Zonnepanelen Kraggenburg

Zonnepanelen KraggenburgZonnepanelen in Kraggenburg blijken volgens recentelijk onderzoek zeer winstgevend te zijn, zeker als je een potent systeem koopt waarmee je nog meer kunt bezuinigen en waardoor de zonnepanelen nog meer opleveren. Voordat je definitief overgaat tot het kopen van de zonnepanelen in Kraggenburg, oriënteer jezelf eerst goed door hieronder door te gaan met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Kraggenburg? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

Kosten van zonnepanelen in Kraggenburg

Ook in de gemeente Kraggenburg zijn de prijzen per zonnepaneel gedaald, maar dan nog moet je zeker €4.000 besteden als je zonnepanelen op je dak wilt laten plaatsen. Als je bepaalt hoeveel zonnepanelen je nodig hebt per huishoudgrootte, dan kan je eenvoudig hieronder nagaan hoeveel de investering zal zijn en wat de zonnepanelen jaarlijks opbrengen.

Personen

Panelen

Investering

Opbrengst

1

8

€3.400 – €4.100

€420 per jaar

2

12

€5.100 – €6.200

€650 per jaar

4

18

€6.400 – €7.700

€930 per jaar

6

22

€7.400 – €8.900

€1.140 per jaar

Landelijke versus lokale specialisten voor de installatie

Voor de zonnepaneleninstallatie dien je een geschikte specialist aan te wijzen. Het wordt je aangeraden om voor een lokale specialist te kiezen als je het liefst bespaart op de hoge kilometerkosten. Daarnaast hoef je niet te denken aan lange wachtrijen of specialisten die niets afweten van de werking van panelen in Kraggenburg.

Subsidies zonnepanelen in Kraggenburg

Momenteel kan je in de gemeente Kraggenburg alleen van tijd tot tijd gebruik maken van subsidie op de aanschaf van zonnepanelen. Alhoewel de aanschaf ook zonder subsidie de moeite waard is, is elke financiële regeling die je vanuit de overheid aan kunt vragen mooi meegenomen. Voor meer informatie over de subsidieregelingen die er op dit moment gelden, blijf de updates van de gemeente checken.

De btw-aftrekregeling

De btw-aftrekregeling kan worden omschreven als een fiscaal voordeel als we het over zonnepanelen hebben. De aanschaf en installatie van zonnepanelen in Kraggenburg is niet bepaald goedkoop, en door de btw terug te vorderen profiteer je van een besparing van maar liefst 21% op de investering.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen werken niet alleen als de zon schijnt maar ook als het bewolkt is. Daarnaast hoef je ze amper te onderhouden en gaan ze heel lang mee. Dankzij de korte terugverdientijd profiteer je jarenlang van opbrengsten die hoog oplopen en je kunt altijd je zonnepanelensysteem uitbreiden met extra panelen. Is je budget niet zo groot, dan kan je altijd een subsidie aanvragen of de btw terugvorderen. Tenslotte ben je op milieuvriendelijke wijze onafhankelijk van de energieleverancier je eigen groene stroom aan het opwekken uit een schone, gratis en oneindige energiebron.

Keurmerken van zonnepanelen

Om een beter inzicht te krijgen over wat je op het punt staat aan te schaffen, let eerst op de aanwezigheid van de keurmerken die het belangrijkst zijn in de zonnepanelenbranche. Voor de gecertificeerde specialist kennen we het Zonnekeur keurmerk en voor de zonnepanelen die voldoen aan voorwaarden op basis van duurzaamheid, veiligheid, weersbestendigheid en kwaliteit dien je te kijken naar het CE-keurmerk en het Tüv-keurmerk.

Belangrijke garantiebepalingen

De garanties zijn net zo cruciaal bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen als de keurmerken. Op deze manier ben je immers verzekerd op zaken die verkeerd kunnen gaan binnen de garantieperiode. Let vooral op de fabrieksgarantie, de installatiegarantie en het vermogensgarantie of de opbrengstgarantie.

De valkuilen

Als je zonnepanelen gaat aanschaffen die opvallend laag zijn geprijsd, dan kan je er bijna altijd van uitgaan dat de panelen verouderd zijn of veel sneller defect zullen raken. Voordelige prijzen zijn natuurlijk zeer interessant, maar hou de kwaliteit van de zonnepanelen niet uit het oog. Je wilt immers profiteren van de maximale opbrengsten.

De terugverdientijd

Je kunt je zonnepanelen vrij snel terugverdienen als je ze hebt gekocht tegen een scherpe prijs, als je een subsidie neemt, als je de btw terugvordert en als je een systeem koopt dat potent genoeg is om veel stroom op te wekken binnen een korte tijd. Zo heb je dankzij de maandelijkse besparingen en de jaarlijkse opbrengsten je investering van zonnepanelen in Kraggenburg binnen 6 a 8 jaar weer terug.

Check deze zaken

Ga je zonnepanelen in Kraggenburg aanschaffen maar ben je bang dat je de belangrijkste zaken vergeet? Gebruik dan een checklist om beter voorbereid te zijn. Check zo bijvoorbeeld in hoeverre je een omgevingsvergunning aan moet vragen om zonnepanelen in Kraggenburg te mogen plaatsen op het dak. Het is belangrijk om deze zaken nog voordat je de zonnepanelen laat plaatsen te regelen.

Je gaat ervoor! Je hebt besloten om zonnepanelen in Kraggenburg te gaan kopen om ook met de energietransitie mee te gaan. Vergelijk van tevoren een aantal zonnepanelenspecialisten door offertes op te vragen om een beter beeld te krijgen van wat de mogelijkheden zijn. Zo vind je een geschikt systeem en een passende specialist om deze aan te leggen zonder dat dit een fortuin hoeft te kosten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!