie een vergunning moet worden aangevraagd is dat bij een plaatselijke leverancier bekend. Hij zal helpen bij de aanvraag indien dit nodig is.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Lisse

De gemeente Lisse informeert actief over duurzaamheid. Je vindt deze informatie op de volgende pagina: https://www.lisse.nl/duurzaam/duurzaamheidslening.html. Wil je meer weten over subsidie dan lees je ook het volgende stukje.

De btw-aftrekregeling

Je betaalde btw kan je terugvragen bij de Belastingdienst waardoor je kunt profiteren van een besparing van 21%. Registreer je eerst op de website van de Belastingdienst als ondernemer voor de btw terugvraag. De Belastingdienst stuurt je hierna een bevestiging van je aanmelding waarna jij vervolgens de btw terug kunt vorderen middels een aangiftebiljet.

De keurmerken die jij in de gaten moet houden

Zonnepanelen hebben meerdere keurmerken. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.
Het keurmerk van de Europese unie. We hebben het hier over het CE keurmerk. Dit geeft aan dat het zonnepaneel voldoet aan de eisen die de EU eraan stelt.
Het keurmerk van de Duitse keurmeester. We hebben het hier over het Tüv keurmerk. Dit geeft aan dat het zonnepaneel aan de strengste eisen van Duitsland voldoet.
Het keurmerk voor de installateur. Dit geeft aan dat je met een gecertificeerde installateur te maken hebt.

Valkuilen wanneer je een specialist inhuurt

Maak niet de volgende fouten wanneer je een specialist inschakelt:
Een te laag vermogen aanschaffen. Bespaar niet op het vermogen van je installatie. Op die manier zal je alsnog moeten bijleggen voor je energieverbruik.
Geen scan van je dak. Door het achterwege laten van een scan van je dak kan het zijn dat je met schaduwval te maken krijgt. Jouw installatie heeft dan niet het gewenste vermogen omdat door schaduwval jouw panelen minder goed functioneren.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen leveren je meerdere voordelen op. Denk onder andere aan de volgende zaken:
Een overproductie met winst. Leveren jouw panelen meer energie dan jij verbruikt, dan lever je terug naar het energienet. Je krijgt tot 22 eurocent per kWh energie.
Jouw panelen betalen zichzelf terug. Doordat jij geen energie meer van je energieleverancier afneemt verdienen jouw panelen zich terug. Dat gaat door het jaar heen. Je bent tussen de 7 en 12 jaar bezig hiermee.

Zaken die jij checkt

Kijk naar jouw verbruik en stem je panelen daarop af. Dat doe je aan de hand van oude jaarafrekeningen.
De juiste energiemeter. Je hebt een slimme meter nodig voor zonnepanelen.

Slim besparen

Werk samen met een groep. Koop in via een collectief en beding een lagere prijs voor de panelen.
Koop bij een lokale leverancier.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Lisse

Je vergelijkt gemakkelijk vakmannen door eerst offertes te vergelijken. Dat doe je via onderstaande button. Zo bespaar je tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!