Zonnepanelen Leek

Zonnepanelen LeekSteeds meer mensen denken eraan om zonnepanelen aan te schaffen. Dit is ook een aankoop die door de overheid op verschillende manieren wordt gestimuleerd. Jij helpt het land mee om energieneutraal te worden en dat moet in 2050 zijn gebeurd. Dit, samen met de financiële voordelen die je zelf uit zonnepanelen haalt, is de reden waarom je ook in Leek steeds meer zonnepanelen op de daken ziet verschijnen. Hier lees je over wat je kunt verwachten als je in Leek woont en zonnepanelen aanschaft.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Leek? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

De totale prijs die je betaalt bestaat uit materialen, arbeidskosten en extra kosten.

  • Materialen: het grootste gedeelte van de totaalkosten – 60% – gaan naar de zonnepanelen, de omvormer, het bevestigingsmateriaal en de bekabeling.

  • Arbeidskosten: de installateur kan de zonnepanelen in een dag plaatsen. Daarom nemen de arbeidskosten 35% in.

  • Extra kosten: als er voorrijkosten of transportkosten worden gerekend, dan zijn deze maximaal 5% van de totaalprijs.

De kosten

De prijzen voor zonnepanelen zijn lager dan ooit en de opbrengsten zijn beter dan ooit. De onderstaande tabel geeft je een idee van wat je financieel kunt verwachten als je zonnepanelen aanschaft, inclusief plaatsing.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

3500 – €5000

450 – €650

12

5250 – €7250

700 – €950

16

7000 – €8750

900 – €1250

20

8500 – €12.000

1150 – €1600

Waarom een specialist in Leek inhuren?

Bij het uitkiezen van een specialist kun je kiezen voor een regionaal bedrijf of een landelijk bedrijf. Er zijn een aantal redenen waarom een regionale specialist een betere keuze is. Zij vragen bijvoorbeeld geen voorrijkosten, wat ook nadat de zonnepanelen zijn geplaatst besparingen oplevert. Het is goed mogelijk dat je ze nog een keer nodig hebt voor onderhoud of reparaties. Een regionale specialist weet ook met meer zekerheid te vertellen wat de opbrengsten zijn van zonnepanelen in Leek. Mocht de gemeente Westerkwartier acties of steun organiseren, dan kunnen zij je daar direct over inlichten.

Is er steun/subsidie in Leek?

De gemeente Westerkwartier biedt voornamelijk hulp aan door onafhankelijk advies en informatie te verschaffen. Er is de Waardevermeerderingsregeling waarmee schade aan zonnepanelen door aardbevingen wordt gecompenseerd. Bij het Energieloket vind je veel waardevolle informatie over het verduurzamen van je woning, over de installateurs uit je omgeving en over de regelingen die bij de gemeente en provincie lopen. Je kunt een gratis energiescan doen en onafhankelijk advies inwinnen over het aanschaffen van zonnepanelen.

Garanties op zonnepanelen

Bij een zonnesysteem krijg je een aantal verschillende garanties.

  • Productgarantie: van de fabrikant van de zonnepanelen en de omvormer krijg je een productgarantie. String omvormers hebben meestal een garantieregeling van 5 tot 10 jaar terwijl micro-omvormers een garantie hebben van 15 tot 25 jaar. De zonnepanelen zelf hebben ook een garantie van tussen de 15 en 20 jaar.

  • Vermogensgarantie: de fabrikant garandeert ook dat het vermogen van je zonnepanelen gestaag en niet te snel afneemt. Meestal garanderen ze dat je na 25 jaar nog 80% vermogen over hebt.

  • Installatiegarantie: van de installateur van de zonnepanelen krijg je een garantie over de werkzaamheden die ze hebben geleverd. Deze is meestal 5 jaar.

Voordelen zonnepanelen aanschaffen

De aanschaf van zonnepanelen wordt door de overheid gestimuleerd, omdat zij de belofte hebben gemaakt in 2050 energieneutraal te zijn. Door zonnepanelen aan te schaffen help je het land dit doel te bereiken en een beter milieu te creëren voor iedereen om je heen. Jij bespaart een flink bedrag op je energierekening en kunt zelfs volledig onafhankelijk worden van het energienetwerk en de wisselende energieprijzen. Het energielabel van je woning verbetert en dat betekent dat deze meer waard wordt en gemakkelijker te verkopen is. Als je zonnepanelen aanschaft mag je via de Belastingdienst alle btw die je hebt betaald terugvragen.

Interessante bespaartips

Wil je geld besparen op je zonnepanelen, dan is het erg belangrijk dat je daarmee de kwaliteit niet op het spel zet. De onderstaande tips helpen je daarbij.

  • Schaf je zonnepanelen aan door deel te nemen aan een inkoopcollectief. Je schrijft je gratis en vrijblijvend in en betaalt pas een bijdrage als je besluit de zonnepanelen te kopen. In de meeste gevallen krijg je deze dan met een leuke korting aangeboden door de installateur die deelneemt.

  • Kies een installateur die in Leek is gevestigd en je krijgt niet met voorrijkosten te maken. Dat is niet alleen handig bij de installatie van de panelen, maar ook later als je contact opneemt over reparaties of onderhoud.

Specialisten in Leek vergelijken

De beste besparingen maak je door al je opties bij de regionale specialisten te vergelijken. Via ons kom je in contact met vakkundige bedrijven uit je regio en bepaal je zelf wie jou het beste aanbod kan doen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!