Zonnepanelen Landgraaf

Zonnepanelen LandgraafZonnepanelen zie je steeds vaker in Landgraaf. Dat is niet zo heel vreemd want het is de goedkoopste manier om energie te krijgen. Wanneer jij ook klaar bent met steeds harder toenemende energielasten is het een goed idee om je te oriënteren op zonnepanelen. Dat doe je door onderstaande informatie door te nemen. We geven tips voor wie zonnepanelen wil kopen en we geven tekst en uitleg over de hoge prijs van zonnepanelen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Landgraaf? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw van zonnepanelen

De prijs van zonnepanelen bestaat uit diverse delen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Jij betaalt voor de techniek die gebruikt is. Voor zonnepanelen is een bepaalde techniek gebruikt. Er is een hoop research geweest en het resultaat daarvan ligt nu voor je in de vorm van een kostbaar zonnepaneel met een zeer hoge opbrengst. Jij betaalt dus flink voor de techniek die er is gebruikt voor de zonnepanelen.
  • Jij betaalt voor het materiaal. De silicium die in de panelen zit verwerkt is gedolven en daarnaast is het materiaal redelijk arbeidsintensief geperst tot platen. De platen silicium worden vervolgens in een redelijk lage oplage op panelen gemonteerd. Het feit dat zonnepanelen nog altijd geen massaproduct zijn, en het feit dat het materiaal kostbaar zijn, maakt de panelen duur.
  • Jij betaalt voor de installateur. De installateur van de zonnepanelen is gecertificeerd. Jij betaalt daar flink voor. Een dergelijke installateur kost vanaf 1200 euro. Je krijgt dan een installatie waar jij het uiterste uit haalt. Een gecertificeerd installateur is zijn kosten waard.
  • Jij betaalt voor het gebruik van bijvoorbeeld een bouwsteiger. Dat houdt in dat de installateur bepaalde zaken nodig heeft om de zonnepanelen op jouw dak te krijgen. Jij betaalt die middelen via de factuur.
  • De brandstofkosten komen voor jouw rekening. De leverancier maakt bepaalde kosten om bij jou te komen. Bespaar daarop door een installateur te kiezen die in jouw regio woont.
  • De BTW betaal je. Deze 21 procent vorder je later ook weer terug.

De prijs van zonnepanelen

We vroegen een aantal leveranciers van zonnepanelen uit Landgraaf naar hun prijzen. Men stuurde ons de volgende offertes:

Wat voor vermogen zonnepanelen koop je Welke techniek is er gebruikt In hoeveel jaar verdien je de panelen terug Wat is de prijs per pakket van 10 panelen met een omvormer gemiddeld
Tot 200 Wp Verouderde techniek met glas en chemicaliën Tot 8 jaar 4250 euro
Tot 275 Wp Eerste techniek met silicium Tot 10 jaar 5460 euro
Tot 400 Wp Nieuwste techniek met silicium Tot 12 jaar 6875 euro

Waarom een specialist in Landgraaf inhuren

Je doet er altijd het beste aan om een specialist uit Landgraaf in te huren om de volgende redenen:
Een specialist uit Landgraaf weet waar de voordelen liggen. Hij is bekend met de plaatselijke subsidies en premies en kan eventueel helpen bij de aanvraag.
Een specialist uit Landgraaf weet welke daken beschermd zijn. Er is bekend welke daken beschermd aangezicht zijn. Hij kan meedenken over een oplossing of een vergunning helpen aanvragen.

Is er steun of subsidie in Landgraaf

De gemeente Landgraaf denkt mee over de aanschaf van zonnepanelen. We vonden op de website de volgende informatie. Wie subsidie wil kan onderstaande informatie lezen.

De BTW terugvorderen

De BTW die je hebt betaald kan je gemakkelijk terugvorderen. Dat doe je op de volgende manier
Registreer je op de site van de belastingdienst als ondernemer voor de terugvordering van de BTW.
Wacht nu op een bevestiging van de belastingdienst.
Vorder als een ondernemer de BTW terug.

Diverse keurmerken voor zonnepanelen

Goede zonnepanelen herken je aan de volgende keurmerken:
Het keurmerk wat aangeeft dat de panelen voldoen aan de eisen van de Europese Unie. Het gaat dan om het CE logo.
Het keurmerk wat aangeeft dat de panelen voldoen aan de eisen van de Duitse keurmeester. Het gaat dan om het Tüv logo.
Het keurmerk wat indiceert dat je met een erkende installateur te maken hebt. Je herkent dan het Zonnekeur label.

Stap niet in de volgende valkuilen

Bij zonnepanelen kan er een hoop misgaan. Pas op met de volgende problemen:
Er is geen schouw gedaan en nu levert de installatie te weinig op. Bij een schouw wordt er gekeken naar schaduwval op je dak. Daardoor functioneren de panelen niet goed.
De leverancier berekent zeer hoge kilometerkosten. De leverancier blijkt van een andere kant van het land te komen. Hij berekent de verreden kilometers aan jou door.

Jouw voordelen bij zonnepanelen

Zonnepanelen hebben voor jou meer voordelen dan je denkt. We hebben er een paar voor je op een rij gezet.
De zonnepanelen zorgen voor een hogere waarde. Jouw huis is meer waard doordat het energielabel beter is.
De zonnepanelen verdienen zichzelf terug. Jij bespaart 22 eurocent per kWh die je verbruikt. Op die manier verdienen jouw panelen zich in een aantal jaren terug.

Controleer eerst deze dingen

Check voor je panelen aanschaft eerst deze zaken:
Kijk naar je verbruik en stem het vermogen van je panelen erop af.
Kijk naar je energiemeter.
Voor zonnepanelen heb je een slimme meter nodig.

Slimme tips om te besparen

Kies via offertes een leverancier
Werk samen met een grote groep klanten en beding een korting.

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Landgraaf

Je vergelijkt heel gemakkelijk vakmannen in Landgraaf door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met deze button. Je krijgt gelijk meerdere offertes toegestuurd om te vergelijken. Het kan je een voordeel tot 30 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!