Zonnepanelen Kloosterburen

Door zonnepanelen aan te schaffen ga je zelf groene energie opwekken. En als je dak geschikt is, dan zijn de opbrengsten zo goed dat je hier een interessante winst uit maakt. In zonnepanelen moet je eerst investeren, maar daarna leveren ze eigenlijk alleen nog geld op. Een goede installatie gaat zeker 30 jaar mee. Maak je gebruik van een string omvormer, dan is dat het enige onderdeel dat tijdens die periode een keer vervangen moet worden. Investeren in zonnepanelen is bijna altijd een goed idee en de onderstaande informatie over deze aanschaf is specifiek samengesteld voor inwoners van Kloosterburen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Kloosterburen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De kosten

De prijs voor zonnepanelen varieert. De belangrijkste factoren die daaraan bijdragen zijn de kwaliteit en het soort zonnepaneel. De huidige prijzen zijn in het onderstaande schema samengevat. Hier is de installatie ook al bijgerekend.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist in Kloosterburen inhuren?

De vraag naar zonnepanelen is groot en er staan een aantal regionale- en landelijke installateurs voor je klaar om deze te leveren. Er zijn goede redenen om dan voor een specialist uit Kloosterburen te kiezen. Zij weten namelijk exact wat de opbrengsten van zonnepanelen zijn in jouw regio en ook wat de gemeente Het Hogeland momenteel organiseert voor inwoners die in zonnepanelen investeren. Kies je voor een bedrijf in je regio, dan brengen ze geen voorrijkosten in rekening. Daarmee bespaar je ook na de installatie nog als ze bij je langskomen voor onderhoud, het vervangen van de omvormer of reparaties. Heb jij ze nodig, dan staan ze snel bij je op de stoep of rijd je er zelf even langs.

Is er steun/subsidie in Kloosterburen?

De gemeente Het Hogeland biedt haar inwoners steun in de vorm van het Energieloket. Hier vind je onafhankelijk advies van specialisten over zonnepanelen en het verduurzamen van je woning. Ook hebben ze een lijst met regionale installateurs en het laatste nieuws over wat de gemeente organiseert op het gebied van duurzaamheid in de regio. Heb je al een zonnesysteem en loopt deze aardbevingsschade op, dan wordt dit gecompenseerd door middel van de Waardevermeerderingsregeling. De belangrijkste ‘subsidie’ voor zonnepanelen is de btw-teruggave van de Belastingdienst.

Keurmerken voor zonnepanelen

Bij zonnepanelen is kwaliteit bijzonder belangrijk. Hoe beter de panelen hoe langer ze meegaan, hoe minder ze degraderen, hoe meer ze opbrengen en hoe minder snel ze defect raken. De garantieregeling voor kwalitatieve zonnepanelen is bijzonder goed. De kwaliteit van de zonnepanelen die jij op het oog hebt, of de installateur die ze komt plaatsen, controleer je door op zoek te gaan naar de volgende keurmerken.

  • RoHS: in zonnepanelen bevinden zich schadelijke stoffen. Met dit keurmerk weet je dat ze in dat zonnepaneel veilig zijn verwerkt.

  • TÜV: het Duitse testbedrijf TÜV test zonnepanelen onder andere op vermogen en veiligheid. Met dit certificaat weet je dat het zonnepaneel ook echt doet wat het belooft.

  • Zonnekeur: een installateur die dit Nederlandse keurmerk mag voeren heeft belangrijke tests doorstaan op het gebied van vakkundigheid en kwaliteit.

  • Sterkin: een Sterkin-erkende elektricien mag de zegel van je meterkast doorbreken om een nieuwe groep aan te maken. Daarna mag deze de zegel ook weer aanbrengen.

  • Andere keurmerken en vakverenigingen: behalve deze specifieke keurmerken zijn er ook de CE-, VDE- en ISO-certificeringen. Vakverenigingen voor installateurs van zonnepanelen zijn: Holland Star, KvINL, NVDE, UNETO-VNI en SEI.

Interessante bespaartips

Als je de kwaliteit van de zonnepanelen goed in de gaten houdt, is het mogelijk om te besparen op je aankoop. Dit is zelfs goed, want daarmee verkort je de terugverdientijd. De onderstaande drie tips helpen je de kosten te verlagen.

  • Doe mee aan een inkoopcollectief. Je schrijft je gratis en vrijblijvend in en geeft samen met andere geïnteresseerden aan dat je zonnepanelen wilt kopen. De deelnemende installateur houdt hier veel werk aan over, dus biedt een volumekorting aan.

  • Zonnepanelen worden voornamelijk in de zomer verkocht. Als jij ze juist in de winter aanschaft, dan kun je vaak gebruik maken van aantrekkelijke acties en aanbiedingen.

  • Kies voor een regionale specialist uit Kloosterburen. Je bespaart zelf benzinekosten omdat ze dichtbij zijn. De specialist zelf zal geen voorrijkosten rekenen, ook niet als je ze later vraagt om langs te komen voor onderhoud, een reparatie of het vervangen van de omvormer.

Specialisten vergelijken in Kloosterburen

Wij helpen je bij het vinden van de beste specialist uit Kloosterburen en omstreken. Via ons vraag je offertes aan voor het systeem dat jij in gedachten hebt. Deze offertes leg je naast elkaar en je ziet direct welke specialist jou het beste aanbod kan doen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!