Zonnepanelen Langedijk

Zonnepanelen LangedijkZonnepanelen in Langedijk is een nieuwe opmerkelijke trend. Inmiddels hebben al een aantal woningeigenaren en ondernemers zonnepanelen gekocht om zelf te voorzien in de energiebehoeften. Ga hieronder door met lezen zodat je komt te weten wat de belangrijke zaken zijn waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen in de gemeente Langedijk.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Langedijk? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Langedijk

Er zijn minstens 7.568 huizen geschikt voor de plaatsing van panelen in Langedijk. Volgens cijfers over het afgelopen jaar heeft dit gebied van ruim 1.130 zonuren kunnen genieten. Zonnepanelen zijn dan ook uitermate geschikt, aangezien je met de zonnestralen je eigen energie op kunt wekken om je huishouden van stroom te kunnen voorzien.

Hoe is de prijs opgebouwd?

De opbouw van de prijs is net zo belangrijk als het totale kostenplaatje, aangezien je zo kunt nagaan waar je kunt besparen. De prijs bestaat uit:

  • De zonnepanelen, de omvormer en de bevestigingsmaterialen. Hierbij kan je kiezen uit verschillende soorten panelen waarbij ook het vermogen kan variëren. Hoe hoger het vermogen, des te hoger de prijs.
  • De arbeid die de installateur moet verrichten. Het installeren van zonnepanelen vergt ervaring en deskundigheid. Gecertificeerde installateurs kosten ook meer.
  • Apparatuur voor de installatie. Je moet ook betalen voor het inhuren van apparatuur die nodig is om de installatie waar te maken.
  • De verplichte btw van 21%: We moeten allemaal btw betalen, dus ook over de aanschaf en installatie van zonnepanelen.
  • De reiskosten: Hoe meer de installateur moet rijden naar je woning voor de plaatsing, des te hoger de reiskosten.

Wat zijn de kosten?

Je kunt zelf kiezen wat voor soort zonnepaneel je uitkiest, en wat voor vermogen je wenst. Hoe hoger het vermogen en hoe meer panelen, des te hoger de kosten. Hieronder tref je een gemiddeld kostenplaatje van de totale kosten voor de aanschaf en installatie van 10 zonnepanelen op het dak, afhankelijk van wat voor soort paneel je kiest.

Soort paneel

Vermogen

Kosten

Glas

225 Wp

4.200 – 4.550

Polykristallijn

275 Wp

5.600 – 6.150

Monokristallijn

400 Wp

6.595 – 7.250

Een lokale specialist is beter

Als de specialist lokaal is gevestigd, houdt dit in dat je minder moet betalen aan reiskosten. Daarnaast weet een lokale specialist of er een subsidiepotje beschikbaar is voor zonnepanelen. Verder kan een specialist van Langedijk beter aangeven welke gebouwen een beschermd aanzicht zijn en je dus eerst een vergunning aan moet vragen.

Subsidies zonnepanelen in Langedijk

Het kostenplaatje van een set zonnepanelen in de gemeente Langedijk is niet bepaald goedkoop. Een subsidie komt hierbij dan goed van pas. De landelijke subsidie is inmiddels al afgeschaft, maar je kunt alsnog bij de lokale gemeente terecht voor een plaatselijke subsidieregeling.

Btw-teruggave zonnepanelen in Langedijk

Het terugvragen van de btw is niet moeilijk. De stappen zijn als volgt:

Stap 1: Registreren als ondernemer voor de btw.

Stap 2: Aanvraag invullen en controleren.

Stap 3: Aanvraag ondertekend indienen.

Stap 4: Wachten op een reactie van de Belastingdienst.

Stap 5: De btw wordt teruggevorderd.

Welke keurmerken zijn belangrijk?

Als je verzekerd wilt zijn van zonnepanelen van hoogwaardig kwaliteit, veilig en milieuvriendelijk, dan dien je na te gaan of de belangrijke keurmerken aanwezig zijn. Denk zo aan het keurmerk van de Europese Unie (CE-keurmerk), het keurmerk van de Duitse overheid (Tüv-keurmerk) en het keurmerk waarbij je uit kunt gaan dat de installateur erkend is.

Valkuilen van zonnepanelen

De mogelijke valkuilen die je zou kunnen tegenkomen als het om zonnepanelen in Langedijk gaat, zijn voornamelijk:

  • Huur een lokale specialist om minder onnodige kilometerkosten te moeten betalen.
  • Ga niet voor goedkope actie aanbiedingen, deze panelen zijn vaak verouderd wat het rendement doet verlagen.

De terugverdientijd van zonnepanelen

De terugverdientijd wordt bepaald door te kijken naar de investeringskosten, het vermogen per zonnepaneel en de subsidies. In Langedijk hebben de meeste zonnesystemen een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar, waarna je flink gaat genieten van de mooie besparingen.

Checklist zonnepanelen in Langedijk

Check voor de installatie in hoeverre je tuin en dak voorbereid is door deze te ontruimen en breekbare goederen uit de weg te halen. Check verder of je een slimme energiemeter hebt. Zo niet, schaf dan direct eentje aan.

Besparen op zonnepanelen

Er zijn een aantal praktische manieren waarop je kunt besparen op je zonnepanelen, waaronder:

  1. Koop samen zonnepanelen door jezelf in te schrijven bij een collectief of door de panelen met je buren in te kopen om korting te bedingen.
  2. Vraag eerst offertes op en vergelijk de prijzen met elkaar.

Door het aanschaffen en installeren van zonnepanelen op je dak ben je zelf je eigen energieleverancier, waarbij je zelf op duurzame manier je eigen energie op kunt wekken. Je betaalt veel minder aan energie, bent bewust milieuvriendelijk bezig en je kunt de jaarlijkse besparingen zo in je eigen zak doen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!