Zonnepanelen Landsmeer

zonnepanelen LandsmeerDe duurzaamheidsmogelijkheden worden steeds meer, aangezien veel inwoners hebben gekozen voor zonnepanelen in Landsmeer. Hier zitten vele voordelen aan verbonden, wat de aanschaf en installatie een slim besluit maakt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Landsmeer? Ga hieronder door met lezen voor meer informatie.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Landsmeer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Zonnepanelen in Landsmeer

De vele zonuren maken het aanschaffen van zonnepanelen in Landsmeer een aantrekkelijke investering. Denk hierbij aan gemiddeld 1.109 zonuren per jaar. Hier kan je heel veel energie mee opwekken als je zonnepanelen op het dak hebt staan. Met zonnepanelen bespaar je op de maandelijkse energierekening, je bent onafhankelijk van de energieleverancier, je bent milieuvriendelijk bezig met je eigen groene stroom opwekken en geniet je van grote opbrengsten die je jaarlijks in je broekzak kunt zetten. Zowel ondernemers als woningeigenaren beginnen steeds meer in te zien wat het belang is van het aanschaffen en installeren van een zonnepanelensysteem.

De componenten van de prijs

Over het algemeen bestaat de prijs van zonnepanelen in Landsmeer uit een aantal vaste componenten, waaronder de kosten voor het materiaal zelf. Hiertoe behoren de panelen, de omvormer en het montagemateriaal. Je treft ook de kosten voor het inhuren van de apparatuur om de installatie te verzorgen, de kosten voor het loon van de installateur, de kilometerkosten en de verplichte 21% btw die je betaalt over zowel de panelen als de installatie van het systeem.

De kosten van zonnepanelen in Landsmeer

De kosten voor zonnepanelen variëren afhankelijk van het soort paneel, het vermogen en hoeveel panelen je gaat kopen. De tabel hieronder geeft duidelijk aan wat de gemiddelde kosten zijn voor een set zonnepanelen in Landsmeer, gebaseerd op het aantal panelen.

Aantal panelen

Kosten

11 4.800 – €5.400
16 7.300 – €7.900
20 8.800 – €9.400
22 9.900 – €10.500
25 11.400 – €12.000
26 11.700 – €12.300

Waarom een lokale specialist inhuren?

Een specialist die in Landsmeer zelf gelegen is, kent de daken van dit gebied en weet dus welke voorbereidingen er getroffen moet worden. Daarnaast kan een plaatselijke specialist je beter aangeven wat de vergunningseisen en subsidiemogelijkheden zijn in Landsmeer voor zonnepanelen.

Subsidies zonnepanelen in Landsmeer

Om de vrij hoge kosten van een set zonnepanelen te verlichten zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Landelijk bestaat deze mogelijkheid helaas niet meer, maar bij de lokale gemeenten zijn er meestal wel subsidiepotjes. De mogelijkheden van een subsidie voor zonnepanelen in de gemeente Landsmeer tref je door contact op te nemen met het gemeentehuis.

De btw-regeling van zonnepanelen in Landsmeer

Het is best makkelijk om de btw terug te vorderen bij de Belastingdienst middels de handige btw-regeling. Meld je hiervoor aan als ondernemer voor de btw. Na akkoord van de Belastingdienst kan je de officiële aanvraag indienen.

Hoe garandeer je kwaliteit?

Kwaliteit kan nagecheckt worden door te kijken naar de keurmerken. De volgende keurmerken zijn de belangrijksten:

  • Tüv: De Duitse overheid geeft dit keurmerk af als de panelen aan strenge eisen voldoen.
  • CE: Zonnepanelen met dit keurmerk voldoen aan eisen van de EU.
  • Zonnekeur: Installateurs die gecertificeerd zijn dragen een Zonnekeur keurmerk.

Kan er wat misgaan?

Natuurlijk kan er van alles misgaan als het om zonnepanelen gaat, waaronder:

  • Een specialist kiezen die landelijk gelegen is, waardoor je hoge kilometerkosten gaat moeten betalen.
  • Een systeem met te weinig vermogen aanschaffen waardoor je toch van de energieleverancier afhankelijk blijft voor extra stroom.

Terugverdientijd van zonnepanelen in Landsmeer

Het is vrij makkelijk om de terugverdientijd te bepalen als we kijken naar de aanschaf- en plaatsingskosten van de panelen, het vermogen en de subsidiemogelijkheden. Zonnepanelen in Landsmeer hebben een gemiddelde terugverdientijd die tussen de 6 en 8 jaar loopt.

Checklist aanschaf zonnepanelen

Bij de aanschaf van een zonnepanelensysteem is het belangrijk om de belangrijkste zaken op een rijtje te zetten zodat je niets over het hoofd ziet:

  • Check of je een slimme meter hebt. Dit is namelijk nodig als je van plan bent om extra opgewekte stroom terug te leveren aan het energienet.

  • Check wat de mogelijke subsidies zijn voor zonnepanelen in Landsmeer zodat je een beeld kunt krijgen van de kosten.

Bespaartips voor zonnepanelen

Besparen op de aanschafkosten kan door eerst verschillende offertes te vergelijken met elkaar en vervolgens de goedkoopste kiezen. Daarnaast kan je een subsidie aanvragen om de kosten te verlagen om jezelf bij een collectief aansluiten. Een andere mogelijkheid is om een systeem aan te schaffen samen met de buren om zo de installatiekosten met elkaar te delen. Daarnaast kan je de btw terugvragen bij de Belastingdienst en bespaar je flink op de kilometerkosten door het inhuren van een lokale specialist voor de plaatsing.

Zonnepanelen kopen is zeker de moeite waard. Je bespaart niet alleen op de kosten, maar je profiteert van jaarlijkse hoge opbrengsten en wekt op milieuvriendelijke wijze je eigen groene stroom op. Vergelijk eerst offertes voordat je definitief in zee gaat met een specialist.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!