Zonnepanelen Kockengen

Zonnepanelen KockengenOmdat er zoveel verschillende erkende specialisten zijn die zonnepanelen in Kockengen leveren, is het soms niet makkelijk om de juiste in te huren. Dit maakt de aanschaf en de installatie van een set zonnepanelen soms vrij ingewikkeld. Door hieronder verder te lezen tref je allerlei handige informatie omtrent zonnepanelen en de beste manieren waarop je de aanschaf en de installatie aan kunt gaan.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Kockengen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

De zonnepanelenprijs loopt sterk uiteen, waardoor het cruciaal is om even te kijken naar de manier waarop de prijs opgesteld is. De prijs van zonnepanelen in Kockengen bestaat uit deze componenten:

  • De materialen zoals de zonnepanelen, de omvormer en de bekabeling vormen 70%.
  • De installatieapparatuur vormt 5% van de prijs.
  • De loonkosten vormen minstens 20% en is afhankelijk per specialist.
  • De kilometerkosten bedragen 5% en kunnen hoger uitlopen naarmate de afstand langer is.
  • De btw is 21% en dit betaal je over zowel de aanschaf als de installatie.

De kosten van zonnepanelen in Kockengen

De exacte kosten van zonnepanelen in Kockengen worden bepaald door de potentie van het systeem, het aantal zonnepanelen, de kwaliteit van de panelen en het zonnepaneelsoort. Het gemiddeld kostenplaatje voor zonnepanelen in Kockengen tref je hieronder, waarbij je na kunt gaan hoeveel zonnepanelen er in een set zitten en wat het totale vermogen is. Daarnaast kan je direct waarnemen hoeveel de zonnepanelen jaarlijks opbrengen.

Zonnepanelen set Vermogen Investering Opbrengst Terugverdientijd
10 zonnepanelen 3.200 Wp 3.750 650 7
12 zonnepanelen 3.840 Wp 4.500 775 7
16 zonnepanelen 5.120 Wp 6.000 975 8
20 zonnepanelen 6.400 Wp 7.500 1.150 8
24 zonnepanelen 7.680 Wp 9.000 1.275 9

Huur een lokale specialist in

Je kunt zelf kiezen tussen het inhuren van een lokale of landelijke specialist, maar hou rekening dat een lokale specialist veel voordeliger is vanwege de lage kilometerkosten. Ook is de lokale specialist sneller in staat een afspraak met je te maken voor de installatie of in geval van een probleem. Lokale specialisten kunnen tenslotte beter advies geven over gemeentelijke zaken en de werking van zonnepanelen in Kockengen.

De subsidiemogelijkheden

Nog geen 10 jaar terug was de aanschaf van zonnepanelen in Kockengen voor velen vrijwel onmogelijk vanwege de hoge kosten, maar inmiddels is de prijs flink gedaald en zijn er allerlei aantrekkelijke financiële regelingen uitgereikt vanuit de overheid. Ook de gemeente Kockengen doet mee met de energietransitie in Nederland en stimuleert verduurzaming middels lokale subsidiepotjes die je van tijd tot tijd kunt treffen. Is er een subsidiemogelijkheid? Maak dan zeker gebruik hiervan, aangezien je 20 tot wel 30% van de kosten terug kunt krijgen.

De voorbereiding op zonnepanelen kopen en installeren

Je dient je natuurlijk wel optimaal voor te bereiden als je zonnepanelen hebt gekocht en wilt laten installeren. Doe dit op de volgende manier.

  • Voorbereiden op de aanschaf: Laat een scan maken van je dak zodat je een beeld kunt krijgen van de huidige situatie en in hoeverre je dak wel geschikt is voor de panelen.
  • Voorbereiden op de installatie: Ga na of je dak is ontruimd en of er geen grote objecten in de weg staan die schaduwplekken kunnen vormen op de zonnepanelen. Check tevens of er voldoende werkruimte beschikbaar is voor de specialist om mee te werken.

De voordelen

Zonnepanelen in Kockengen zijn niet alleen winstgevend maar ook milieuvriendelijk. Je kunt bewust een steentje bijdragen aan het beperkten van de CO2 uitstoot in ons land en aan klimaatsverbetering, terwijl je profiteert van maandelijkse besparingen op je energierekening, jaarlijkse opbrengsten, een verhoging in de waarde van je huis, een korte terugverdientijd en een zeer lange levensduur waardoor je heel lang kunt genieten van de winsten.

Zaken die mis kunnen gaan

Vergeet niet goed te checken naar de energiebehoeften van je huishouden anders kan het al gauw misgaan. Niets is vervelender dan investeren in een dure set zonnepanelen en dan merken dat je het verkeerd vermogen hebt aangeschaft waardoor het systeem onvoldoende stroom opwekt om te voorzien in de volledige energiebehoeften van je huishouden. Op deze manier ga je toch alsnog extra stroom moeten afnemen bij een energiemaatschappij waardoor de besparing veel minder is.

Checklist

Wanneer je bij zonnepanelenspecialisten uit je omgeving offertes gaat opvragen, check dan even of de prijzen wel inclusief de installatiekosten en de btw worden gegeven. Anders dien je dit nog erbovenop te doen, zodat je een eerlijke vergelijking kunt maken tussen alle offertes. Doe je dit niet, dan zijn de offertes exclusief de btw en installatiekosten goedkoper in het eerste opzicht.

Specialisten vergelijken in Kockengen

Wil je wel zonnepanelen in Kockengen gaan kopen maar heb je geen idee waar je zou moeten beginnen? Een vergelijking maken van de beste offertes is de juiste manier om te besparen op de hoge initiële kosten en om een betrouwbare specialist uit je buurt te selecteren die topkwaliteit levert.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!