Zonnepanelen Koudekerke

Zonnepanelen KoudekerkeDe cijfers liegen niet: velen hebben al besloten om zonnepanelen in Koudekerke aan te schaffen en dat is duidelijk op te merken aan de daken in dit gebied. Verschillende bedrijven en woningen zijn al voorzien van een set zonnepanelen en profiteren al van de vele voordelen die zonnepanelen met zich meebrengen. Als je op zoek bent naar een indicatie van de kosten of naar meer informatie over zonnepanelen in Koudekerke, dan moet je hieronder doorgaan met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Koudekerke? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De zonnepanelenprijs

Zonnepanelen zijn een interessante aanschaf, vooral vanwege de vele financiële voordelen die je kunt behalen. Je moet wel rekening houden met hoogoplopende kosten om een zonnepanelensysteem aan te schaffen en vervolgens te installeren. Reken dat de zonnepanelenprijs bestaat uit gemiddeld 70% materiaalkosten voor de panelen, de omvormer en de bekabelingsstructuur. Ga uit dat nog 20% gaat naar de arbeidskosten, 5% naar de reiskosten en de resterende 5% gaat naar het inhuren van installatieapparatuur. Vergeet niet dat je over zowel de aanschaf als de installatie van de zonnepanelen in Koudekerke verplicht btw moet betalen.

Kosten van zonnepanelen in Koudekerke

Zonnepanelen zijn nog nooit zo goedkoop geweest. Deze laag prijs is te danken aan de stijgende vraag en aanbod op de markt en aan de energietransitie in Nederland. Als je een ruwe schatting wilt maken van de gemiddelde kosten van zonnepanelen in Koudekerke, dan dien je na te gaan hoeveel zonnepanelen je gaat aanschaffen voor de grootte van je huishouden. Zo kan je ook bepalen wat de gemiddelde investering is. Check de tabel hieronder:

Aantal personen Panelen Investering
1 8 3.900 – €4.100
2 10 5.800 – €6.200
3 12 6.600 – €7.100
4 16 7.600 – €8.100
5 18 8.500 – €9.000
6 22 9.500 – €10.700

Het nut van lokale zonnepanelenspecialisten

Maar wat is het nut dan precies van lokale specialisten? Nou, je kunt aanzienlijk veel besparen op de kilometerkosten van een landelijke specialist. De kilometerkosten lopen ergens tussen de €0,50 en €1,- per gereden kilometer. Woon je ver van de specialist? Dan ga je ook een hoge rekening krijgen. Daarnaast kan je met een lokale specialist veel sneller verwachten dat de zonnepanelen op je dak staan, aangezien de afstand korter is en de specialist er dus eerder bij kan zijn.

Subsidies zonnepanelen in Koudekerke

Helaas is er op dit moment geen subsidie voor zonnepanelen in Koudekerke bekend, maar binnenkort worden de nieuwe subsidieregelingen bekend gemaakt. Als je wilt weten in hoeverre je volgend jaar kunt besparen dankzij de mogelijke lokale subsidies, hou dan de website van de gemeente Koudekerke voortdurend in de gaten.

De btw-regeling

Omdat energie al duur genoeg is, wordt de btw-regeling beschouwd als de meest aantrekkelijke besparingstechniek vanuit de overheid voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Hierbij kan je de 21% terugvragen die je hebt betaald over de begininvestering. Om gebruik te kunnen maken van de btw-aftrekregeling moet je jezelf wel aanmelden online zodat je daarna de belastingaangifte in kunt dienen.

De stappen om zonnepanelen te kopen

Ook in de gemeente Koudekerke koop je niet zomaar zonnepanelen, het gaat namelijk om een heel proces waarbij je wel wilt dat alles netjes verloopt. Zonnepanelen kosten immers veel geld en moeten minstens 25 jaar lang meegaan. Begin daarom eerst met na te gaan of je dak geschikt is voor de installatie van zonnepanelen en ga na of je daar een vergunning voor nodig hebt. Wil je een subsidie aanvragen? Check dan direct wat de mogelijkheden zijn. Kies vervolgens een geschikt zonnesysteem uit aan de hand van je jaarlijks verbruik en vergelijk een aantal offertes van specialisten uit de omgeving zodat je een voordelige offerte kunt selecteren. Laat vervolgens de panelen installeren en vraag naderhand nog de btw terug.

Besparen op zonnepanelen

Om te kunnen besparen op je aanschaf van zonnepanelen zou je ten eerste offertes kunnen opvragen bij enkel plaatselijke specialisten en vervolgens een uitgebreide vergelijking maken van deze offertes op basis van de totale kosten. Daarnaast bespaart zonnepanelen collectief inkopen veel geld. Ook samen met de buren een systeem aankopen is voordeliger. Daarnaast kan je checken of je een subsidie kunt krijgen en moet je niet vergeten dat je de btw terug kunt vorderen. Als laatste kan je nog zelf de zonnepanelen installeren of zelfs liever een klein zonnepanelensysteem kopen waardoor je veel minder moet betalen.

Je wilt natuurlijk geen geld laten liggen, dus begin direct met profiteren van de hoge besparingen door zonnepanelen in Koudekerke aan te schaffen en te installeren op het dak van je huis of je bedrijf. Naast het hoog rendement geniet je van maandelijkse kortingen op de energiefactuur en draag je bewust een steentje bij aan het milieu. Zorg ervoor dat je altijd eerst een vergelijking maakt van de verschillende zonnepaneelspecialisten zodat je verzekerd bent van het selecteren van een goed bod.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!