Zonnepanelen Joure

zonnepanelen joureZonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. Zonlicht is een duurzame en onuitputtelijke energiebron en bij het proces komen geen schadelijke stoffen vrij. Met elk zonnepaneel dat geplaatst wordt vermindert de vraag naar grijze energie. Het is dan ook de bedoeling dat Nederland in 2050 alleen nog groene stroom opwekt en dat daar het hele land mee kan worden voorzien. Als jij in Joure woont en zonnepanelen aan wilt schaffen, dan draag jij daar ook een belangrijke steen aan bij. De onderstaande informatie komt dan vast goed van pas.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Joure? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Door naar de prijsopbouw te kijken bepaal je hoe je op een aankoop kunt besparen. De totaalprijs voor zonnepanelen is opgebouwd uit drie segmenten.

  • Materialen (60%): de materialen – zonnepanelen, omvormer(s), bekabeling, bevestiging – nemen de grootste plek van de totaalprijs in beslag. Je bespaart door acties en aanbiedingen in de gaten te houden.

  • Arbeidskosten (35%): de installateur vraagt voor het plaatsen van de zonnepanelen 35% van de totaalprijs. Je bespaart hierop door een vergelijking te maken van verschillende bedrijven in de omgeving van Joure.

  • Extra uitgaven: er zijn bedrijven die voorrijkosten en transportkosten vragen. Deze kosten kun je volledig vermijden door een bedrijf aan te wijzen uit Joure.

De kosten

Zonnepanelen zijn momenteel erg goedkoop. Dat komt doordat de vraag de laatste tijd erg is aangetrokken. Fabrikanten zijn ook constant op zoek naar betere technieken voor een hogere opbrengst. Voor minder geld koop je nu dus een systeem dat meer opbrengt. Je vindt deze getallen in de onderstaande tabel. De installatie van de panelen is bij de prijs inbegrepen.

Aantal zonnepanelen

Prijs inclusief btw

Opbrengst per jaar

8

€3500 – €5000

€450 – €650

12

€5250 – €7250

€700 – €950

16

€7000 – €8750

€900 – €1250

20

€8500 – €12.000

€1150 – €1600

Waarom een specialist uit Joure inhuren?

Bij een specialist uit Joure betaal je dus geen voorrijkosten. Dat kan je flinke besparingen opleveren, want ook na de installatie komen ze nog bij je langs voor onderhoud, het vervangen van de omvormer en reparaties. Een regionale specialist heeft ook andere voordelen. Zo zijn ze veel sneller bij je als je ze nodig hebt en kun jij er ook zo even langs rijden als dat moet. Contact is laagdrempeliger. Een specialist uit Joure weet wat de gemeente organiseert aan steun en subsidies én kan je exact vertellen hoe zonnepanelen in jouw regio presteren.

Is er steun/subsidie in Joure?

Nederlanders die investeren in zonnepanelen maken gebruik van de btw-regeling van de Belastingdienst. Daarmee ontvang je alle btw terug die je hebt uitgegeven aan je zonnepanelen, dus voor de materialen en de plaatsing. Daarom is er bij de gemeente De Fryske Marren geen subsidie, maar steunen ze je wel op andere manieren. Je kunt onafhankelijk advies inwinnen bij het Duurzaam Bouwloket De Fryske Marren. Daar vind je ook informatie over subsidies, over ervaringen van andere bewoners en over het verduurzamen van je woning in het algemeen. Het is een perfect beginpunt voor het voorbereiden op de aankoop van zonnepanelen.

Korte checklist

De onderstaande checklist helpt je om niets te vergeten bij het aanschaffen van een zonnesysteem.

  • Ga naar het Duurzaam Bouwloket De Fryske Marren en win informatie in over zonnepanelen, over regionale bedrijven en over actuele subsidies.

  • Bepaal alvast welke installatie je wilt aanschaffen en wat je budget is.

  • Benader 3 tot 6 specialisten uit Joure en laat een dakinspectie uitvoeren. Vraag om een offerte.

  • Verzamel alle offertes en maak een vergelijking.

  • Kies het beste aanbod uit en laat de zonnepanelen plaatsen.

  • Meld je nieuwe systeem aan bij je netbeheerder.

  • Vraag de btw terug bij de Belastingdienst.

Interessante bespaartips

Geld besparen op zonnepanelen is een goed idee, want hoe minder je betaalt, hoe korter de terugverdientijd. Het is wel belangrijk dat je dan zorgt dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit. Dat doe je door bijvoorbeeld mee te doen aan een inkoopcollectief. Je biedt je werkzaamheden dan samen met een aantal ander geïnteresseerden aan en krijgt volumekorting van de deelnemende installateur. Je kunt ook zonnepanelen aanschaffen in de winter, wanneer er acties en aanbiedingen lopen omdat de verkoop dan daalt. Een laatste besparing maak je door een specialist uit Joure aan te wijzen en zo geen voorrijkosten te betalen bij de plaatsing en alle andere bezoeken daarna.

Specialisten vergelijken in Joure

De meest effectieve manier om de beste prijs te vinden is door een vergelijking te maken. Wij hebben contact met vakkundige specialisten uit Joure en omgeving en helpen je aan de offertes die je nodig hebt om dat te doen. Vervolgens kies je zelf het beste aanbod en weet je zeker dat je niets over het hoofd hebt gezien.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!