Zonnepanelen Leidschendam

Zonnepanelen LeidschendamDe zon schijnt voor iedereen en steeds meer woningbezitters laten dan ook zonnepanelen op hun dak plaatsen. Wanneer jouw huis nog geen zonnepanelen heeft maar je wel de aanschaf overweegt hebben we voor jou wat informatie op een rij gezet.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Leidschendam? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Waarom zonnepanelen zo duur zijn

Je betaalt behoorlijk wat voor zonnepanelen. We keken voor je hoe de prijs is samengesteld.

  • Kostbaar denkwerk. Voor de productie van zonnepanelen moet er behoorlijk wat research worden gedaan. Jij betaalt hier flink voor. Je ziet het niet terug in het uiterlijk van de panelen maar je ziet het daarentegen wel terug in het vermogen. Zonnepanelen met een zeer hoog vermogen zijn de meest waardevolle maar ook meest kostbare aanschaf.
  • Duurbetaald materiaal. Jij betaalt flink voor het silicium waar de zonnepanelen van worden gemaakt. Die platen worden onder een zeer hoge temperatuur gesmolten wat voor een kostbaar proces zorgt. Vervolgens worden de panelen in een niet al te hoge oplage geproduceerd. We hebben het nog steeds over een artikel wat nog in opkomst is.
  • De installatie kost een hoop. De installateur van jouw zonnepanelen is een kostbare mankracht. Hij is gecertificeerd en daar betaal jij behoorlijk wat voor. Het is dan ook niet voor niets dat de arbeid ongeveer 1200 euro bedraagt. Daar staat tegenover dat je een installatie hebt die optimaal functioneert waardoor deze kosten snel worden terugverdiend.
  • Jij betaalt voor het materieel. Voor het plaatsen van de zonnepanelen moet duur materieel worden gehuurd. Denk dan bijvoorbeeld aan een hoge bouwsteiger of een bouwladder die moet worden gehuurd. Die kosten worden aan jou doorberekend.
  • Jij betaalt de BTW. Die schiet je voor. Het gaat om een percentage van 21 procent.

De kosten van zonnepanelen in Leidschendam

We vroegen bij meerdere leveranciers offertes op. We kregen de volgende prijsopgaven

Wat voor systeem koop je Wat zit er in het pakket Wat is het maximale vermogen per zonnepaneel Wat is de prijs voor het pakket
Een verouderd systeem met traditionele panelen 10 zonnepanelen en een omvormer. Prijs is inclusief BTW 200 Wp 4150 euro
Een recenter systeem met silicium panelen 10 zonnepanelen en een omvormer. Prijs is inclusief BTW 275 Wp 5510 euro
Het nieuwste systeem met monokristallijn panelen 10 zonnepanelen en een omvormer. Prijs is inclusief BTW 400 Wp 8150 euro

Waarom jij het beste panelen koopt in Leidschendam

Je schakelt het beste een plaatselijke leverancier in om de volgende redenen:
Een plaatselijke leverancier kent de regels van de gemeente. Hij is in staat om indien nodig een vergunning aan te vragen voor jouw installatie.
Een plaatselijke leverancier weet of er een subsidie mogelijk is. Hij kan deze voor jou aanvragen wanneer dat mogelijk is.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Leidschendam

De gemeente Leidschendam geeft momenteel geen subsidie of steun voor zonnepanelen. Mocht er toch iets veranderen dan kan je dat hier teruglezen. https://www.lv.nl/subsidie-groen-dak-zonnepanelen-isolatie-2. Wel kan je doorgaan met de volgende stap voor een vorm van overheidssubsidie.

Vraag de BTW terug in 3 stappen

De BTW terugvragen is de manier van de overheid om jou subsidie te geven. Je vordert dit terug op de volgende manier:
Ga naar deze website van de belastingdienst en meld je aan.
Na deze aanmelding ontvang je van de belastingdienst een bevestiging.
Je kan nu de BTW terug vorderen bij de belastingdienst.

De keurmerken bij zonnepanelen

Zonnepanelen zijn doorgaans voorzien van meerdere keurmerken. Dit zijn de belangrijkste:
Het CE keurmerk. Het geeft aan dat de panelen goedgekeurd zijn door de Europese Unie. Ze voldoen op alle punten aan de gestelde eisen.
Het Tüv keurmerk. Duitsland heeft nog strengere eisen; de panelen met dit keurmerk voldoen aan die eisen.
Het Zonnekeur keurmerk. Dit is het keurmerk wat wordt afgegeven aan een gecertificeerde installateur.

Jouw extra voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen bieden jou nog meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan deze zaken:
Je verdient je investering terug. De panelen die je koopt verdien je terug doordat je geen kosten meer maakt aan het energiebedrijf.
Je levert terug. Maken jouw panelen meer stroom dan jij verbruikt dan lever je terug aan het energiebedrijf. Je saldeert dan en dat levert 22 eurocent per kWh op.

Controleer eerst deze zaken:

Stem je panelen af op je verbruik. Dat doe je door te kijken naar je jaaropgave en het vermogen van de panelen daarop af te stemmen.
Kijk naar je energiemeter. Je moet over een slimme energiemeter beschikken voor je zonnepanelen kan nemen.

Slim besparen

Je bespaart op zonnepanelen met de volgende tips:
Koop in met een grotere groep. Denk dan bijvoorbeeld aan een collectief in je gemeente of samen met je buren. Zo beding je korting.
Vergelijk eerst de prijzen.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Leidschendam

Je vergelijkt het beste vakmannen in je gemeente door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes die je vergelijkt. Zo kom je tot de beste keuze voor jouw dak.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!