Zonnepanelen Kerkrade

Zonnepanelen KerkradeDe daken in Kerkrade hebben behoorlijk wat energie. Tenminste, als jij al zonnepanelen hebt aangeschaft. Wanneer je dat nog niet had gedaan en nog twijfelt over deze investering hebben we wat informatie voor je. We keken naar de reden waarom zonnepanelen nog steeds zo duur zijn. Daarnaast keken we naar zaken waar jij goed op moet letten bij de aanschaf.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Kerkrade? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De reden waarom zonnepanelen zo duur zijn

Jij betaalt een hoop voor zonnepanelen. Dat is om de volgende redenen:

  • Je betaalt voor het research wat in de panelen verwerkt zit. Dit is een post die je van buiten niet ziet maar die voor het grootste gedeelte de prijs van een recent paneel bepaalt. Er is een hoop onderzoek gedaan voor men met een paneel kwam met een dergelijke hoge opbrengst. Voor dat onderzoek betaal jij met de prijs van de zonnepanelen.
  • Je betaalt voor kostbare grondstof en schaarse productie. De panelen worden gemaakt van silicium en in een kleine oplage geproduceerd. Dat zijn redenen waarom de panelen zo duur zijn. Ze zorgen samen voor ongeveer de helft van de prijs.
  • Je betaalt voor een gecertificeerde installateur. De installateur is gecertificeerd. Dat zorgt ervoor dat je flink betaalt. Je betaalt tot 1200 euro voor de installatie.
  • Je schiet de BTW voor. De BTW van 21 procent schiet jij voor bij de aanschaf. Deze kosten krijg jij later terug.
  • Je betaalt voor de bouwlift. De apparatuur waarmee de installateur de zonnepanelen veilig op jouw dak krijgt wordt gehuurd. Jij betaalt voor die apparatuur. Het wordt voor jou gehuurd.

De kosten van zonnepanelen in Kerkrade

We keken voor je naar de kosten van zonnepanelen en kregen de volgende offertes toegestuurd.

Wat voor generatie zonnepaneel Wat is het maximale vermogen Wat is de tijd waarbinnen je terug verdient Wat is de prijs van een installatie zonder plaatsing
Een van de eerste generaties verouderde panelen 200 Wp max 7 jaar 4450 euro
Een van de latere generaties modernere panelen 275 Wp max 9 jaar 5950 euro
Een van de nieuwste generaties modernste panelen 400 Wp max 12 jaar 7100 euro

Waarom een specialist in Kerkrade inhuren

Het beste huur je een plaatselijke specialist in om de volgende redenen:
De specialist uit Kerkrade weet waar jouw voordelen liggen. Hij weet welke premies jij kan krijgen van de overheid en hij kan helpen bij het opvragen daarvan.
De specialist uit Kerkrade weet of jouw dak beschermd aangezicht is. Hij kan desgewenst helpen bij de aanvraag van de vergunning.

Is er steun of subsidie voor zonnepanelen in Kerkrade

De gemeente Kerkrade geeft actief ondersteuning bij de aanschaf van zonnepanelen. Je leest er meer over op deze site. Wil je BTW terug vorderen lees dan het volgende stuk.

De BTW terugvorderen

Bij de aankoop van zonnepanelen in Kerkrade bestaat 21% van de factuur uit btw. Middels de btw-aftrekregeling kan je deze btw volledig terugvorderen. Je kunt de zonnepanelenspecialist het hele btw-proces laten verzorgen, maar als je zelf de btw gaat terugvorderen dan zijn dit de stappen die je moet nemen: Meld je aan als ondernemer. Wacht op je btw-teruggave. Doe aangifte en vraag de btw terug. De Belastingdienst stort de btw terug.

De keurmerken die jij in de gaten houdt

Je houdt bij de aanschaf van zonnepanelen de volgende keurmerken in de gaten:
Het keurmerk waardoor jij weet dat de panelen zijn goedgekeurd door de Europese Unie. We bedoelen daarmee het CE keurmerk.
Het keurmerk waardoor jij ziet dat het is goedgekeurd door de Duitse keurmeesters. Dit is dan het Tüv keurmerk.
Het keurmerk van de gecertificeerde installateur. We hebben het over het Zonnekeur keurmerk.

Denk goed aan de volgende zaken:

Er moet een keuring worden uitgevoerd vooraf. Bij deze keuring, ook wel een schouw genoemd, wordt er gekeken naar schaduwval op je dak.
Je kiest een leverancier uit je eigen regio. Komt een leverancier van te ver, dan betaal je een flink bedrag aan kilometerkosten.

De voordelen die jij hebt bij zonnepanelen

Jij hebt behoorlijk wat voordeel als je zonnepanelen kiest. Denk eens aan deze zaken:
Jij betaalt minder belasting. De energietaks van 12 eurocent per kWh tikt aan. Jij betaalt die kosten niet.
Jij krijgt meer voor je huis. Jouw huis wordt meer waard door zonnepanelen doordat je energielabel beter wordt.

Zaken die je vooraf checkt

Voor je zonnepanelen koopt check je de volgende zaken:

  • Bereken je verbruik. Dat doe je door op je energienota van afgelopen jaar te kijken. Bepaal aan de hand daarvan welk vermogen je nodig hebt.
  • Kijk naar je energiemeter. Je moet een slimme energiemeter hebben voor zonnepanelen.

Bespaar snel

Kies een leverancier uit je eigen omgeving die snel kan komen en lage kilometerkosten berekent.
Vergelijk de prijzen

Kwaliteit vakmannen vergelijken in Kerkrade

Dit doe je door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes om te vergelijken.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!