Zonnepanelen Leeuwarden

Zonnepanelen LeeuwardenLeeuwarden is een duidelijk voordeel van een plaats waar de zon een topprestatie levert. Steeds meer mensen kopen dan ook zonnepanelen. Wanneer jij die keuze nog niet hebt gemaakt maar wel interesse hebt is het goed om onderstaande informatie door te nemen. We vertellen je graag alles over deze investering en over jouw manier om subsidie te krijgen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Leeuwarden? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De hoge prijs verklaard

De meeste mensen zien af van zonnepanelen omdat de prijs te hoog is. We hebben voor je op een rij gezet waarom zonnepanelen zo kostbaar zijn.

  • De technologie achter zonnepanelen is zeer kostbaar. Om tot de nieuwste generatie zonnepanelen te komen is er een hoop research gedaan. Het paneel wat jij vasthoudt is daar het resultaat van. Het heeft een zeer hoog rendement en dat is gelijk waarom de prijs zo hoog is. Jij betaalt een deel voor het research.
  • De materialen zijn duur. Voor een zonnepaneel wordt silicium gebruikt. Dit is een kostbaar materiaal wat wordt gedolven waarna het wordt verwerkt onder zeer hoge temperaturen tot panelen. Daarna worden de panelen in een niet zo heel hoge oplage geproduceerd. Alles bij elkaar redenen om een kostbaar paneel op te leveren.
  • Jij betaalt voor de certificering. De installateur die jouw panelen plaatst is gecertificeerd. Je hebt te maken met een vakman die het uiterste uit een installatie haalt. Dat is dienstverlening waar jij voor betaalt. Het arbeidsloon is ongeveer vanaf 1200 euro.
  • Je betaalt de hoge BTW. Die schiet je eigenlijk voor; na aanschaf van je panelen mag je deze weer terug vorderen.
  • Je betaalt voor het vervoer. Jij betaalt voor de kilometers die de installateur moet afleggen om bij jouw huis te komen.

De prijs van zonnepanelen in Leeuwarden

We vroegen meerdere lokale leveranciers naar hun prijzen van zonnepanelen. Men stuurde ons de volgende offertes toe:

Welk type zonnepaneel kies je Wat is het vermogen van het paneel Wat zit er in het pakket Wat is de prijs van het pakket
Een verouderd type zonnepaneel Tot 200 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, prijzen inclusief de BTW Tot 4250 euro
Een moderner type zonnepaneel Tot 300 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, prijzen inclusief de BTW Tot 5560 euro
Het modernste type zonnepaneel Tot 400 Wp 10 zonnepanelen, een omvormer, prijzen inclusief de BTW Tot 7550 euro

 

Waarom een specialist in Leeuwarden huren

Je huurt het beste voor je zonnepanelen een plaatselijke specialist in. Dat doe je om de onderstaande redenen:
Een plaatselijke specialist weet of jij recht hebt op een subsidie. In veel gevallen kan hij helpen bij de aanvraag
Een plaatselijke specialist weet of jij een beschermd dak hebt. Hij kan dan hulp geven bij het aanvragen van een vergunning bij de gemeente.

Is er steun of subsidie in Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden is actief op het gebied van duurzaamheid. Je vindt op de volgende pagina alle informatie die jij nodig hebt. https://www.leeuwarden.nl/nl/duurzaamheid. Wil je meer informatie over het terugvorderen van de BTW, lees dan het volgende stuk.

Jouw BTW terugvorderen

Ga naar de website van de belastingdienst en registreer je als ondernemer voor de BTW.
Registreer je als ondernemer om de BTW terug te kunnen vorderen.
Vorder jouw voorgeschoten 21 procent BTW terug.

De keurmerken die je op zonnepanelen terug vindt

Je wil uiteraard weten dat je een goed zonnepaneel in handen hebt. Je herkent het goede paneel aan deze keurmerken.
Het CE logo van de Europese Unie. Dit logo geeft aan dat de panelen voldoen aan de eisen die de Europese Unie eraan stelt.
Het Tüv logo van de Duitse keurmeesters. Dit logo geeft aan dat de panelen voldoen aan de eisen die de Duitse overheid eraan stelt.
Het Zonnekeur logo. Dit geeft aan dat je met een erkende en gecertificeerde installateur te maken hebt.

Let hier op bij het inhuren van een specialist

Bij het inhuren van een specialist kan er zomaar een hoop mis gaan. Dit zijn wel de meest gemaakte fouten.
Vooraf geen keuring of schouw maar een snelle blik op Google Earth. Dit is een manier om je er gemakkelijk vanaf te maken als leverancier. Alleen bij een echte schouw zie je of er sprake is van schaduwval en of er andere belemmerende factoren zijn.
Een specialist van bovenaan de zoekmachine. Deze kan jou zomaar verrassen met zeer hoge kilometerkosten. Het gaat dan om iemand die adverteert maar wel aan de andere kant van het land gevestigd is.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen leveren meer voordelen op dan je denkt. Denk aan de volgende zaken:
Ze geven energie terug. Als jouw panelen meer energie opwekken dan jij verbruikt wordt dit terug gegeven aan het energienet. Je krijgt tot 22 eurocent per kWh retour.
Geen hoge energietaks. Van die 22 eurocent is 12 eurocent energietaks. Die betaal jij ook niet.

Check de volgende zaken:

Controleer of de installateur wel gecertificeerd is. Het kan behoorlijk wat verschil maken in de werking en het rendement van jouw installatie.
Controleer je meterkast. Jouw huis moet een slimme energiemeter hebben.

Besparen op je zonnepanelen

Je bespaart heel gemakkelijk op je zonnepanelen met de volgende tips:
Koop zonnepanelen van een regionale leverancier.
Koop je zonnepanelen met een groep samen.

Kwaliteit vakmannen in Leeuwarden vergelijken

Dit doe je heel gemakkelijk met onderstaande button. Je ontvangt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Het levert je een voordeel op wat kan oplopen tot 30 procent.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!