Zonnepanelen Lemmer

Zonnepanelen LemmerNederland is voor zonnepanelen een uitstekende locatie. Er zijn een paar vereisten voor zonnepanelen om goed te kunnen werken en dat is zoveel mogelijk licht en een temperatuur van rond de 25 graden Celsius. Als de zonnepanelen zelf warmer worden dan 25 graden neemt het rendement af. In Nederland hebben we voldoende zonne-uren, maar is het klimaat niet zo warm dat de panelen regelmatig verhitten. Dat levert elk jaar zeer goede opbrengsten op. Ook in Lemmer zie je daarom steeds meer zonne-systemen verschijnen op de daken van de huizen. Hier vind je informatie over het aanschaffen van zonnepanelen als je in Lemmer woont.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Lemmer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

Het goede nieuws is dat zonnepanelen momenteel goedkoper zijn dan ooit tevoren. De vraag is groot en daardoor gaat de prijs nog steeds naar beneden. Een goed zonnesysteem is dus al lang niet onbetaalbaar meer. De kwaliteit en de kracht van de zonnepanelen wordt steeds beter. Voor minder geld wekken ze dus momenteel meer stroom op. Een goed moment om de stap te nemen en in zonnepanelen te investeren. De huidige prijzen inclusief de montage op je dak vind je hier.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist in Lemmer inhuren?

Er zijn voldoende landelijke- en regionale bedrijven die jouw zonnesysteem in Lemmer voor je kunnen installeren. Dit worden er steeds meer, omdat de vraag om zonnepanelen toeneemt. De keuze voor een regionale specialist heeft niets met kwaliteit te maken, maar met een aantal andere belangrijke voordelen.

 • Een specialist uit Lemmer weet wat de opbrengsten zijn in deze stad. Deze zijn niet overal in Nederland hetzelfde en de aanwezigheid van water kan hier bijvoorbeeld een positieve invloed op hebben. Je krijgt van hen een exacte berekening gebaseerd op jouw geografische ligging.

 • Een regionaal bedrijf is in contact met de gemeente en weet welke regelingen zij hebben en wat ze in ze organiseren op het gebied van duurzaamheid.

 • Regionale specialisten zijn altijd dichtbij. Dat betekent dat je geen voorrijkosten betaalt, maar ook dat het contact veel soepeler verloopt. Je kunt zelf ook even bij ze langsrijden als je wat nodig hebt. De specialist bezoekt je niet alleen tijdens de installatie, maar ook daarna voor onderhoud, reparaties en het vervangen van de omvormer. Een bedrijf in de buurt is dus tijdens de gehele levensduur van je installatie een groot voordeel.

Is er steun/subsidie in Lemmer?

Er is een grote landelijke regeling voor iedereen die investeert in zonnepanelen en die loopt via de Belastingdienst. Omdat je alle btw terug kunt vragen zijn er over het algemeen geen andere subsidies beschikbaar op regionaal niveau. De gemeente De Fryske Marren steunt inwoners die zonnepanelen aan willen schaffen daarom niet financieel, maar met onafhankelijk advies. Het Duurzaam Bouwloket De Fryske Marren is in het leven geroepen als beginplaats voor het inwinnen van informatie over zonnepanelen, over installateurs in de regio, over ervaringen van andere inwoners en over subsidies en regelingen. Je vraagt onafhankelijk advies op bij specialisten en wordt er op de hoogte gesteld van alles wat de gemeente organiseert.

Korte checklist

De onderstaande checklist helpt je bij het aanschaffen van zonnepanelen en zorgt ervoor dat je tijdens dit proces geen stap overslaat.

 • Ga naar het Duurzaam Bouwloket De Fryske Marren en vraag om onafhankelijk advies. Win informatie in over zonnepanelen, over de specialisten in de regio en over de huidige subsidies.

 • Bepaal welke installatie je wilt aanschaffen en hoeveel geld je tot je beschikking hebt.

 • Verzamel offertes van specialisten uit de regio en kies het beste aanbod uit.

 • Laat de zonnepanelen plaatsen.

 • Meld je installatie aan bij je netbeheerder.

 • Vraag de btw terug via de Belastingdienst.

Interessante bespaartips

Wil je geld besparen op je zonnepanelen zonder dat je moet inleveren op kwaliteit, dan kan dat met de onderstaande tips.

 • Schaf je systeem aan in de winter. Dat is wanneer er weinig verkocht wordt en de installateurs de beste acties en aanbiedingen organiseren.

 • Kies voor een regionale installateur en je betaalt geen voorrijkosten, ook niet voor latere bezoekjes.

 • Doe mee aan een gezamenlijke inkoopactie. Deze worden regionaal- en landelijk georganiseerd. Inschrijven is gratis en vrijblijvend, dus je hebt niets te verliezen. Vaak houd je er een interessante korting aan over.

Specialisten vergelijken in Lemmer

Wij hebben contact met betrouwbare en vakkundige specialisten in de regio. Woon jij in Lemmer en is het tijd om een specialist te zoeken die jou het beste zonnesysteem kan aanbieden voor de scherpste prijs? Vraag dan via deze websites offertes op en daar kies je dan vervolgens zelf de beste uit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!