Zonnepanelen Linschoten

Zonnepanelen LinschotenAls je in Utrecht woont, dan kan je ervan uitgaan dat je een verstandig besluit maakt als je zonnepanelen in Linschoten gaat kopen. Je gaat op deze manier niet alleen mee met de huidige energietransitie in Nederland, maar je profiteert van hoge besparingen en flinke opbrengsten terwijl je de CO2 uitstoot in ons land beperkt. Ga eerst hieronder door met lezen als je overweegt om zonnepanelen in Linschoten te gaan kopen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Linschoten? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

De prijs van zonnepanelen in Linschoten varieert afhankelijk van waar je de panelen koopt en door wie je ze laat installeren. De prijs bestaat min of meer uit:

 • Het kostbaar materiaal: De zonepanelen, de omvormer en de bevestigingsmaterialen zijn niet bepaald goedkoop en vormen het grootste deel van de prijs.
 • Het kostbaar materieel: Je moet installatiemateriaal zoals een steiger of een ladder inhuren.
 • De kostbare werkuren: Je betaalt de specialist een tarief voor het loon om de zonnepanelen te installeren.
 • De kilometers: Je betaalt de specialist een specifiek bedrag per kilometer om naar je toe te komen.
 • De btw: De btw is verplicht en bedraagt 21% over de aanschaf en de installatie.

De kosten van zonnepanelen in Linschoten

Hoeveel je moet betalen voor een set zonnepanelen in Linschoten is niet alleen afhankelijk van het aantal zonnepanelen en de capaciteit van het systeem, maar ook voornamelijk van de zonnepaneelsoort. Traditionele dunne film of amorf zonnepanelen zijn veel goedkoper in vergelijking tot monokristallijne panelen. Hieronder tref je een tabel met de gemiddelde kosten voor zonnepanelen in Linschoten:

Soort zonnepanelen Capaciteit Investering set van 10 Investering set van 18 Investering set van 24
Traditioneel Max 225 Wp 4.350 7.830 10.440
Polykristallijn Max 330 Wp 5.750 10.350 13.800
Monokristallijn Max 400 Wp 7.050 12.690 16.920

Huur een lokale specialist in

Specialisten die uit Linschoten zelf komen zijn eenvoudig te vinden, met verschillende redenen waarom je liever lokaal kunt inhuren. Kies een specialist uit je eigen woonomgeving om deze redenen:

 • Ze zijn goedkoper vanwege de lage kilometerkosten.
 • Ze zijn er sneller bij door de korte afstand.
 • Ze kunnen helpen bij de gemeente en goed advies geven vanwege de jarenlange regionale ervaring.
 • Ze hebben een groot netwerk aan plaatselijke contacten opgebouwd die jou ten voordele kan uitkomen.

De subsidiemogelijkheden

De gemeente Linschoten is zeer actief op het gebied van energiebezuiniging en probeert de aanschaf van zonnepanelen aan te moedigen door het verstrekken van subsidieregelingen. Alhoewel deze regelingen vrij beperkt en schaars zijn, kan je middels subsidieregelingen de kosten flink verlagen waardoor de aanschaf veel aantrekkelijker wordt.

De btw-aftrekregeling

Je betaalde btw kan je terugvragen bij de Belastingdienst waardoor je kunt profiteren van een besparing van 21%. Registreer je eerst op de website van de Belastingdienst als ondernemer voor de btw terugvraag. De Belastingdienst stuurt je hierna een bevestiging van je aanmelding waarna jij vervolgens de btw terug kunt vorderen middels een aangiftebiljet.

Keurmerken van zonnepanelen

Het is logisch dat je bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in Linschoten alleen maar topkwaliteit wilt hebben, zeker als je uitgaat dat de zonnepanelen minstens 25 jaar lang meegaan. De keurmerken waar je naar moet kijken zijn:

 • CE: Dit is het Europese keurmerk.
 • Tüv: Dit is het keurmerk van de Duitse regering.
 • Zonnekeur: Dit keurmerk geeft een gecertificeerde specialist aan.

De voordelen van zonnepanelen in Linschoten

Zonnepanelen hebben veel meer voordelen dan je zou denken. Zo kan je denken aan de enorme verhoging in de waarde van je woning, het energielabel dat verbetert, de maandelijkse besparingen, de jaarlijkse opbrengsten, de korte terugverdientijd, de lage onderhoudskosten, de milieuvriendelijke werking en de lange levensduur.

De terugverdientijd

Zonnepanelen, ongeacht van waar je ze koopt, zijn altijd binnen een aantal jaar terugverdiend. De terugverdientijd van zonnepanelen in Linschoten bedraagt gemiddeld 5 tot 9 jaar, en is afhankelijk van de onderstaande factoren:

 • De prijs van de zonnepanelenaanschaf.
 • Het rendement van de zonnepanelen.
 • De subsidie vanuit de overheid.

Bespaartips

Besparen op de aanschaf van zonnepanelen in Linschoten is zeker mogelijk, zeker als je de onderstaande 2 bespaartips in acht neemt:

 • Vraag eerst prijzen op: Door eerst verschillende offertes op te vragen kan je een beter beeld krijgen van het aanbod. Zo vergelijk je de prijs en de kwaliteit van de verschillende offertes en kan je een beter geïnformeerde keuze maken die past bij je wensen en budget.
 • Werk samen met de buren: Ga na of de buren ook interesse hebben om zonnepanelen te kopen. Zo kunnen jullie de panelen samen kopen om groepskorting te bedingen waardoor je samen bespaart.

Specialisten vergelijken in Linschoten

Zonnepanelen in Linschoten kopen is een slim besluit waarmee je flink kunt besparen en goed kunt verdienen. Besparen op de kosten is ideaal als je geen ruim budget hebt. Doe dit door eerst offertes te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt uit de verschillende lokale zonnepanelenspecialisten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!