Zonnepanelen Laren

Zonnepanelen LarenHet afgelopen jaar hebben we een flinke stijging gezien van het aantal zonnepanelen in Laren. Zowel woningeigenaren als ondernemers gaan massaal over tot zonnepanelen. Dit is niet vreemd ook, als we kijken naar de vele voordelen die een zonnepanelensysteem met zich meebrengt. Ga hieronder verder met lezen om meer te weten over de belangrijke zaken die komen kijken bij zonnepanelen in Laren.

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Laren

Dankzij de ruim 1.099 uren zon per jaar is de aanschaf van zonnepanelen in Laren een goed begin richting het verduurzamen van je woning. Je bent op deze manier je eigen energieleverancier, waarbij je op duurzame wijze gratis je eigen energie kunt opwekken. Zo hoef je minder te betalen aan energie en profiteer je van mooie jaarlijkse besparingen.

De opbouw van de prijs

De zonnepanelenprijs is uit een aantal zaken opgebouwd. Je betaalt voor de kosten van de panelen zelf, de omvormer, het bevestigingsmateriaal en de apparatuur dat moet worden ingehuurd om de panelen te kunnen plaatsen op het dak. Ook de arbeidskosten, de kilometerkosten en de btw worden toegerekend tot de prijs van zonnepanelen in Laren.

De kosten van zonnepanelen in Laren

In Laren hangen de totale zonnepaneelkosten af van het soort paneel, het vermogen en het aantal panelen. Hieronder tref je een overzicht met de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Laren gebaseerd op het aantal panelen en het vermogen. Daarnaast kan je ook nagaan wat de gemiddelde terugverdientijd is van het systeem.

Aantal panelen

Vermogen

Kosten

Terugverdientijd

3

750 Wp 1.250 7 jaar

6

1.500 Wp 2.300 7 jaar

9

2.250 Wp 3.150 6 jaar

12

3.000 Wp 4.000 6 jaar

16

4.000 Wp 5.150 6 jaar

20

5.000 Wp 6.100 5 jaar

Waarom een lokale specialist inschakelen?

Specialisten die lokaal gevestigd zijn weten welke specifieke regels gelden als het gaat om vergunningen en subsidies. Daarnaast kan je rekenen op een snelle dienstverlening, aangezien de specialist er sneller bij kan zijn. Zo zijn de panelen sneller op je dak aangelegd en in geval er wat verkeerd gaat kan de specialist er ook eerder bij zijn.

Subsidiemogelijkheden zonnepanelen in Laren

Samen maken we Laren duurzaam. Hierdoor zijn er ook een aantal lokale subsidiemogelijkheden voor zonnepaneeleigenaren. De landelijke subsidiepot is inmiddels al op. Of er een nieuwe landelijke subsidie gaat komen in de toekomst is nog niet bekend, maar ga na bij de gemeente Laren of er plaatselijke mogelijkheden zijn.

De btw-teruggave

Je kunt de volledige 21% btw die je hebt betaald over de aanschaf en aanleg van de zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Dit is een slimme bespaartechniek, waarbij je eerst aangemeld moet zijn als ondernemer voor de btw. Na de aanmelding kan je de btw terugvorderen door een aanvraag in te dienen en vervolgens een reactie afwachten van de Belastingdienst.

De belangrijke keurmerken

Als je zonnepanelen in Laren gaat kopen, dan is het essentieel dat de panelen van goed kwaliteit zijn. Er zijn 3 keurmerken die van belang zijn in de zonnepanelenbranche, waaronder het keurmerk voor de gecertificeerde monteurs Zonnekeur, het Tüv-keurmerk dat uitgegeven wordt als de panelen aan eisen van de Duitse regering voldoet, en het CE-keurmerk welke door de Europese regering zijn goedgekeurd.

Valkuilen van zonnepanelen

Hieronder tref je de meest voorkomende valkuilen zodat je weet wat de zaken zijn die snel mis kunnen gaan. Zo wordt goedkoop duurkoop als je kiest voor het kopen van een set zonnepanelen die veel te laag geprijsd is. In de meeste gevallen leveren deze panelen niet veel op aangezien ze verouderd zijn. Ook is het laten maken van een schouw van groot belang om rekening te houden met de schaduwval.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen brengen veel voordelen met zich mee. Zo hoef je geen energietaks meer te betalen en wordt de waarde van je woning aanzienlijk verhoogd. Daarnaast bespaar je op de maandelijkse energiekosten terwijl je milieuvriendelijk bezig bent met het opwekken van je eigen gratis duurzame stroom.

Checklist zonnepanelen in Laren

Check in hoeverre je meter klaar is voor zonnepanelen. Dit houdt in dat je een slimme meter nodig hebt als je van plan bent om stroom aan het energienet terug te leveren. Vergeet daarnaast niet om de btw terug te vragen bij de Belastingdienst zodat je 21% van het geïnvesteerd bedrag terug kunt krijgen.

Hoe kan ik besparen?

Er zijn bepaalde manieren waarop je kunt besparen als je zonnepanelen in Laren gaat kopen:

  • Huur een lokale specialist in om minder kilometerkosten te betalen.

  • Stap in een collectief of schaf samen met je buren zonnepanelen aan.

  • Vraag indien beschikbaar een subsidie aan om de kosten te verlagen.

  • Vraag de btw naderhand terug.

  • Vergelijk eerst offertes.

Zonnepanelen zijn een slimme manier om te besparen op de energiefactuur terwijl je ook nog bewust milieuvervuiling tegengaat. Ga je zonnepanelen in Laren aanschaffen? Vergelijk dan eerst offertes met elkaar om de beste deal te scoren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!