Zonnepanelen Leiden

Zonnepanelen LeidenHeb je energie nodig in Leiden, kijk dan eens omhoog. Daar hoog op de daken liggen zonnepanelen die steeds meer huizen voorzien van energie. Deze zonnepanelen maken gebruik van de zon en geven jou gratis energie. Wanneer jij nog geen zonnepanelen hebt maar wel hard nadenkt over de aanschaf ervan hebben we voor jou goede informatie. We keken waarom jij het beste een plaatselijke leverancier kan kiezen voor jouw panelen. Daarnaast keken we naar subsidie regels waar jij van kan profiteren.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Hoe de prijs tot stand is gekomen

We keken voor je naar de hoge prijs van zonnepanelen. Daar zit een reden achter.

  • Er zit een hoop research in een paneel. Zonnepanelen zijn één brok techniek. Je betaalt dan ook een flink stuk voor het denkwerk wat eraan is besteed om tot een zeer hoog rendement te komen. Het grote voordeel is wel dat deze panelen jou het meeste zullen opleveren.
  • Er zit een hoop werk en materiaal in het paneel. De panelen worden gemaakt van silicium wat wordt samengeperst. Dat is een procedure waar flink wat werk in gaat zitten. De panelen worden vervolgens in een redelijk beperkte oplage gemaakt omdat de panelen nog niet zo heel gewild zijn. Dat drijft de prijs op.
  • Er zit een hoop specialistisch werk in de prijs verwerkt. De panelen worden geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur. Dat is iets waar je ruim voor betaalt, vanaf 1200 euro. Zou je dat echter niet doen dan kan het zomaar zijn dat de installatie te weinig oplevert. Het is dus een goede investering.
  • Jij betaalt voor de bouwsteiger. De installateur zal een bouwsteiger, hoge ladder of iets dergelijks meenemen om de zonnepanelen te installeren. Jij betaalt voor de huur van dat materieel.
  • Je betaalt de BTW. De BTW is een post van 21 procent. Die schiet je eigenlijk alleen maar voor; je vordert het geld ook weer terug.

De kosten van zonnepanelen in Leiden

We informeerden naar de kosten van zonnepanelen in Leiden. We kregen de volgende antwoorden:

Wat voor model zonnepanelen koop je Wat is het vermogen van een paneel maximaal Wat is de tijd waarin je het paneel terugverdient Wat is de prijs
Een oud model van glas Tot 200 Wp 7 jaar Tot 356 euro
Een moderner paneel van silicium Tot 300 Wp 9 jaar Tot 488 euro
Een modernste paneel van silicium Tot 400 Wp Tot 11 jaar Tot 612 euro

Waarom een leverancier in Leiden inhuren

Het beste schakel je een plaatselijke leverancier in om de volgende redenen:
Een leverancier uit Leiden is exact op de hoogte van de vergunningen die nodig zijn. Hij weet exact of er voor jouw dak een vergunning nodig is en hij kan helpen met de aanvraag.
Een leverancier uit Leiden weet wat voor subsidies er zijn.
Hij kan je dan ook in een aantal gevallen helpen met de aanvraag van een vergunning.

Is er steun of subsidie in Leiden

Leiden is actief op het gebied van verduurzaming van de stad. Men geeft er volop informatie over op de volgende pagina. Wil jij gelijk meer weten over het terugvorderen van de BTW dan lees je ook het volgende stuk.

De BTW terugvorderen

Je vordert de BTW gemakkelijk terug op de volgende manier:
Ga naar deze site en registreer je als ondernemer.
Je ontvangt een bevestiging van de belastingdienst dat je ondernemer bent voor de BTW.
Je vordert de BTW die je hebt voorgeschoten terug.

Pas goed op voor de volgende valkuilen:

Zonnepanelen kopen zonder dat er een schouw is geweest. Moet een voorinspectie snel en komt er geen schouw dan is de kans groot dat er schaduwval op je panelen komt. Je krijgt dan te maken met een verlaagd rendement.
Zonnepanelen kopen die van ver komen. Reageerde je op een advertentie om jouw zonnepanelen te kopen dan is de kans groot dat je nu veel kilometerkosten betaalt. Die bespaar je liever door regionaal te kopen.

De voordelen van jouw zonnepanelen
Zonnepanelen hebben meer voordelen dan je denkt. Denk bijvoorbeeld hieraan:
Je betaalt geen energiebelasting meer. En dat loopt op want we hebben het over 12 eurocent per kWh.
Je betaalt geen energierekening meer. Met een goede installatie heb je geen extra energiekosten meer. Dat bereik je alleen als jouw installatie het juiste vermogen heeft.

De korte checklist voor jou

Bij zonnepanelen kopen denk je onder andere aan deze zaken:
Kijk naar je verbruik op jaarbasis. Stem daar het vermogen van jouw zonnepanelen op af.
Kijk naar je energiemeter. Voor zonnepanelen moet je een slimme meter hebben. Zonder dat registreer jij niet wat je terug levert.

Slim besparen doe je zo

Je bespaart het snelste op je zonnepanelen met de volgende tips:
Investeer in een goede kwaliteit. In eerste instantie betaal je meer maar in een later stadium verdien je dit weer terug.
Koop met een groep. Zo kan je tot een veel lagere prijs voor je zonnepanelen komen.

De kwaliteit van vakmannen in Leiden vergelijken

Dit doe je gemakkelijk met onderstaande link. Je ziet direct aan de hand van een aantal offertes hoeveel je gaat besparen. Dat kan flink oplopen tot wel 30 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!