Zonnepanelen Hulst

Zonnepanelen HulstWil je duurzamer gaan leven? Dan dien je als woningeigenaar zonnepanelen in Hulst aan te schaffen om te kunnen profiteren van de vele uren zonne-energie waar deze regio jaarlijks van geniet. Zonnepanelen zijn niet alleen een slimme keuze voor je portemonnee vanwege de besparingen en de kortingen, maar ook een uitstekende zet richting de toekomst. Wil je op de hoogte blijven van alle zaken die komen kijken bij zonnepanelen in Hulst? Dan moet je hieronder doorgaan met lezen.

*Tip
→ Zonnepanelen kopen in Hulst? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang vrijblijvend offertes van lokale installateurs.

De prijsopbouw

Bij het energiezuiniger maken van je woning met zonnepanelen dien je eerst na te gaan wat de componenten zijn waar je voor betaalt, zonnepanelen aanschaffen betreft immers geen kleine investering. De zonnepanelenprijs is min of meer opgebouwd uit de componenten hieronder:

  • De materialen 70%
  • De loonkosten 20%
  • De apparaten 5%
  • De reiskosten 5%
  • De btw van 21% boven op de zonnepanelenprijs

Kosten van zonnepanelen in Hulst

Wil je beginnen met het energiezuiniger maken van je woning door zonnepanelen in Hulst te kopen? Dan heb je vast al gehoord dat het om een flinke investering gaat, aangezien een gemiddeld systeem voor een huishouden van 1 persoon minstens €4.500 betreft. Maar het rendement is dan ook wel hoger naarmate het systeem ook groter en potenter is. Om een beeld te kunnen krijgen van de gemiddelde kosten van een zonnesysteem in dit gebied, neem dan een kijkje hieronder:

Personen Aantal panelen Investering Rendement
1 9 4.500 785
2 14 7.000 1.220
3 19 9.500 1.650
4 22 11.000 1.900
5 25 12.500 2.175

Huur een lokale specialist in

Als de specialist lokaal gevestigd is, dan kan je rekenen dat de kosten op de eindfactuur veel lager uit zullen vallen omdat de afstand die de specialist moet reizen om naar je toe te komen veel minder is. Hierdoor hoef je dus ook niet heel lang te wachten tot de panelen op je dak liggen. Daarnaast hoef je zelf niet te beschikken over de technische kennis van zonnepanelen om de vergunning- of subsidieaanvraag in te dienen, aangezien lokale specialisten dit graag voor je doen tegen een kleine extra vergoeding.

Subsidies zonnepanelen in Hulst

Alhoewel de gemeente Hulst duurzaamheid en energiezuinigheid hoog in het vaandel heeft staan, dan nog zijn er op dit moment helaas geen lokale subsidiemogelijkheden voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Hier is op dit moment geen financiële middelen voor, maar je kunt zowel als ondernemer als particulier de btw over de investering terugvragen.

De voordelen van zonnepanelen in Hulst

Zonnepanelen in Hulst leveren niet alleen veel op dankzij de vele zonuren per jaar, maar behalve het hoge rendement profiteer je ook van een maandelijkse korting op de energierekening door je eigen duurzame stroom op milieuvriendelijke wijze op te wekken zonder dat je hier de hulp van een energieleverancier bij nodig hebt. Daarnaast kan je de waarde van je woning flink doen verhogen met zonnepanelen op je dak en gaat je energielabel er flink op vooruit. Je kunt de aanschaf van een set zonnepanelen uiteindelijk beschouwen als een slimme zet voor de toekomst aangezien de panelen veel meer opleveren dan geld op een spaarrekening.

De terugverdientijd

Alle zonnepanelen hebben een terugverdientijd, welke aangeeft hoe snel je de begininvestering weer geheel hebt terugverdiend. Koop je een potent systeem, maak je gebruik van subsidies en is de zonnepanelenprijs vrij laag? Dan is je terugverdientijd ook veel lager. Zonnepanelen in Hulst kan je vrij snel terugverdienen. Hou aan dat de panelen binnen 8 jaar wel geheel terug zijn verdiend.

De juiste wijze om zonnepanelen te kopen

Zonnepanelen kopen doe je niet 1,2,3 maar hier behoor je juist voldoende aandacht in te steken, je gaat dit systeem immers minstens 25 jaar lang moeten gebruiken en je investeert flink veel geld in de aanschaf en de installatie. Schaf je panelen op de volgende wijze aan:

  1. Check in hoeverre je dak wel geschikt is om zonnepanelen te plaatsen.
  2. Heb je een vergunning nodig? Vraag die dan nu aan en check meteen of er subsidiemogelijkheden zijn voor zonnepanelen in Hulst.
  3. Kies een systeem uit dat afgestemd is op je energieverbruik.
  4. Zorg ervoor dat je een aantal offertes opvraagt zodat je vergelijkingsmateriaal hebt en een goed geïnformeerde keuze kunt maken.
  5. Maak een afspraak om de zonnepanelen te laten plaatsen en vraag hierna de btw nog terug.

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je woning door zonnepanelen in Hulst te kopen? Je kunt rekenen op de beste offerteprijzen door eerst een vergelijking te maken van verschillende zonnepaneelspecialisten uit de buurt. Je kunt hierbij tot wel 30% besparen op de kosten van de aanschaf van een zonnesysteem.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Jouw situatie is uniek, dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Wil je zeker zijn van de beste prijs voor de beste kwaliteit? Zorg dan dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 30%!