Zonnepanelen Katwijk

Zonnepanelen KatwijkDe daken in Katwijk doen het goed wanneer er energie moet worden opgewekt. Vele huizenbezitters hebben dat door. Ze laten massaal zonnepanelen op hun dak plaatsen. Wanneer jij in Katwijk woont en meer energie uit je dak wil halen is het een goed idee om eerst het onderstaande stuk door te lezen.

 

*Tip
→ Geïnteresseerd in zonnepanelen? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De hoge prijs van zonnepanelen verklaard

Voor zonnepanelen betaal je flink wat. We keken naar de delen waaruit de prijs is samengesteld.

  • Je betaalt flink wat voor de techniek. In zonnepanelen zit een hoop research en techniek verwerkt. Dit zijn zaken die jij niet direct ziet maar waar een flink gedeelte van de kosten in gaat zitten. Jij betaalt dan ook flink voor het feit dat met name de recentere panelen een zeer hoog vermogen hebben.
  • Je betaalt flink voor het materiaal . Er wordt gebruik gemaakt van silicium. Dit wordt onder een zeer hoge temperatuur verhit waarna het tot platen wordt verwerkt. De platen worden in een zeer beperkte oplage tot zonnepanelen verwerkt. Jij betaalt voor deze materialen en de kleine productie. De prijs is hoog.
  • Je betaalt behoorlijk voor het arbeidsloon. Het arbeidsloon is minimaal 1200 euro. Dat komt doordat de panelen worden geplaatst door een gecertificeerde installateur. De panelen leveren op die manier het hoogste rendement op.
  • Je betaalt voor de BTW. Die vorder je naderhand weer terug.
  • Je betaalt voor de huur van de apparatuur. Voor het plaatsen van de panelen moet vaak een hoogwerker worden gehuurd. Die huur betaal jij op de factuur.

De prijs van zonnepanelen in Katwijk

We vroegen prijzen op bij meerdere lokale leveranciers. We ontvingen de volgende offertes:

Welke generatie zonnepanelen koop je In hoeveel jaar verdien je de panelen terug Wat is het uiterste vermogen in Wp Wat is de prijs van een installatie met 10 panelen en een omvormer
Een van de eerste generaties 7 jaar <200 Wp 4410 euro
Een van de latere generaties 9 jaar <275 Wp 5610 euro
Een van de nieuwste generaties 11 jaar <400 Wp 7100 euro

Waarom jij een leverancier uit Katwijk inschakelt

Je schakelt beter een leverancier uit Katwijk in om de volgende redenen:
Een leverancier uit Katwijk weet welke daken beschermd zijn. Hij weet wanneer er een vergun
ning moet worden aangevraagd en kan helpen bij de aanvraag van de vergunning. Een leverancier uit Katwijk weet wat er voor winst te behalen is. Hij weet of je een premie of subsidie kan krijgen en kan helpen bij de aanvraag hiervan.

Is er steun of subsidie in Katwijk

De gemeente Katwijk geeft concrete hulp bij zonnepanelen. Je leest er meer over op de volgende website: https://www.katwijk.nl/wonen-en-verbouwen/bouwen-en-verbouwen/duurzaamheidslening-en-subsidie-energiescan/.

Hoe vorder je de BTW terug

Bij de aankoop van zonnepanelen in Katwijk bestaat 21% van de factuur uit btw. Middels de btw-aftrekregeling kan je deze btw volledig terugvorderen. Je kunt de zonnepanelenspecialist het hele btw-proces laten verzorgen, maar als je zelf de btw gaat terugvorderen dan zijn dit de stappen die je moet nemen: Meld je aan als ondernemer. Wacht op je btw-teruggave. Doe aangifte en vraag de btw terug. De Belastingdienst stort de btw terug.

De keurmerken die je ziet bij zonnepanelen

Zonnepanelen hebben onder andere de volgende keurmerken:
Het keurmerk waardoor je weet dat de panelen goedgekeurd zijn door de Europese Unie. We hebben het over het CE logo.
Het keurmerk waardoor je weet dat de panelen in Duitsland zijn goedgekeurd. We hebben het over het Tüv logo.
Het keurmerk van de installateurs. Een gecertificeerde installateur heeft het Zonnekeur logo.

Pas op met deze zaken bij de aankoop van zonnepanelen

Onderstaande zaken kunnen fout gaan bij de aankoop van zonnepanelen.
Er wordt geen schouw of keuring uitgevoerd ter plekke. Via Google Earth kan je niet exact zien waar de schaduw op een dak zit en daarnaast zie je geen externe factoren zoals hoge bomen.
De leverancier kies je via een advertentie. Op de zoekmachine staan bovenaan meerdere leveranciers. Kijk wel of deze in jouw buurt zitten. Anders betaal je een hoop kilometerkosten.

Jouw voordelen bij de zonnepanelen

Door de panelen wordt jouw huis meer waard. Het energielabel wordt beter waardoor jouw huis aantrekkelijker wordt voor kopers
Je krijgt geld terug. Levert jouw installatie meer energie dan je verbruikt, dan krijg je geld terug. Dat heet salderen en het levert je 22 eurocent per kWh op.

Controleer deze punten vooraf:

Bereken jouw verbruik en kijk naar het vermogen wat de installatie jou zal opleveren.
Kijk naar jouw energiemeter.
Dit moet een slimme meter zijn. Het oude systeem met een draaiwiel is niet voldoende.

Bespaar slim op je panelen

Vergelijk eerst de prijzen. Dat doe je in onderstaand stuk.
Koop samen met een collectief. Informeer bij de gemeente of je in een groep kan inkopen. Dat koopt goedkoper in.

Kwaliteit van vakmannen in Katwijk vergelijken

Dit doe je heel gemakkelijk met onderstaande button. Je krijgt gelijk meerdere offertes om te vergelijken. Het levert je een voordeel oplopend tot 30 procent op.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!